Prispevki uporabnika vezalka!

Zbudite se ob vonju prve jutranje kave

26. oktober 2013 ob 19:59 :: Objavljeno v Novice

Mnogi ljudje bi se raje zbudili ob vonju kave ali pečene slanine in ne ob zvoku budilke. Sedaj obstaja aplikacija, ki spusti vaš najljubši vonj v času jutranjega alarma, prejetega sporočila ali pa drugega obvestila.

Po čem si bomo zapomnili CES 2013?

16. januar 2013 ob 20:50 :: Objavljeno v Novice

V Las Vegasu je te dni minil še en mednarodni Consumer Electronics Show (CES). CES vsako leto organizirajo pri združenju Consumer Electronics Association (CEA), ki ga sestavlja več kot 2000 podjetij. Obiskovalci so si tako v januarju lahko ogledali kar nekaj novosti različnih proizvajalcev. Predvsem pa je CES tokrat minil predvsem v znamenju pametnih telefonov in tablic.

Termania

12. januar 2013 ob 21:24 :: Objavljeno v Slovensko programje

Aplikacija omogoča hiter in enostaven način iskanja po izbranih slovarjih. Na voljo je v več različnih jezikih, katere si lahko poljubno nastavite v nastavitvah.

Studij.si - vse o študiju

10. januar 2013 ob 22:37 :: Objavljeno v Slovensko programje

Da bo izbira študija malce lažja so pri Tovarni idej razvili aplikacijo Studij.si. Z njo boste na tekočem z vsem dogajanjem glede vpisa na fakultete. Poleg ažurnih novic glede prijavnih rokov so na voljo še navodila za izbiro študijskega programa, rezultati splošne mature, število prijav in podobno. Z aplikacijo pa spoznavate tudi vse univerze v državi ter njim pripadajoče fakultete. Pri posamezni fakulteti si lahko pogledate osnovne podatke, kot sta spletna stran in naslov, opise dodiplomskih ter podiplomskih programov.

SloSki

09. januar 2013 ob 16:40 :: Objavljeno v Slovensko programje

SloSki je preprosta aplikacija, ki prikazuje stanje slovenskih smučišč. Poleg vsakega smučišča je zabeležena višina snega, temperatura zraka ter obratovalni čas. Podatki smučišč so zbrani v enem seznamu, saj aplikacija nima omogočenega iskanja.

Register zdravil

08. januar 2013 ob 16:29 :: Objavljeno v Slovensko programje

Register zdravil je primerna aplikacija za vse, ki iščejo nadomestilo za določeno zdravilo ter za tiste, ki jih zanima sestava in druge podrobnosti posameznega zdravila.  Z Registrom zdravil lahko brskate po bazi, ki vsebuje več kot 6200 različnih zdravil. Zdravilo lahko poiščete na več načinov, saj aplikacija omogoča iskanje po imenu zdravila,  po učinkovini ali pa po ATC klasifikaciji.  Uporabniku so tako na voljo podatki o: sestavi zdravila, učinkovini, proizvajalcu, načinu izdaje zdravila ter omejitvi njegove uporabe.

TripAdvisor

07. januar 2013 ob 11:56 :: Objavljeno v Tuje programje

V kolikor ste seznanjeni z spletno stranjo tripadvisor.com, vam bo tudi aplikacija znana. Z njo lahko poiščete hotele, restavracije in znamenitosti posameznega kraja. Vse kar morate storiti je le, da odtipkate želeno destinacijo. Na zaslonu se vam prikaže seznam rezultatov. V primeru iskanja hotelov (npr. v Ljubljani) vam aplikacija ponudi seznam hotelov, njihovo oceno ter ceno nastanitve.  Za lažjo odločitev so na voljo tudi mnenja predhodnih gostov.

Android robotek malo drugače

06. januar 2013 ob 20:01 :: Objavljeno v Novice

Danes si Android sistema skorajda ne moremo več predstavljati brez značilnega zelenega robotka. Takega kot ga poznamo danes, je razvila grafična oblikovalka Irina Blok. Je pa ob začetku leta Dan Morrill, eden izmed Googlovih inženirjev, na Google+ objavil koncept, kako naj bi po njegovo Android robotek izgledal. Mnogi so mnenja, da skice niso najbolj posrečene, predvsem zaradi dvobarvnih spiralnih oči ter ust, ki spominjajo na lestev.

Appy gamer

03. januar 2013 ob 16:46 :: Objavljeno v Tuje programje

Z aplikacijo boste lahko neprestanoma v koraku z novimi novicami s sveta računalniških, mobilnih iger in tudi iger drugih znanih platform (xbox,...).

Najboljše aplikacije leta 2012

01. januar 2013 ob 20:29 :: Objavljeno v Novice

Ob koncu leta 2012 je Google pripravil seznam desetih najboljših aplikacij, ki jih ponuja Google Play. Pri Googlu pravijo, da so pri izbiri aplikacij upoštevali predvsem uporabniško izkušnjo tako na tabličnih računalnikih kot tudi na pametnih telefonih. Seznam je sestavljen iz nekaterih novih ter tudi že iz prejšnjih let znanih, vendar izboljšanih, aplikacij. Aplikacije so predstavljene v naključnem vrstnem redu ter so, razen Grimm's Snow White, brezplačne.

Stran 1 od 2