Domači "telefon" z Androidom

Prispeval  Seto :: 06. april 2009 ob 19:33 :: Novice
Oceni
(0 glasov)

Slika

Že od prvih uradnih napovedi o Androidu poslušamo govorice, da Android ni le operacijski sistem za mobilne telefone, ampak naj bi revolucionarno prevetril celo paleto najrazličnejših naprav, ki naj bi s tem postale povezane in človeku prijazne. Tokrat pa je na dan prišel dokaz, da je temu res tako.

 

Časnik New York Times je namreč objavil, da je v T-Mobilovih dokumentih govora o »domačem telefonu« z Androidom, ki naj bi prišel na trg že v začetku leta 2010. Čeprav operater T-Mobile na našem trgu ne sodeluje, smo z novico lahko zadovoljni, saj smo prepričani, da bodo temu dejanju sledili tudi ostali tržni akterji.

 

Omenjena napravica še nima nam znanega imena, članek pa navaja, da bo opremljena s 7-palčnim na dotik občutljivim zaslonom, ki ob nadomešča odsotno fizično tipkovnico. Zmogel se bo spopasti z vsemi osnovnimi računalniškimi opravili, kot se za napravo z Androidom spodobi. Tako ga bomo lahko izkoristili kot slikovni okvir, upravitelj z datotekami, domačim varnostnim sistemom in ostalimi elektronsko vodenimi aparati v naših domovih. Ne gre torej zgolj za še eno odvečno elektronsko igračo, temveč je to dobra pot k temu, da stanovanje končno strnemo v eno samo med seboj povezano komunikacijsko središče. Telefon naj bi bil podoben napravam s priložene slike. Z optimizmom zremo v prihodnje leto.Že od prvih uradnih napovedi o Androidu poslušamo govorice, da Android ni le operacijski sistem za mobilne telefone, ampak naj bi revolucionarno prevetril celo paleto najrazličnejših naprav, ki naj bi s tem postale povezane in človeku prijazne. Tokrat pa je na dan prišel dokaz, da je temu res tako. Časnik New York Times je namreč objavil, da je v T-Mobilovih dokumentih govora o »domačem telefonu« z Androidom, ki naj bi prišel na trg že v začetku leta 2010. Čeprav operater T-Mobile na našem trgu ne sodeluje, smo z novico lahko zadovoljni, saj smo prepričani, da bodo temu dejanju sledili tudi ostali tržni akterji.

 

Omenjena napravica še nima nam znanega imena, članek pa navaja, da bo opremljena s 7-palčnim na dotik občutljivim zaslonom, ki ob nadomešča odsotno fizično tipkovnico. Zmogel se bo spopasti z vsemi osnovnimi računalniškimi opravili, kot se za napravo z Androidom spodobi. Tako ga bomo lahko izkoristili kot slikovni okvir, upravitelj z datotekami, domačim varnostnim sistemom in ostalimi elektronsko vodenimi aparati v naših domovih. Ne gre torej zgolj za še eno odvečno elektronsko igračo, temveč je to dobra pot k temu, da stanovanje končno strnemo v eno samo med seboj povezano komunikacijsko središče. Telefon naj bi bil podoben napravama s priložene slike. Z optimizmom zremo v prihodnje leto.

 

Za komentiranje se prosimo prijavite.
na vrh