Google Pixel 3

Prispeval  matjaz :: 10. oktober 2018 ob 17:53 :: Novice
Oceni
(1 Glasuj)

Google je naznanil naslednik svoje blagovne znamke mobilnih telefonov Pixel, ki se pričakovano imenuje Pixel 3. V ZDA bo naprodaj od 18. oktobra dalje, drugod po svetu pa bo na voljo z novembrom.

Podrobnosti so predstavili na današnjem dogodku v New Yorku, kaj dosti novega pa niti nismo mogli izvedeti, ker so specifikacije in videz telefona na plano pricurljali že pred tem. Na voljo bosta dva modela: Pixel 3 in Pixel 3 XL.

Pixel 3 bo imel 5,5-palčni OLED-zaslon z ločljivostjo 2160 x 1080, verzija XL pa 6,3-palčnega z ločljivostjo 2880 x 1440. Oba imata le eno kamero na zadnji stranici (12,2 milijona točk), čeprav imajo moderni telefoni dandanes često dve. Imata pa dvojno kamero spredaj (8 milijonov točk), kar omogoča širokokotne selfije. Programska oprema bo poskrbela za super zoom in dobro fotografiranje ob slabi svetlobi (Night Sight). Telefona imata 64 GB prostora v osnovni verziji, možno pa je dobiti 128 GB. V notranjosti tiktaka Qualcomm Snapdragon 845, ki mu streže 4 GB pomnilnika. Baterija s kapaciteto 2915 mAh naj bi zadostovala za dober dan.

Po videzu je telefon rahlo razočaranje, saj se kovinski dizajn umika steklu. Zadnja stranica je steklena, na voljo pa je v črni, beli ali rožnati barvi. Sicer je dizajn zelo podoben prejšnjim modelom. Odporen je tudi na dež in prah (IP68). Stereo zvočniki na sprednji strani so za 40 odstotkov zmogljivejši (glasnejši) kot v predhodniku, da jih bomo res užili, pa Google prilaga še polletno naročnino na YouTube Music. Priključka za slušalke ali reže za kartico microSD ni.

Pixel 3 bo v osnovni konfiguraciji stal 800 dolarjev, Pixel 3 XL pa 900 dolarjev. Brezžični polnilnik Pixel Stand nas bo olajšal še za 80 dolarjev.

Vir: slo-tech.com, spisal Matej Huš

 

Za komentiranje se prosimo prijavite.
na vrh