Spica: kako fleshamo

Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#51  OdgovorNapisal/-a BigOne » 16 nov 2010, 15:18

Končno.. : ) zanima me še to, pri rootu morem met vklipljen USB debugging mode?
BigOne
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 173
Pridružen: 16 jul 2010, 14:48
Prejete zahvale: 0


Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#52  OdgovorNapisal/-a BigOne » 16 nov 2010, 21:02

:rolleyes:
BigOne
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 173
Pridružen: 16 jul 2010, 14:48
Prejete zahvale: 0


Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#53  OdgovorNapisal/-a buneech » 16 nov 2010, 21:24

Kako to misleš? A pri rootanju ali pri uporabi roota?
Načeloma se USB Debugging rabi za uporabo ADB.
Essential PH-1
Uporabniški avatar
buneech
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 3560
Pridružen: 13 maj 2010, 13:47
Prejete zahvale: 301

Naprava: Essential PH-1

Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#54  OdgovorNapisal/-a BigOne » 16 nov 2010, 21:30

Pri fleshanju recimo moreš met vklopljen usb debugging mode. Rootal bi telefon pol pa naložo gor multitač pa to : )
BigOne
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 173
Pridružen: 16 jul 2010, 14:48
Prejete zahvale: 0


Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#55  OdgovorNapisal/-a buneech » 16 nov 2010, 22:10

Aha tako, ja načeloma je tko, kkr pri flešanju.
Essential PH-1
Uporabniški avatar
buneech
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 3560
Pridružen: 13 maj 2010, 13:47
Prejete zahvale: 301

Naprava: Essential PH-1

Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#56  OdgovorNapisal/-a BigOne » 17 nov 2010, 18:59

Uspel rootat. Sedaj pa se mi je pojavil problem pri svojem skuhanem romu. Nardil sem vse po navodilih in je steklo vse tak kot more bit. Telefon se je nazaj rebotal v kaki minuti ampak ko se je vžgal sn vido da se ni spremenila tema tak kot bi se mogla.. tak da je vse enako razn opazi se da hitreje deluje + multitouch nedela oz nevem kje se vklopi

kaj naj naredim? se da kak to downglejdat da bi še poskuso enkrat naložit to?
BigOne
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 173
Pridružen: 16 jul 2010, 14:48
Prejete zahvale: 0


Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#57  OdgovorNapisal/-a BigOne » 18 nov 2010, 16:44

?
BigOne
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 173
Pridružen: 16 jul 2010, 14:48
Prejete zahvale: 0


Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#58  OdgovorNapisal/-a buneech » 18 nov 2010, 17:18

Loh probaš še enkrat naložit sam ta SamdroidMod, al pa celo napravo z nule.
Essential PH-1
Uporabniški avatar
buneech
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 3560
Pridružen: 13 maj 2010, 13:47
Prejete zahvale: 301

Naprava: Essential PH-1

Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#59  OdgovorNapisal/-a BigOne » 18 nov 2010, 19:01

Zbrišem cook iz SD skuham novega in potem spet v recoveriju nanovo?
BigOne
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 173
Pridružen: 16 jul 2010, 14:48
Prejete zahvale: 0


Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#60  OdgovorNapisal/-a BigOne » 18 nov 2010, 23:36

BigOne napisal/-a:Zbrišem cook iz SD skuham novega in potem spet v recoveriju nanovo?

:rolleyes:
BigOne
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 173
Pridružen: 16 jul 2010, 14:48
Prejete zahvale: 0


Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#61  OdgovorNapisal/-a buneech » 19 nov 2010, 10:18

Jap.
Essential PH-1
Uporabniški avatar
buneech
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 3560
Pridružen: 13 maj 2010, 13:47
Prejete zahvale: 301

Naprava: Essential PH-1

Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#62  OdgovorNapisal/-a BigOne » 30 nov 2010, 20:58

Sem skuhal novega in naložo.. zaj pa se telefon skoz restarta in sploh ne pride do glavnega menija?? NUJNO!
BigOne
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 173
Pridružen: 16 jul 2010, 14:48
Prejete zahvale: 0


Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#63  OdgovorNapisal/-a gabriel1984 » 21 jan 2011, 18:47

Zdravo.

Program Odin mi nikakor ne najde telefona. Ne izpiše se detected. Kaj je najpogosteša težava?

Telefon je v download načinu, debuging je vklopljen.

Zanima me, če se telefona v download načinu vidi na računalniku? Meni piše samo unknown device!?

Prosim, za odgovor.
gabriel1984
BabyDroid
BabyDroid
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 18 jul 2010, 16:00
Prejete zahvale: 0


Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#64  OdgovorNapisal/-a gabriel1984 » 21 jan 2011, 22:54

Uspelo mi je nadgraditi Špico. Težava je bila z USB gonilniki na mojem računalniku.

Sem zelo zadovoljen z novo verzijo. Dela ko šus :)
gabriel1984
BabyDroid
BabyDroid
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 18 jul 2010, 16:00
Prejete zahvale: 0


Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#65  OdgovorNapisal/-a gabriel1984 » 22 jan 2011, 01:53

Pojavila se je težava po nadgradnji. Telefon izgublja WLAN povezavo. Ponavadi jo drži nekje 10s nakar gre v pridobivanje IP naslova.

Do sedaj sem poizkusil fiksirati IP naslove. Menjati kanale na routerju. Reset telefona ter routerja. Druge naprave na tem routerju delujejo ( PC ). Predvidevam, da je napaka na telefonu saj se je težava pojavila po nadgradnji.

Če ima kdo kakšne izkušnje s tem naj javi.

Edino kar še nisem preizkusil je priklop telefona na drugi WLAN.

Prosim, za pomoč.
gabriel1984
BabyDroid
BabyDroid
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 18 jul 2010, 16:00
Prejete zahvale: 0


Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#66  OdgovorNapisal/-a bleed12 » 22 jan 2011, 16:27

Pozdravljeni,

rad bi nadgradil na Android 2.1 pa se mi je zataknilo pri 5. točki glede preverjanja firmwareja na Samdroid strani.

Namreč, ko napišem kodo za verifikacijo firmwareja na telefonu so podatki ki jih dobim naslednji:
PDA: I5700XXILA
Phone: I5700XXIL2
CSC: I5700MOTIL2

Ko preverjam firmwareje na samdroid strani nikjer ne najdem zgornjih parametrov, torej kateri OPS file moram downloadati?

Hvala za info.
bleed12
BabyDroid
BabyDroid
 
Prispevkov: 9
Pridružen: 08 apr 2010, 22:54
Prejete zahvale: 0


Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#67  OdgovorNapisal/-a cult » 22 jan 2011, 16:51

tega vzemi... http://dl.dropbox.com/u/9562089/Spica-f ... ca_jc3.rar
saj imaš v vodiču na vrhu linke... zadnji firmware pa je JH7... sam je v enem čudnem jeziku na začetku
Slika
Slika
Uporabniški avatar
cult
VIP
VIP
 
Prispevkov: 2781
Pridružen: 26 mar 2010, 09:31
Kraj: Domžale
Prejete zahvale: 369

Naprava: Samsung A50

Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#68  OdgovorNapisal/-a bleed12 » 22 jan 2011, 17:16

Hvala za hiter odgovor :). Bom probal stvar rešit. Samo mi Winsi ne zaznajo telefona preko usb...se bom še malo poigral...
bleed12
BabyDroid
BabyDroid
 
Prispevkov: 9
Pridružen: 08 apr 2010, 22:54
Prejete zahvale: 0


Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#69  OdgovorNapisal/-a bleed12 » 22 jan 2011, 19:10

Mi lahko kdo svetuje kako naj backupiram vse moje kontakte in sms-e na androidu 1.5?

Hvala?
bleed12
BabyDroid
BabyDroid
 
Prispevkov: 9
Pridružen: 08 apr 2010, 22:54
Prejete zahvale: 0


Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#70  OdgovorNapisal/-a Nejc » 22 jan 2011, 19:16

kontakte si shrani na google contacts pa ne boš nikol mel težav ;)

za smsje pa ne vem...
Nejc
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1032
Pridružen: 16 maj 2010, 07:51
Prejete zahvale: 93

Naprava: Samsung S7

Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#71  OdgovorNapisal/-a Piiivkc » 22 jan 2011, 19:41

za smsje si na marketu poišč kakšno aplikacijo. napiši sms backup in bo 100% kaj :)
Piiivkc
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 115
Pridružen: 08 avg 2010, 19:49
Prejete zahvale: 5


Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#72  OdgovorNapisal/-a bleed12 » 22 jan 2011, 20:58

Ok, proces backupiranja mislim da mi je uspel. Ju3 je na vrsti nadgradnja....

AppMonster mi ni hotelo inštalirati na telefon, baje da mi ne podpira telefon te aplikacije, kakšen nasvet oz. kje lahko dobim pravo verzijo za I5700? Namesto njega sem uporabil Appkik, ki sem ga naložil direktno iz marketa, upam da ni kaj coruptirano kar je backupiral... ApnBackup sem tudi uporabil in shranil datoteko na disk, tudi tukaj upam da ni kaj scoruptiral. Kontakte sinhroniziral preko gmaila in smsje backupiral s programom sms backup pobranim iz marketa.

Še kakšen nasvet predenstopim v nadgradnjo?

Najlepša hvala za vso pomoč do sedaj :).
bleed12
BabyDroid
BabyDroid
 
Prispevkov: 9
Pridružen: 08 apr 2010, 22:54
Prejete zahvale: 0


Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#73  OdgovorNapisal/-a gabriel1984 » 22 jan 2011, 22:04

Pojavila se je težava po nadgradnji. Telefon izgublja WLAN povezavo. Ponavadi jo drži nekje 10s nakar gre v pridobivanje IP naslova.

Do sedaj sem poizkusil fiksirati IP naslove. Menjati kanale na routerju. Reset telefona ter routerja. Druge naprave na tem routerju delujejo ( PC ). Predvidevam, da je napaka na telefonu saj se je težava pojavila po nadgradnji.

Če ima kdo kakšne izkušnje s tem naj javi.

Edino kar še nisem preizkusil je priklop telefona na drugi WLAN.

Prosim, za pomoč.



Res nihče nima izkušenj s podobno težavo?
gabriel1984
BabyDroid
BabyDroid
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 18 jul 2010, 16:00
Prejete zahvale: 0


Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#74  OdgovorNapisal/-a cult » 22 jan 2011, 22:33

probaj se najprej povezati z odklenjenim wifi omrežjem... pa še nastavitve wifi na telefonu poglej... spanje, ... itd
Slika
Slika
Uporabniški avatar
cult
VIP
VIP
 
Prispevkov: 2781
Pridružen: 26 mar 2010, 09:31
Kraj: Domžale
Prejete zahvale: 369

Naprava: Samsung A50

Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#75  OdgovorNapisal/-a bleed12 » 24 jan 2011, 22:40

Uh zafrkavam se že 1h in pol zdaj pa je čas da vprašam za pomoč.

Torej pri nadgradnji na android 2.1 iz 1.5. Firmware JH7. Odin mi ne začne prenašat podatkov na telefon. Zazna mi port, napiše Detected in addedd, izberem datoteke pa mi napiše vse do thread 8 in ne gre več nikamor, torej se tam ustavi in nič ne prenaša na telefon. Izklopil sem vse možne programe, tudi antivirus in firewall. Edino kar mi še pride na pamet je to da zvlečem ven vse 4 zunanje diske če mogoče oni motijo proces.

Kakšen drug nasvet?

Hvala vnaprej.
bleed12
BabyDroid
BabyDroid
 
Prispevkov: 9
Pridružen: 08 apr 2010, 22:54
Prejete zahvale: 0


PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Galaxy Spica

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost