Prispevki uporabnika gepardus!

UberMusic

04. julij 2011 ob 18:30 :: Objavljeno v Tuje programje

Program UberMusic je odličen predvajalnik glasbe, ki oponaša Microsoftov Zune predvajalnik iz Windows Phone 7. Program ima zelo lep in prilagodljiv vmesnik in prihaja izpod prstov istega avtorja kot LauncherPro, ki je eden izmed najbolj uporabljanih programov za Android. Trenutno je UberMusic še v BETA fazi, zato se mogoče najde še kakšen hrošč. Program še ne deluje na vseh napravah. Program lahko brezplačno prenesete z uradne spletne strani.

Snapbucket

04. julij 2011 ob 18:23 :: Objavljeno v Tuje programje

Snapbucket je brezplačen, enostaven in funkcionalen program za urejanje in deljenje fotografij. S fotoaparatom na telefonu zajamete sliko, dodate vgrajene efekte in jo delite s komerkoli kar preko socialnih omrežij. Vsebuje številne stile za postprodukcijo fotografij, kot so za primer Retro, Lomo, Sunrise in 70s. Ustvarite lahko preko 9500 kombinacij različnih stilov, izbirate individualne filtre, efekte, okvirje in drugo, nato pa delite fotografijo preko Photobucketa, Facebooka ali Twitterja. Aplikacija dela na napravah, ki imajo nameščen vsaj Android 2.1.

Winamp

04. julij 2011 ob 18:15 :: Objavljeno v Tuje programje

Winamp je verjetno najbolj znan predvajalnik glasbe se seli tudi na Android. Omogoča vam predvajanje, organiziranje ter sinhroniziranje glasbe z računalnika na vašo Android napravo. Poleg svoje glasbe lahko z Winampom poslušanje tudi številne SHOUTcast radijske postaje. Winamp podpira tudi vnos knjižnic s programa iTunes. Aplikacija vsebuje tudi widget v dveh velikostih (4x1 in 4x2). Za delovanje potrebujete napravo, ki ima naložen vsaj Android 2.1 ali novejši.

Google Translate

04. julij 2011 ob 18:08 :: Objavljeno v Tuje programje

Google Translate je aplikacija neposredno izpod rok Googlovih inženirjev, ki je namenjena prevajanju teksta med različnimi jeziki. Kot že ime pove, aplikacija temelji na tehnologiji, ki jo uporablja Googlov spletni prevajalnik. Aplikacija vam lahko v hipu prevaja med več kot 50 jeziki. Omogoča tudi branje teksta (Text to Speech) v nekaterih jezikih (med katerimi žal še ni slovenščine), glasovni vnos ter ima vgrajen način za pogovor. Aplikacija shranjuje vso zgodovino prevodov, pomembne pa si lahko označite tudi z zvezdico. Aplikacija je prevedena v Slovenščino. Uporabniški vmesnik krasi lična kombinacija bele in svetlo modre barve.

24ur.com

04. julij 2011 ob 18:03 :: Objavljeno v Slovensko programje

Najbolj obiskana slovenska spletna stran - 24ur.com v Android različici. Aktualni dogodki iz Slovenije in tujine, športne novice ter ekskluzivni prispevki iz sveta zabave bodo s to aplikacijo vedno na dosegu roke kar na vašem najbolj priljubljenem mobilnem telefonu. Uporabniški vmesnik je na videz profesionalen, kot se za licenčno aplikacijo spodobi. Velika prednost mobilne aplikacije 24ur.com je predvajanje posnetkov, ki so za razliko od spletne različice brez oglasov. Predvsem pa ne manjka zanimivih in sočnih informacij. Aplikacija ima dodano tudi možnost branja komentarjev, komentiranja in ocenjevanja, kar jo naredi precej uporabnejšo.

Angry Birds Rio

04. julij 2011 ob 17:30 :: Objavljeno v Tuje programje

Angy Birds Rio je nadaljevanje ene najpopularnejših mobilnih iger Angry Birds. V Angry Birds Rio so vsem znani ptiči ugrabljeni v magičnem mestu Rio de Janeiro, kjer zbežijo ugrabiteljem in poskušajo rešiti svoje prijatelje. Igra je odlična nadgradnja, ki ne odstopa od receptov uspeha originalnih Angry Birdsov, kateri sodijo med legende iger za prenosne naprave. Igra ima še malček nadgrajeno grafiko in 105 povsem novih stopenj v štirih epizodah. Morda deluje počasneje in z zatikanjem na manj zmogljivih napravah (HTC Tattoo, HTC Wildfire,...).

Google+ - Socialno omrežje prihodnosti?

01. julij 2011 ob 14:28 :: Objavljeno v Novice

V zadnjih letih so se socialna omrežja zelo razširila. Sprva MySpace, ki pa je hitro razpadel predvsem na račun Facebooka, ki ga danes uporablja že več kot 500 milijonov aktivnih uporabnikov vseh generacij.

 

Tudi Google je že večkrat poskusil s svojimi rešitvami za socialno mreženje, a do zdaj brez uspeha. Orkut, omrežje namenjeno predvsem podjetjem, se ni prijel ljudi, podobno pa tudi Google Buzz, ki prav tako ni preveč priljubljen.