V letu 2014 lahko pričakujemo veliko boljše procesorje za Android Mobilnike

Prispeval  pitastrudl :: 16. julij 2013 ob 19:42 :: Novice
Oceni
(0 glasov)

Vojna med proizvajalci čipovij bo postajala zelo velika v naslednjem letu. Qualcomm NVidia in Sasmung bodo deležni resne konkurence s strani TSMC in GlobalFoundries podjetij z novimi 20 nanometrskimi čipovji, ki bodo najverjetneje izdelani v letu 2014.

 

Trenutno, najvišji takt procesorja dosega 2.3 GHz v Qualcomm-ovem Snapdragon 800 ali pa Tegra 4i, ki je last NVidie-e. Seveda sta pričakovana prihoda nekje na koncu letošnjega leta. TSMC pravi, da je možno doseči 30% večjo hitrost z 25% manj porabe baterijem čemur sledi možen takt 3 GHz. Posledično bi težja opravila procesor opravil brez muk. NVidia in Qualcomm sigurno imata v načrtu izdelati kaj takega, saj si ne bi dovolila, da bi ju konkurenca kar tako pometla. Trenutni mobilniki, ki veljajo za najboljše, kljub veliki procesorski moči in novejšim čipovjem, še vedno ne dosežejo popolne dnevne porabe, ampak se bo z novejšimi 20 nanometrskimi čipovji to dokaj spremenilo.

 

Seveda, to je stran ARM-ja, na drugi strani pa stoji Intel, ki se je z x86 arhitekturo in Bay Trail čipovji zelo izkazal, namreč je dosegel na AnTuTu testu kar 43.416 točk, in to na taktu 1.1 GHz, enako kot bi jo dosegel čip na taktu 2.3 GHz.

 

Razvoj procesorske moči se še v nedogled razvija, ampak to tudi ni slabo. Z večjo moč se tudi zmanjša poraba baterije, in ta obratno-sorazmerni odnos bo v upanju še tako ostal, saj je poraba baterije eden glavnih problemov  v današnjih mobilnikih.

Za komentiranje se prosimo prijavite.
na vrh