Google Pixel

Prispeval  matjaz :: 07. november 2016 ob 20:07 :: Novice
Oceni
(0 glasov)

Podjetje Google je z 20. oktobrom na policah začelo ponujati svoja prva lastna in za marsikoga težko pričakovana telefona Pixel in Pixel XL.

 

Telefona se razlikujeta predvsem v velikosti, kjer manjši Pixel meri 5"(12,7cm) z 1080p resolucijo in večji Pixel XL z velikostjo 5,5"(13,97cm) in Quad HD zaslonom. Obe različici imata prilagojen Android OS, ki podpira nedavno predstavljeno VR platformo Daydream, poganja pa ju najnovejši Snapdragon 821 procesor. Zaslon je seveda AMOLED, vgrajenega je 4GM RAM-a, na voljo pa je z 32GB in 128GB spomina.

 

Najbolj izpostavljene lastnosti so:

  • Google asistent, ki naj bi skrbel za prikazovanje relevantnih fotografij, predvajanja glasbe, predlaganja restavracij v bližini in še mnogo več.
  • Odlična zadnja kamera, ki naj bi bila ena boljših na trgu z 12,3 mega-piksli, 1,55 micron piksli ter f/2.0 zaslonko. S pomočjo giroskopa pa naj bi omogočala tudi napredno stabilizacijo videa.
  • Neomejen prostor v oblaku namenjen za slike in vide brez omejitve velikosti slike ali videa, podprt naj bi bil celo 4K.
  • Dobra povezljivost in komunikacije z direktni posodobitvami s strani Googla, hitrim polnjenjem, vgrajeno 24 urno tehnično podporo (preko Google Duo),...
  • Pripravljen za mobilni VR (virtualno resničnost), pri čemer lahko za dodatnih 79$ dokupite Googlova Daydream VR očala in VR izkusite v popolnosti.

 

In ne nazadnje še cena, različico manjšega bratca Pixel z 32GB prostora lahko dobite za 649$, medtem pa je večji Pixel XL na voljo od 769$ naprej.

 

Vir: theverge.com

Sorodni Video

Za komentiranje se prosimo prijavite.
na vrh