Test: LG Optimus 2X

Prispeval  Phantom :: 02. junij 2011 ob 14:48 :: Članki
Oceni
(5 glasov)

Telefon ima naložen operacijski sistem Android 2.2, v kratkem pa bi naj dobil nadgradnjo na 2.3. Veliko uporabnikov je poročalo o raznih težavah s stock ROM-om, a na srečo osebno večjih težav nisem opazil. Telefon je zelo odziven, zatikanje pa praktično ni opazno. Pri se pojavi le ob nameščanju aplikacije, kar zna trajati kakšno sekundo ali dve, drugače ob uporabi česa podobnega ni opaziti.

 

Kvaliteta izdelave je na visokem nivoju, tudi če se primerja z ostalimi telefoni na trgu. Ob uporabi ima uporabnik občutek, da drži kvalitetn izdelek in ne kakšne cenene plastike. K dizajnu prispeva tudi zaobljeno steklo ob levem in desnem robu, kar pa zna biti težava, če želimo namestiti zaščitno folijo. Le ta bi morala biti upognjena tako kot ekran ali pa biti ožja, da bi pokrivala le ravno površino stekla. Prav gotovo je dobra lastnost telefona tudi ta, da ima Gorilla Glass, ki je odporno na praske in pritisk. Več informacij o tem steklu lahko dobite na uradni strani.

 

 

Telefon je zmožen snemati posnetke v Full HD ločljivosti, za zajemanje fotografij nam je na voljo kamera z 8 MP, fotografiranje v temnejših prostorih pa nekoliko olajša tudi LED flash. Svoje multimedijske datoteke bomo lahko prikazali na TV-ju v visoku ločljivosti (Full HD), kar nam omogoča HDMI izhod na zgornji strani telefona. Prav tako je na zgornji strani tudi jack priključek za slušalke. Tako slušalke kot HDMI kabel dobimo v paketu ob nakupu aparata. Mogoče bo kdo pogrešal microSD kartico, a tudi te danes niso več prevelik strošek.

 

Zgornji del telefona

 

Najbrž vas zanima tudi zmogljivost baterije, ki za sodobne razmere ob povprečni uporabi zdrži dva dni. Vsak si takšno uporabo lahko predstavlja po svoje, zato bom podal okvirne številke DNEVNE uporabe. Pri meni bi to zneslo približno 15min pogovorov, 30 ali 40 prejetih in poslanih SMS sporočil, 15 do 30min uporabe brskalnika. Tukaj še je preverjanje E-mailov (ročno vsako drugo uro), osveževanje vremena in občasna uporaba katere izmed aplikacij, ki jih ne uporabljam vsak dan (Športni rezultati, prebiranje novic...). Upoštevati moramo, da je ves čas vključena podatkovna povezava, kjer je mogoče pa je v uporabi Wi-Fi omrežje. Osvetlitev zaslona je nastavljena na samodejno. Ob opisani uporabi moramo priznati, da je baterija kar zmogljiva. Seveda bi se ob dolgotrajnem igranju iger ali gledanju filmov baterija izpraznila bistveno hitreje, a bi vseeno brez težav morala zdržati cel dan. Sam telefon uporabljam tudi za beleženje športnih aktivnosti, tako da imam včasih GPS  v uporabi tudi po 2 uri ali več in zvečer baterija še nikoli ni padla pod 40%. Sem spada seveda še ostala uporaba telefona in vedno vključen prenos podatkov.

 

Za tiste, ki vas zanimajo podatki benchmarkov (Antutu), telefon na stock ROM-u doseže okrog 3500 točk, z nightly verzijami Cyanogena pa to brez težav poskoči preko 4000 točk. Osebno mi je uporabniška izkušnja veliko bolj pomembna kot rezultati benchamrkov, a če ste eden izmed tistih, ki vam ti rezultati veliko pomenijo, je rekord okrog 6000 točk. Jasno je, da je procesor pri tem deloval na frekvenci 1,5 GHz.

 

O napravi bi lahko še naprej na dolgo in široko razglabljal, a bo lažje da vprašate, če vas zanima kaj specifičnega. Upam, da ste vseeno dobili kakšno koristno informacijo, ki vam bo v pomoč, če se odločate za nakup novega mobilnika.

 

 

TEHNIČNI PODATKI:

 

 • Dimenzije: 123.9 x 63.2 x 10.9 mm
 • Teža: 139 g
 • Procesor: Dual-core 1GHz ARM Cortex-A9 procesor, ULP GeForce GPU, Tegra 2 chipset
 • Pomnilnik: 512 MB RAM
 • Spomin: 8Gb (opcija microSD do 32Gb)
 • Kamera: 8 MP, 3264x2448 px, autofokus, LED flash
 • Baterija: Li-Ion 1500 mAh
 • Zaslon: IPS LCD kapacitivni zaslon na dotik, 16M barv, 480 x 800 px, 4.0 inčev Gorilla Glass zaslon

 

 

Več tehničnih specifikacij TUKAJ

 

4 komentarji

 • Povezava komentarja 02. junij 2011 ob 17:10 objavil MPodlesnik

  Super, dober review, mogoče je omeniti še to, da če telefon navijemo na 1.1Ghz nese po testih tako opevanega S2 :)

 • Povezava komentarja 04. junij 2011 ob 08:01 objavil Phantom

  Sedaj imam tudi sam Cyanogen in je baterija v 7 urah še vedno na 100% :) Ponoči sem seveda spal tako da telefon ni bil v uporabi :P Data oz. Wi-Fi na on.

 • Povezava komentarja 04. junij 2011 ob 19:29 objavil mihapodb

  MPodlesnik seveda, ce pa ima SGS2 zaklenjene FPSje na 60 - vSync.

 • Povezava komentarja 30. julij 2011 ob 15:15 objavil poker

  zelo dober telefon....baterija drži kar soldino dolgo skratka nimam pripomb...mogoče zato ker je to moj prvi android :D

Za komentiranje se prosimo prijavite.
na vrh