Naprava na testu: Wayteq MovieBox CX

Prispeval  primoz2500 :: 04. junij 2014 ob 20:05 :: Članki
Oceni
(0 glasov)

V zacetku tega meseca sem prejel Wayteq-ov MovieBox CX. Ampak ga vse do pred enega tedna nisem mogel testirati. Zaradi tehnicnih tezav z mojo televizijo. Ampak sedaj ko sem tole »škatlico« preizkusil lahko o njej povem nekaj dobrih ter le peščico slabih saj je v njej združeno praktično skorej vse kar človek potrebuje v dnevni sobi zreven seveda enega FullHD LCD-ja.

 

Takoj ko sem MovieBox prizgal me je presenetilo ker ga prejšnji uporabnik/tester ni povrnil na tovarniške nastavitve. V tej priložnosti naj omenim da v kolikor testirate kakršnjokoli napravo ter se v njo vpišete z svojim e-mail računom potem je priporočljivo da po testiranju napravo povrnete na tovarniške nastavitve ter se tako izognete nevšečnostim.

 

Sedaj pa se po tem opozorilu le posvetimo sami testirani napravi. Najprej nekaj »golih« specifikacij:


MPEG-2/4 DVB-T

CONAX 7.0 čitalec kartic za kodirane programe

Meni: Večjezični OSD ( tudi slovenščina )

Operacijski sistem: Android 4.0.4

EPG Podpora

Nadgradnja Preko USB & OTA

Google Play podpora

USB FAT32 / NTFS podpora

Video dekodiranje MPEG 1/2/4 ASP, DivX 3/4/5, XviD, H.264 (1920x1080p@30fps), VC-1, WMV, H.263

Avdio kodeki WMA-9,WMA-9 Pro,MPEG-1 layerI/II, MPEG-2 layer II, MPEG-2 AAC, MPEG-4 AAC LC 2ch/5.1ch

Snemanje Snemanje TV oddaj direktno ali po prednastavljenem času

Priključki: Antena vhod/izhod, komponentni, kompozirni (RCA), COAX, HDMI, 4 x USB, Wi-Fi antena, RJ45 mrežna vtičnica, microSD čitalec kartic

Razmerje 4:3, 16:9

Konfiguracija Amlogic 8726 M3 SoC, MALI-400, 1 GB DDR3m 4 GB za shranjevanje (1 GB na voljo)

Teža: 700g

Dimenzije: 220 x 156 x 38 mm
Kot android navdušencu se mi je pri sami napravi seveda všeč operacijski sistem ki povezuje vse funkcionalnosti te naprave. Android ter Google Play podpora pa posledicno pomenita tudi neomejeno razširljivost sistema z novimi funkcijami ki so povezani z omrežjem, dodatno priključenimi napravami ter še mnogo več.Oblika/Velikost:


Samo napravo bi lahko pri Waytequ spravili v precej manjšo škatlico ki bi enako omogočala vse njene funkcionalnosti. Čeprav velikost obicajnega satelitskega sprejemnika ni prevelika ampak zakaj nebi bilo manjše če je mogoče. Sama oblika naprave je enostavna. Na prvi strani naprave je vsega skupaj sedem gumbov ki v primeru da izgubiš daljinec zadostujejo za osnovno upravljanje naprave. Za zapirljivimi vraticami pa najdemo še režo za CONAX kartico.Priključki/Razširljivost:


Kot sem že prej omenil je z androidom ter USB porti razširljivost naprave močno povečana saj lahko na USB port priključiš miško,tipkovnico,gamepad, pomnilniške medije ter še veliko več.  Na zadnji strani naprave najdemo še režo za MicroSD kartico, Vhod in izhod za zunanjo anteno, YPbPr, RJ-45 ( Ethernet ), Priključek za zunanjo WiFi anteno ( ki je tudi priložena ob nakupu ), 4 chinch prikljucke ter seveda HDMi ( ki je mimogrede edini uporaben za normalno prikazovanje slike na FullHD LCD-ju )Delovanje:


Delovanje je z priloženim daljincem zelo ovirano ter poteka zelo zelo počasi če pa priključiš računalniško miško in tipkovnico pa se vse skupaj pohitri. Sicer sistem ni med najhitrejšimi po delovanju. Je pa na nivoju produktov ostalih proizvajalcev ki se ukvarjajo z razširitvenimi napravami za televizorje.Kratka primerjava: MovieBox CX vs. Rikomagic 802IV ( uporabljam ga že pol leta )


Napravi sta približno enakih vrednosti. Delovanje nekje na istem nivoju. V moči sprejema WiFi signala definitivno zmaga MovieBox, v mobilnosti pa 802IV je pa le ta približno 20 krat manjši od MovieBoxa. Seveda je pa potrebno omeniti da MovieBox omogoča priklop Ethernet kabla ima podporo za CONAX kartico ter omogoca spremljanje DTV. Zakljucek primerjave. Če želiš napravo vse v enem vzameš MovieBox če pa je važnejša mobilnost pa 802IV.Zaključek:


Naprava vredna svojega denarja. Ob nakupu morate razmišljati še o dokupu HDMI kabla ker le tako 100% izkoristite potencial te naprave. Samih napak v delovanju nisem opazil. V kolikor bi nebi imel doma že Rikomagic-evega 802IV bi verjetno kupil ta MovieBox.


Še en odličen ter cenovno ugoden produkt Wayteq-a


Napravo sem testiral: primoz2500

Za konec bi se še rad zahvalil distributerju za Wayteq v Sloveniji. Za razumevanje in potrpežljivost ob tehničnih težavah ter seveda za posojo naprave za test.Sorodne vsebine (tag)

Galerija slik

Za komentiranje se prosimo prijavite.
na vrh