Rezultati razpisa "Izzivamo ideje!"

Prispeval  Seto :: 02. junij 2010 ob 16:20 :: Sponzor
Oceni
(0 glasov)

Na prvem slovenskem razpisu za razvoj aplikacij Android je strokovna komisija najbolje ocenila napredni mobilni iskalnik Odpiralni časi, aplikacijo za celostni pregled dogodkov W'sup in aplikacijo Vodič po Ljubljani. Si.mobil je včeraj, 1. junija, v prostorih Kiberpipe v Ljubljani ustvarjalcem najboljših desetih aplikacij podelil nagrade v skupni vrednosti 20.000 evrov. Na Si.mobilovem razpisu Izzivamo ideje je sodelovalo 32 novih aplikacij, ki bodo uporabnikom kmalu brezplačno dostopne na portalu Android Market.

 

Prvouvrščeno aplikacijo Odpiralni časi odlikujejo vsi kriteriji izbora. Napredni spletni in mobilni iskalnik za banke, restavracije in ostale storitve v okolici uporabnika je zanimiv in zelo uporaben za široko množico uporabnikov v lokalnem okolju Slovenije, izviren, sodoben, prav tako pa učinkovito izrablja zmogljivosti Android platforme in ponuja možnost nadgradnje v prihodnosti. Avtorji aplikacije Odpiralni časi so xy iz družbe Strelovod, ki so prejeli glavno nagrado 10.000 evrov.

 

Drugouvrščena aplikacija W'sup iz spletnih virov shrani prihajajoče dogodke, predstave in filme za kasnejši pregled in lažje načrtovanje aktivnosti uporabnika. Avtor aplikacije je Mitja Cotič, ki je prejel nagrado v višini 5.000 evrov.

 

Tretjeuvrščna aplikacija Vodič po Ljubljani pa uporabniku interaktivno ponuja poglobljeno spoznavanje slovenske prestolnice. Avtor aplikacije Vodič po Ljubljani je Matej Bojanec, ki je prejel nagrado v višini 3.000 evrov.

 

Nagrajene so bile tudi aplikacije od 4. do 10. mesta: Avto center (avtor Janez Valjavec, EKLIPT d.o.o.), Divja odlagališča (avtor  Žiga Huskič, Žejn d.o.o.), LoKaToR (avtor Rok Huber), KjeSeRoka (avtor Aleš Lončar), Moj srčni utrip (avtor Peter Kuhar, Modula d.o.o.), Trola (avtorica Pija Režek) in M Kupec (avtor Adam Flis, Adamsoft d.o.o.).

 

 

O razpisu Izzivamo ideje

 

Izzivamo ideje je prvi slovenski razpis za razvoj aplikacij Android, s katerim Si.mobil spodbuja razvijalce k ustvarjanju vse bolj bogate zbirke dostopnih aplikacij, prilagojenih potrebam in željam slovenskih uporabnikov.

 

 

Strokovna žirija v sestavi Bernard Purkart (Samsung), Matej Kovačič (Fakulteta za družbene vede), Peter Peer (Fakulteta za računalništvo in informatiko), Uroš Mesojedec (Monitor), Andrej Jama (Mobisux), Jonas (Jonas.si), Sanja Križan (Si.mobil), Gregor Kastelic (Si.mobil), Boštjan Štrasberger (Si.mobil) in Matija Lipar (Si.mobil) je prijavljena dela ocenjevala na podlagi sledečih kriterijev:

 

- lokalna relevantnost (aplikacija je zanimiva za uporabnike v slovenskem okolju),

 

- izvirnost (aplikacija predstavlja novost na trgu),

 

- učinkovita izraba "Android platforme" (uporaba naprednih zmogljivosti mobilnega telefona, kot so gps, kamera, lokacijske storitve, samodejni senzor orientacije ...),

 

- videz aplikacije (kreativen in sodoben videz),

 

- uporabnost (aplikacija prinaša za uporabnike visoko uporabno vrednost),

 

- široka potrošnja (aplikacija namenjena čim širši množici uporabnikov, ne le ozki ciljni skupini),

 

- možnost za nadgradnjo aplikacije.

 

 

Povezava: http://www.simobil.si/android

 

V imenu portala Slo-Android.si iskreno čestitamo zmagovalcem in jim želimo uspešno nadaljevanje razvijanja aplikacij za Android!

Za komentiranje se prosimo prijavite.
na vrh