Google je izdal App Inventor

Prispeval  ziga.urbajs :: 12. julij 2010 ob 20:32 :: Novice
Oceni
(0 glasov)

Za vse, ki ste si kdaj želeli napisati Android aplikacijo, pa niste Android razvijalec ali pa nimate znanja programiranja je Google našel rešitev, imenovano AppInventor. Z njim lahko zgradite vse vse vrste Android aplikacij - od čisto preprostih pa do takšnih, ki uporabljajo vse zmogljivosti telefona (Acelerometer, GPS itd.)


Torej, če želite uporabiti App Inventor, vam ni treba, da ste razvijalec. App Inventor ne zahteva programerskega znanja. To je zato, ker vam namesto pisanja kode vizuelno prikaže obnašanje aplikacije.

App Inventor ekipa je ustvarila temelje za skoraj vse, kar lahko storite s telefonom Android, pa tudi bloke za programske stvari - bloke za shranjevanje podatkov, bloke za ponavljajoče se dejavnosti, in bloke za opravljanje dejavnosti pod določenimi pogoji. Obstajajo tudi bloki za pogovorne storitve, kot je Twitter.

Preprost a zmogljiv
App Inventor je preprost za uporabo, vendar tudi zelo močen. Aplikacije lahko gradijo celo shranjevanje podatkov ustvarjenih s strani uporabnikov v bazo podatkov, tako da lahko ustvarite "Naredi kviz" aplikacijo, v katerih lahko učitelji shranjujejo vprašanja v kvizu za svoje učence, da odgovorijo.

Ker App Inventor omogoča dostop do lokacije senzorjev GPS, lahko zgradite aplikacije, ki vedo, kje ste. Lahko zgradite app, ki vam pomaga do mesta, kjer ste parkirali avto, app, ki prikazuje lokacijo svojim prijateljem in sodelavcem na koncert ali konferenco, ipd.

Na voljo bo kmalu na naslovu http://appinventor.googlelabs.com
Kratka video predstavitev

2 komentarji

  • Povezava komentarja 13. julij 2010 ob 09:21 objavil c00l3r

    Zgleda zanimivo. Sem se prijavil. Upam, da bom sprejet v Beta program. Me zanima, kakšne aplikacije gre naredit in kako hitro v primerjavi s programiranjem.

  • Povezava komentarja 16. julij 2010 ob 20:45 objavil 2iga

    tko se bomo msl ufural nakoncu je itak važna ideja

Za komentiranje se prosimo prijavite.
na vrh