Zbudite se ob vonju prve jutranje kave

Prispevala  vezalka :: 26. oktober 2013 ob 19:59 :: Novice
Oceni
(0 glasov)

Mnogi ljudje bi se raje zbudili ob vonju kave ali pečene slanine in ne ob zvoku budilke. Sedaj obstaja aplikacija, ki spusti vaš najljubši vonj v času jutranjega alarma, prejetega sporočila ali pa drugega obvestila.

 

Nenavadna Scentee aplikacija s pripadajočim dodatkom, doda vonj vašemu telefonu. Dodatek vklopite v pametni telefon, na mestu za slušalke, le-ta pa se aktivira in spusti izbran vonj. Najpomembnejši faktor izdelka je velik nabor različnih vonjev, kot na primer vonj vrtnice, mete, cimeta, slanine, kave, sivke, kokosa, koruzne juhe. Od petnajstega novembra dalje, pa vam bo lahko vaš telefon dišal tudi po pečem krompirčku in različnih vrstah mesa. Z izdelkom pa lahko možgane prelisičimo, da ob hranjenju z na primer pustim rižem, jemo pečen zrezek. Ideja temelji na predpostavki, da na naš okus vplivajo tudi vonji iz okolja.

 

Izdelek so na Japonskem dopolnjevali in razvijali od leta 2010 dalje. Prvi modeli niso bili najbolj posrečeni, saj je bil spuščen vonj premočan. Končni izdelek ima danes dodano še LED lučko, ki se prižge ob sprostitvi vonja. Naprava je trenutno v prodaji le na Japonskem, vendar pa naj bi bile kmalu na voljo tudi ameriškemu trgu.

Vir: http://www.engadget.com/2013/10/25/scentee-accessory-smell-android-ios/

 

Galerija slik

Za komentiranje se prosimo prijavite.
na vrh