Delež Androida v letu 2013 narasel na 79%, medtem iOS in MS v zaostanku

Prispeval  matjaz :: 29. januar 2014 ob 19:19 :: Novice
Oceni
(1 Glasuj)

Preteklo leto 2013 je bilo deležno največjega števila prodanih pametnih telefonov do sedaj. Zabeležena je bila odprema 990 mio. enot medtem, ko je bilo leta 2012 zabeleženih le 700 mio enot. Po podatkih Stratefy Analytics je zmagovalec po prodanih pametnih telefonih ravno Googlov Android, ki sedaj drži 79% delež trga mobilnih telefonov. To pomeni da je na vsakem 4-em ali 5-em prodanem telefonu naložena ena izmed različic Android OS-a, kar pa je 4x več kot sta skupaj uspela doseči Apple in Microsoft.

 

V analitičnem podjetju napovedujejo upočasnitev naraščanja deleža Androida v letu 2014, predvsem zaradi velike zasičenosti trga pametnih telefonov in med drugim tudi zaradi prihoda novih platform kot so Ubuntu Touch, FIrefox OS in Tizen.

 

 

 

Rast Androida je seveda na račun Applovega iOSa in Microsoftovega Windows Phone-a, vendar kljub temu je tudi Apple zabeležil 13% rast v količini prodanih enot, vendar je to zelo malo v primerjavi s celotno rastjo prodaje pametnih telefonov. Microsoftov WP pa je bil v zadnjem četrtletju 2013, celo deležen padca rasti.

Vir gsmarena.com

Za komentiranje se prosimo prijavite.
na vrh