MoDaCo SWITCH za HTC One / S4 - Predstavitev in vodič za namestitev.

Prispeval  Mtd :: 02. avgust 2013 ob 07:56 :: Nasveti
Oceni
(0 glasov)

Kaj to sploh je?

Gre za neke vrste stikalo, ki ga je razvil Paul O'Brien sicer, ustanovitelj portala MoDaCo. To "stikalo" nam uporabnikom omogoči, da lahko izbiramo med najboljšim z obeh svetov! Preklapljamo lahko torej med proizvajalčevim v tem primeru Sense-om in Pure (Google-ovim) Androidom. Z drugimi besedami, omogoča nam, da imamo nameščena dva romov na telefonu (dual bootmo).

 


Možnosti:
Za enkrat, je "stikalo" navoljo zgolj za HTC One, trenutno je v beta verziji, naloži pa si ga lahko vsakdo, ki si lasti zgoraj omenjen aparat, torej HTC One. Kot sem napisal že zgoraj, omogoča nam, da lahko prekljapljamo med Sense-om in Pure Androidom. Najbolj pomembno tukaj pa je dejstvo, da ostanejo vsi naši podatki (gmail, facebook, twitter,.. skratka ostanejo nam vsi vnešeni podatki..) ostanejo pa tudi aplikacije, ki smo jih naložili na enem izmed romov. Primer: Naložilš si Angry Birds na Sense romu, ko uporabiš Switch in bootaš v Google Rom, ti tam ostanejo Angry Birdsi z vsemi dosežki.

 

 

Kako ga lahko namestim?
Najprej moraš imeti HTC One GSM verzijo, telefon mora biti rootan in imeti custom recovery, priporočljiva je TWRP recovery, dobite jo lahko tukaj: http://d-h.st/GMB. Vodič, kako rootati najdete na XDA.
Inštalira se tako kot vsak drug custom rom, se pravi preko recovery.

 

  1. File, (Switch in vse potrebne faile), dobiš na tej povezavi. Datoteke kopiraš na spomin telefona.
  2. Vgasnemo mobilnik.
  3. Vstopimo v recovery tako, da hkrati držimo tipko za vžig ter tipko za zmanjšanje glasnosti.
  4. Nato z tipkami za glasnost izberemo "recovery image options", izberemo wipe data in potrdimo z gumbom za vžig/zaklep telefona.
  5. Nato z tipkami za glasnost izberemo "recovery image options", izberemo "Install zip" in izberemo Switch beta 1.zip, potrdimo z gumbom za vžig/zaklep telefona.
  6. Nato z tipkami za glasnost izberemo "recovery image options", izberemo "Install zip" in izberemo Switch beta 8 update.zip, potrdimo z gumbom za vžig/zaklep telefona.
  7. Nato z tipkami za glasnost izberemo "recovery image options", izberemo "Install zip" in izberemo S-on support package (če je to potrebno), potrdimo z gumbom za vžig/zaklep telefona.
  8. Nato z tipkami za glasnost izberemo "recovery image options", izberemo "Install zip" in izberemo root.zip (če je potrebno), potrdimo z gumbom za vžig/zaklep telefona.
  9. Nato z tipkami za glasnost izberemo "recovery image options" izberemo reboot, (POMEMBNO; ČE NAM PONUDI "FIX ROOT" IZBEREMO DO "NOT FIX"), potrdimo z gumbom za vžig/zaklep telefona.

Pred inštalacijo je potrebno backup-ati trenuten rom, če se nam slučajno kje zalomi! Pravtako je priporočljivo, da naredimo wipe pred inštalacijo, vsaj dokler je zadeva še v beta verziji.
PO INŠTALACIJI NE BRIŠEMO VEČ NIČ!! V NASPROTNEM PRIMERU, NAS LAHKO TO PRIPELJE DO DRAGE UTEŽI ZA PAPIR.


Rom je ODEX, kar pomeni, da bo zagon trajal nekoliko dlje.

Ko se zadeva zažene, pojdite čez začetne nastavitve v Sense-ovem "čarovniku" za namestitev, ampak še NE nastavljajte računov (gmail, facebook,...) Ko ste prišli skozi namestitev, pojdite v namestitve in IZKLJUČITE fast boot.
Nato zaženite aplikacijo Switch in izberite "boot to Google Play Edition" V AOSP "čarovniku" lahko vnesete vse svoje račune (gmail, facebook,...) Ko ste zaključili z namestitvijo, lahko poljubno izbirate med Sense in Stock romom.

POMEMBNO!!! SAM (AVTOR PRISPEVKA) NE ODGOVARJAM ZA KAKARŠNE KOLI TEŽAVE Z VAŠIM APARATOM!!!! 


Original vir do MoDaCo foruma: http://www.modaco.com/topic/363797-modacoswitch-beta-8-support-topic/

 

Prihodnost:

Paul je povedal, da bo v prihodnosti (bližnji) Switch navoljo tudi za uporabnike Galaxy S4, objaviti ima namen tudi kodo, tako da bodo lahko Switch uporabljali tudi razvijalci drugih telefonov, torej se lahko veselimo dual bootanja, na veliko telefonih! Pravtako, bo možno bootati v 2 ali več custom romov.

Vse kar lahko rečemo je; Hvala Paul!

 

VIDEO - Kako namestiti Swtich:
http://www.youtube.com/watch?v=ZrS445P43ww


VIDEO - Switch rewiev:
http://www.youtube.com/watch?v=y422DisgyzE

 

Več v tej kategoriji: « Varčevanje z baterijo

2 komentarji

Za komentiranje se prosimo prijavite.
na vrh