Google najavil prodajo novega Galaxy S4 s "pure" Android vmesnikom

Prispeval  pitastrudl :: 15. maj 2013 ob 20:37 :: Novice
Oceni
(1 Glasuj)

Danes je bilo na konferenci Google I/O razkrito, da se bo bodoča verzija trenutnega "flagship" telefona Samsung Galaxy S4 prodajala z navadnim Android vmesnikom (AOSP), kakršnega ima Nexus 4. Posebnost telefona je tudi, da bo imel odklenjen "bootloader", kar pomeni dodatno zadovoljstvo za Android razvijalce in fanatike. Žal se bo ta verzija prodajala samo preko spletne storitve Google Play, ki nakupa naprav v Sloveniji še ne podpira.

 

Vendar to še ni vse. Googlova odločitev, da bo ta Galaxy S4 poganjal "pure" Android, pomeni, da bodo razvijalci imeli možnost prekopirati sistem na različne S4 varijante. Torej bi ga bilo možno naložiti tudi na verzijo I9505, ki se prodaja v Sloveniji (če je telefon root-an). Vsi Android fanatiki, ki jim Samsungov TouchWiz ni pretirano všeč, si bodo tako lahko zamenjali celoten sistem s popolnoma delujočim "pure" Androidom.

2 komentarji

  • Povezava komentarja 16. maj 2013 ob 10:44 objavil rizevnarastek

    Zanimivo vendar brezpredmetno. Narediš isto z rootanim telefonom.
    Raje bi se dokopal do Developer edition HTC One z odklenjenim bootloaderjem in 64GB placa ;)

  • Povezava komentarja 18. maj 2013 ob 09:48 objavil Swiper

    To si pa zdaj takšno povedal... Tole nikoli ni laufalo kak bi moglo, na S3 niti en custom ROM ni bil brez bug-ov, niso imeli prave driverje...

Za komentiranje se prosimo prijavite.
na vrh