Modem na testu: ZTE MF91D

Prispeval  buneech :: 07. maj 2013 ob 16:55 :: Članki
Oceni
(0 glasov)

Tokrat sem na test dobil LTE modem ZTE MF91D. To je prvi LTE modem v Telekomovi ponudbi.

 

Zunanjost

Modem je približno enakih dimenzij kot telefon Sony Ericsson Xperia Mini, torej je malce manjši in debelejši od povprečnega telefona.

Na sprednji strani imamo gumb za vklop in OLED display za prikaz informacij. Na levi strani najdemo micro USB priključek in prostor za kartico micro SD, na desni strani pa WPS tipko in dva priključka za zunanji anteni.

Vgrajeno ima tudi baterijo kapacitete 2300 mAh, s katero proizvajalec ZTE jamči 6 ur delovanja modema kot WiFi dostopno točko. Sim kartico se vstavi pod baterijo, modem pa sprejme mini SIM.

Delovanje

Modem lahko uporabljamo na dva načina, preko USB kabla ali kot WiFi dostopno točko.

Ob priklopu na modem, se je potrebno povezati na spletni vmesnik modema na naslovu http://m.home, in vpisati PIN številko, v kolikor jo SIM kartica zahteva.

Če imamo modem priklopljen na prenosnik preko USB priključka, se baterija polni. Ob uporabi modema kot WiFi dostopno točko, avtonomija baterije variira v odvisnosti od signala mobilnega omrežja in prenešenih podatkov. Ob 8 urnem testu v Ljubljani in prenešenih okoli 200 MB podatkov, je indikator baterije še vedno kazal polovično napolnjenost.

Hitrosti na omrežju LTE, izmerjene v Ljubljani-Vič, so bile povprečno okoli 15/15, in okoli 30 ms pinga.

Zaključek

ZTE MF91D je odličen modem, veliki plus so možnost uporabe kot dostopno točko, zaradi vgrajenega WiFi-ja in zmogljive baterije, ter možnost priklopa zunanjih anten. Prav tako je edini tak modem na tržišču, s katerim lahko izkoristimo LTE omrežje.

 

Zahvaljujemo se podjetju Telekom Slovenije za posojilo naprave na test!

Sorodne vsebine (tag)

Galerija slik

1 Komentar

  • Povezava komentarja 12. junij 2013 ob 15:43 objavil greenmen

    sam ga uporabljam dober teden dni,zadovoljen + baterija odlična.

Za komentiranje se prosimo prijavite.
na vrh