Test ure: LG G Watch

Prispeval  buneech :: 28. oktober 2014 ob 18:47 :: Članki
Oceni
(1 Glasuj)

Tokrat smo na testu imeli LG G Watch, eno prvih ur z Android Wear.

LG G Watch LG G Watch buneech

Izgled

Android Wear kot tak omogoča dve obliki ur, okroglo in pravokotno. LG G Watch je pravokotne oblike. Diagonala zaslona ločljivosti 280x280 je 1,65” (4,19 cm). Kar se tiče velikosti, bi lahko rekel, da je za mojo roko ravno pravšnje velikosti, in sicer meri 37.9 x 46.5 x 9.95mm.

Izgled ure lahko prilagodimo z različnimi aplikacijami iz Google Play. Tako si lahko nastavimo izgled ure za vsak trenutek oz. za vsako situacijo. Sam sem obstal na Aviation Watch Face for Wear. Že kar nekaj digitalnih in analognih preoblek je privzeto nameščenih, s katerimi si lahko tudi brez dodatnih aplikacij prilagodimo uro.


Uporaba

Ura ima dva načina stand-by, katerega nastavimo z vklopom ali izklopom funkcije Always On. Pri vklopljenem Always On je ura vedno prikazana, le zatemnjena, ko je ne uporabljamo oz. ko ni novih obvestil, pri izklopljenem pa je takrat zaslon ure ugasnjen. Zaslon se tako prižge ko se ga dotaknemo, ko uro dvignemo in zasučemo proti obrazu ali pa ko dobimo kakšno novo obvestilo.

Pri uri me je zmotilo to, da če želimo kakšno obvestilo obdržati na telefonu, potem je vedno prikazano v spodnjem delu ure, in tako lahko tudi zakriva en del ure. To se da urediti tako, da te aplikacije spravimo na blacklisto, a vendar takrat potem ne prikazujejo obvestil na uri. Z zadnjo posodobitvijo naj bi se to odpravilo tako, da lahko s potegom dol začasno skrijemo obvestila.


Baterija

Avtonomija baterije je lahko zelo različna, odvisna pa je od uporabe in števila obvestil. Pri vedno prižganem zaslonu sem dosegel dober dan, z izklopljenim zaslonom pa tudi do dveh dni.

 

Baterija se polni s priloženim magnetnim polnilcem, ki ima microUSB priključek. Pri tem moramo uro sneti z roke in jo položiti na polnilec.


Zaključek

Android Wear ura se je izkazala kot dober in uporaben dodatek Android telefonu, kar težko se mi je bilo ločiti od nje. Sistem bo sicer potrebno še malce dodelati, ampak je pa že zdaj kar ok izdelek.

 

Uro je na test posodilo podjetje Vama Trade, za kar se jim zahvaljujemo.

Galerija slik

1 Komentar

Za komentiranje se prosimo prijavite.
na vrh