Android motoristična čelada Skully AR-1

Prispeval  matjaz :: 11. avgust 2014 ob 21:04 :: Novice
Oceni
(0 glasov)

Dandanes lahko najdemo Android OS v marsikateri napravi poleg tablic in pametnih telefonov. Najdemo ga lahko na primer tudi v pečicah, hladilnikih, televizijah, TV box-ih in drugem. Nekatere izmed teh idej so bolj smiselne, druge manj. Zagotovo pa je ena izmed smiselnih in tudi zanimivih, implementacija Android-a v motoristično čelado. Preprosto povedano gre za pametno čelado Skully AR-1, ki motoristom nudi več varnosti na cesti, hkrati pa jim tudi olajša vožnjo.

Vizir čelade je tako rekoč transparenti zaslon, ki omogoča uporabo GPS-a, prikaza sporočil, modrozobo povezavo z vašim pametnim telefonom in drugo. Že samo prva funkcionalnost je velika prednost za motoriste, saj je sicer uporaba klasičnih GPS naprav z full-face čelado precej nerodna. Glavna prednost čelade pa je zagotovo kamera na zadnjem delu čelade, ki omogoča enostaven pogled nazaj.

Možne so zagotovo še številne izboljšave, nekatere izmed njih pa bo podjetje lahko dodajalo oddaljeno, z objavo programskih posodobitev.
Visoka cena, ki se giblje okoli 1050EUR pa kot kaže zaenkrat ni ovira, saj je podjetje že dobilo dvakrat več zanimanja za čelado, kot pa so pričakovali.

Vir: androidpolice.com

Sorodni Video

1 Komentar

  • Povezava komentarja 14. avgust 2014 ob 18:38 objavil poker

    iron man style :D

Za komentiranje se prosimo prijavite.
na vrh