Predstavljen Android 4.1 Jelly Bean in tablica

Prispeval  Seto :: 28. junij 2012 ob 12:40 :: Novice
Oceni
(2 glasov)

Google je na sredini konferenciI I/O predstavil novo nadgradnjo operacijskega sistema Android. Čeprav se je v številki imena novega Androida po imenu Jelly Bean (žele fižolček) spremenila le decimalna številka, je novosti kar nekaj. Največja razlika naj bi se nanašala na hitrost delovanja uporabniškega vmesnika. V ta namen je Google namenil celoten projekt z imenom Butter (maslo). Zaslon naj bi se odslej konstantno osveževal pri 60 sličicah na sekundo. Izboljšan naj bi bil tudi vnos besedila, dodana pa je tudi funkcija vnašanja teksta z govorom v načinu brez povezave. Posledično to pomeni, da bo vnašanje teksta z besedilom delovalo bolj tekoče.

 

Vmesnik pa naj ne bi bil le hitrejši ampak tudi bolj intuitiven. Iz načina kamere bomo sedaj v galerijo lahko preklopili le s potegom prsta vstran, z enakim manevrom pa bo mogoče tudi izbrisati posamezne slike. Izboljšana bo vrstica z opozorili, ki bo prikazovala več informacij kot doslej. Sistem bo odslej omogočal uporabo glasovnih ukazov po zgledu Applovega Sirija. Sistemu so dodane funkcije združene z imenom Google Now, ki omogočajo vpogled v informacije o javnih prevozih, vremenu in športnih rezultatih.

 

Android Jelly Bean naj bi bil uradno na nekaterih napravah na voljo v sredini julija, vendar pa so se na spletu že sedaj pojavili neuradni ROM-i. Druga velika novost dogodka pa je Googlova tablica Nexus 7.

 

Tema o Jelly Bean

Tema o tablici Google Nexus 7

Sorodni Video

Za komentiranje se prosimo prijavite.
na vrh