Kako odbrikati, briknjen Galaxy S

Prispeval  prepucij :: 02. maj 2011 ob 19:29 :: Nasveti
Oceni
(0 glasov)

Ste naleteli na zbrikan Samsung Galaxy S? S pomočjo spodnjih navodil si lahko napravo rešite sami. Potreben bo le morda obisk kake elektrotehnične trgovine za nekaj materiala v max. vrednosti nekaj EUR.POTREBUJETE:
-upornik z vrednostjo 301k Ohm (jaz sem uporabil enega 300k Ohm + enega 1k Ohm)
-Micro USB vtičnik (lahko ga kupite, dobite na kakšnem polnilcu, kablu) Ne sme pa bit tovarniško »zalit« posebno z kablom saj morate »jezičke« videti!

Slika

1.Sedaj je treba upornike med seboj povezati. Najbolje da žičke ovijete eno okoli druge kar se da tesno- priporočam pa da jih še zacinite
2. Ko ste dobili mostiček dveh upornikov upornikov jih je treba še zaciniti na MicroUSB vtičnik. Povezati morate z konektorčki 4 in 5.

Slika

PAZITE da ne naredite stika. Jaz priporočam, kupite še plastične »slamice«, ki jih potegnete preko zvezanih upornikov in segrejete z vžigalnikom, tako se v trenutku lepo stisne okrog, ne morete narediti stika pa še bolj trdno je vse skupaj.
Ko boste zacinili žičke, na »jezičke« 4 in 5 dobro pazite da niso v stiku. Najbolje, da vzamete olfa nožek in par krat povlečete vmes »jezička« 4 in 5, tako, da če je slučajno stik ga prekinete.
Ko ste to naredil dobite nekaj takega, kot lahko vidite na sliki:

Slika Slika

Sedaj je potrebno samo še USB Dongle uporabiti.

POSTOPEK:
Telefon briknjen, vse kar se pokaže je kar vidite na prvi sliki. Torej Download mode ali Recovery mode tako ali tako nista bila možna ker »trije gumbi« niso delali in je zato želel uporabiti fix, in se je zgodilo kar se je.
1. Najprej je treba totalno »izpazniti« telefon z napetostjo. Vzamemo ven baterijo in počakamo 30 sekund.
2. Vstavimo nazaj baterijo in zapremo pokrovček (da ne pade baterija ven)
3. Sedaj vtaknemo naš »domači izdelek« USB Dongle in počakamo 3-5 sekund nakar se čudežno pokaže Download Mode :)
4. USB Dongle, iztaknemo ven in telefon preko kabla priklopimo na PC, ki bo sedaj SGSja prepoznal. Za trenutek izklopimo USB kabel
5. Zaženemo ODIN 3.x, ponovno priklopimo SGSja in naložimo PDA (rom), ki smo ga seveda že prej downloadali ter kliknemo START da flashamo SGSja
6. Ko nam v ODINu pokaže PASS je SG uspešno flasan in se bo tudi restartal. Lahko ga izklopimo.
Sedaj bojo delovali tudi trije gumbi Download @ Recovery Mode

Tukaj je še video, ki sem ga najdu na youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=5G5sHPPnins

P.S
Uporanike lahko seveda kombinirate različnih vrednosti. Samsung to dela z 301k Ohm. JAz sem probal 3x 104k Ohm in izmerit z testerjem in je pokazalo realnih 306l Ohm. Z dvema naj bi bila kakovostnejše izdelave 300k + 1 kOhm je tester pokazal 300k Ohm. Delalo pa je tako z eno kot drugo varjanto, tako da ni problem če ni prav točno 301k Ohm.

Tema na forumu: viewtopic.php?t=2076

Za komentiranje se prosimo prijavite.
na vrh