Pametni telefoni Kodak IM5

Prispeval  matjaz :: 07. januar 2015 ob 20:04 :: Novice
Oceni
(0 glasov)

Pa smo dočakali razkritje prvega pametnega telefona pod znamko Kodak, ki so bili napovedani konec minulega leta. Kodak IM5 v resnici izdeluje britansko podjetje Bullitt Group, ki je odkupilo znamko Kodak v ta namen. Telefon je v vseh segmentih docela povprečen, še najbolj izstopa - predvidljivo - pri fotoaparatu.

Pametni telefoni Kodak IM5 Vir GSMarena


Petpalčni zaslon prikaze sliko z ločljivostjo full HD. Poganja ga osemjedrni procesor s frekvenco 1,7 GHz (bržkone MediaTek MT6592) pod taktirko Androida 4.4 KitKat, ki bo v bližnji prihodnosti doživel nadgradnjo na liziko 5.0. Pomnilnika je 1 GB, prostora za shranjevanje pa pičlih 8 GB, a na pomoč priskoči razširitvena reža za kartice microSD.

Od kamere smo pričakovali največ. Zadnja kamera ima 13 milijonov točk in LED-fleš, sprednja pomožna pa pet milijonov. Obe kameri sta na testu izkazali nadpovprečno. Kameri namreč uporabljata precej običajno optiko, več pa stavijo na pametno programsko opremo, ki omogoča hitro urejanje fotografij, njihovo deljenje s prijatelji ali celo tisk, saj naj bi se razumela z domačimi tiskalniki. To je ta famozna programska oprema za edinstveno upravljanje s slikami (unique image management software).

Vir slo-tech.com, spisal Matej Huš

 

Sorodni Video

Za komentiranje se prosimo prijavite.
na vrh