Android 4.3, CyanogenMod 10.2

Prispeval  pitastrudl :: 26. julij 2013 ob 11:54 :: Novice
Oceni
(2 glasov)

Včeraj je Google predstavil novo verzijo Android-a 4.3, pri čemer je razkril tudi peščico novosti, ki bodo z novo verzijo Androida ugledale luč sveta.

 

Uporabniški profili

Prva novost, je omejevanje dostopa uporabniških profilov na eni napravi, kot recimo več uporabniških računov. Če ima 4 članska družina eno tablico, lahko ustvarijo 4 uporabniške profile za vsakega člana posebaj. Seveda je otrokom možno tudi omejiti dostop do spletnih nakupov v Google Play ali pa dostop do slik. Zaenkrat bo ta funckija na voljo samo na tablicah, bila pa je že prisotna na 4.2.2 Androidu, samo brez omejevanja dostopa.

 

T9 Dialer

Druga novost je T9 Dialer. Vsi, ki so imeli izkušnje z Vanilla Android sistemom (AOSP), bodo sedaj imeli opcijo pametnega iskanja kontaktov.

 

Bluetooth 4.0

Novi Bluetooth 4.0 bo omogočal nižjo porabo baterijo, a vseeno prenašal podatke veliko hitreje.

 

Geo-Lokacija s konstantnim WiFi-jem

Za hitro GEO lociranje si pri starejših verzijah Androida moral imeti vključen WiFi, kar pa je pomenilo tudi višjo porabo baterije. Google je WiFi optimiziral tako, da je WiFi vedno vključen, vendar z minimalno porabo baterije. Funkcijo je v nastavitvah seveda mogoče tudi izklopiti.

 

Grafične zmožnosti

Za boljšo grafično podporo je Google posodobil OpenGL ES 3.0 in pri tem izdal tudi kodo za Nexus 7, ki bo podpiral 1080p Full HD stream, oziroma prenosa videa v živo. Kodo me drugim je izkoristil tudi že Netflix (spletna storitev za predvajanje filmov in serij preko spleta).

 

CyanogenMod 10.2

CyanogenMod se kljub vključevnaju izvorne kode v podatkovne baze, še vedno sooča z napakami v ROMih. Obljubili so posodobitve s katerimi naj bi pokrpali vse glavne napake, vendar le te niso pripravili v oblubljenem časovnem roku. Sicer do delujočih verzij naj ne bi bilo več dolgo, vendar stabilnih pa le še ni za pričakovati prav kmalu.

 

Ne glede na to, da bo verjetno še preteklo nekaj časa preden bo na voljo CyanogenMod Androida 4.3, lahko še vedno uživamo v posodobitvah CM 10.1.1 in 10.1.2 in nedavnega popravka za Master Key ranljivost.

2 komentarji

  • Povezava komentarja 27. julij 2013 ob 13:17 objavil outlawman

    dajte no google translate?? resno???

  • Povezava komentarja 31. avgust 2013 ob 13:12 objavil akoya

    ni neke vlke spremembe lahko bi dodali "gumb" ki bi lahko hitro vklopli "flash" ker mislim da nas kr dosti uporablja to "funkcijo"

Za komentiranje se prosimo prijavite.
na vrh