Spica: kako fleshamo

Spica: kako fleshamo

Št. objave:#1  OdgovorNapisal/-a cult » 01 avg 2010, 13:21

po spodnjih navodilih se uspešno naredi update Spice - na Windows 7 x64 ... dela tudi na ostalih sistemih
vse kar piše spodaj, delaš na lastno odgovornost !!!
 
 
download: 
program Odin v4.03
OPS file spica_jc3
Samsung KIES

firmware:
I570EXXJH6 - avgust 2010 - zadnji
I570EXXJH1 - avgust 2010
I570EXXJG3 - julij 2010

Pass = samsung-firmwares.com
 
 
predpriprava:
1. inštaliraj najprej program NPS ali KIES da dobiš driverje za telefon
2. telefon postavi v USB debug mode:
settings - applications - development - USB debugging
3. poveži telefon z USB kablom in na računalniku preveri če se telefon vidi:
start - računalnik - upravljaj - upravitelj naprav:
poglej če se vidi pod "Modemi": SAMSUNG Android USB Modem
in pa pod "Krmilniki USB": SAMSUNG Android USB Composite Device
če se ne vidita, potem ponavljaj točko 1 do 3
4. inštaliraj program ODIN (Odin Multi Downloader v4.03)
5. na http://samfirmware.webs.com/WEBPROTECT-i5700.htm
dobiš update in pa OPS file - spet rabiš biti registriran da je link dosegljiv
- OPS file je odvisen od firmwarea - glej kaj piše poleg firmwarea
6. zloudaj želeni update firmware
7. zloudaj pravi OPS file za Spico, recimo: spica_jc3.ops
8. razpakiraj zip z updateom in pa OPS file v mapo s programom ODIN
- TAR datoteke se ne razpakirajo dodatno
9. z aplikacijo AppMonster naredi backup vseh aplikacij na SD
10. z aplikacijo ApnBackup naredi backup APN nastavitev na SD
11. v PC računalniku izklopi čimveč programov ki jih ne potrebuješ:
- zlasti NPS in KIES - tudi v trayu (ikone desno spodaj / skrite ikone)
- programi na osnovi jave lahko tudi motijo pri updateu
- znani problematorji - dobro da ugasneš: skype, torrenti, TMbot big_smile, ...
 
 
update:
1. vtipkaj kodo za reset telefona na tovarniške nastavitve: *2767*3855#
2. kar nekaj časa traja reštart telefona
3. po reštartu nastavi v nastavitvah na USB debug mode:
settings - applications - development - USB debugging
4. preveri z USB kablom na računalniku če se telefon vidi:
računalnik - upravljaj - upravitelj naprav
poglej če se vidi pod Modemi: SAMSUNG Android USB Modem
in pa pod Krmilniki USB: SAMSUNG Android USB Composite Device
5. izključi USB kabel
6. ugasni telefon
7. vzemi ven SIM in SD kartico
8. vzemi ven baterijo in jo daj po 10 sekundah nazaj
9. zaženi telefon v DOWNLOAD načinu s tipkami: VolumeDown+Camera+PowerOn
10. priklopi USB kabel
11. zaženi program ODIN (Odin Multi Downloader v4.03)
12. pod COM Port Mapping mora biti rumen okvir z napisom ala: 1 (COM 9)
in spodaj v oknu Message mora pisati: Added!!! Detected!!!
- če ne piše oboje tako, si naredil nekaj narobe in ne nadaljuj !!!
13. izberi pakete za update in pa ustrezen OPS file - vsakega s svojim gumbom
izbereš: OPS / BOOT / PHONE / PDA / CSC
ostalo pustiš kot je in sicer:
kljukice so na: Reboot, Protect OPS in pri Reset Time (Sec) = 300
Gumb One Package = NONE
!!! če imaš firmware update samo v enem TAR fileu:
!!! potem izbereš samo gumb: One Package
!!! BOOT / PHONE / PDA / CSC pa naj bodo = NONE
14. pritisni START
15. po približno 2 minutah se telefon reštarta in naredi prvi zagon
16. ko se telefon povsem pripravi, izključi USB kabel in zapri program ODIN
17. ugasni telefon
18. vstavi SIM in SD kartico
19. prižgi telefon nazaj
20a. Štartaj program "Wi-Fi" ter dodaj in se poveži na wifi omrežje
20b. Zapri program "Wi-Fi"
20c. Štartaj program "Market" in se vpiši v svoj račun
20d. Po vpisu ponovono štartaj "Market"
20e. iz Marketa si inštaliraj programa AppMonster in ApnBackup
21. zaženi ApnBackup in naredi restore APN nastavitev za svojega ponudnika
22. zaženi AppMonster in si nainštaliraj nazaj vse programe, ki si jih prej backupiral
 
24.08.2010... točka 20 je dodatno razložena (a,b,c,d,e)
 
 
upam da sem pomagal vsaj enmu, un že ve kdo je...
lp, cult :D
 
 
 
Zdaj ko znaš flashat lahko poizkusiš še ROOT in SAMDROID postopek by Nejc :D
Nejc napisal/-a:Še Root za Spico in nalaganje SamDroid kuhinje po naše ;)

 
Slika
Slika
Uporabniški avatar
cult
VIP
VIP
 
Prispevkov: 2781
Pridružen: 26 mar 2010, 09:31
Kraj: Domžale
Prejete zahvale: 369

Naprava: Samsung A50

Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#2  OdgovorNapisal/-a cult » 17 avg 2010, 08:26

spremenjen link do firmware-ov... ne rabiš biti več registriran...
http://samsung-firmware.webs.com/samsun ... di5700.htm

zadnji firmware: I570EXXJH1 - avgust 2010
Slika
Slika
Uporabniški avatar
cult
VIP
VIP
 
Prispevkov: 2781
Pridružen: 26 mar 2010, 09:31
Kraj: Domžale
Prejete zahvale: 369

Naprava: Samsung A50

Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#3  OdgovorNapisal/-a cult » 23 avg 2010, 14:54

firmware-i so dosegljivi zdej tukile:
http://samsung-firmwares.com/i5700.htm
Slika
Slika
Uporabniški avatar
cult
VIP
VIP
 
Prispevkov: 2781
Pridružen: 26 mar 2010, 09:31
Kraj: Domžale
Prejete zahvale: 369

Naprava: Samsung A50

Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#4  OdgovorNapisal/-a Nejc » 23 avg 2010, 15:12

JH1 je kdo probal? kako se odnese? kaj razlike od prejšnih?
Nejc
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1032
Pridružen: 16 maj 2010, 07:51
Prejete zahvale: 93

Naprava: Samsung S7

Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#5  OdgovorNapisal/-a cult » 24 avg 2010, 09:32

now firmware... I570EXXJH6...
http://www.multiupload.com/KUKLJ0NTPC
tuki pa bo enih sprememb če so preskočili 5 cifer :D
Slika
Slika
Uporabniški avatar
cult
VIP
VIP
 
Prispevkov: 2781
Pridružen: 26 mar 2010, 09:31
Kraj: Domžale
Prejete zahvale: 369

Naprava: Samsung A50

Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#6  OdgovorNapisal/-a Nejc » 24 avg 2010, 09:35

cult napisal/-a:tuki pa bo enih sprememb če so preskočili 5 cifer :D


Jaz že downloadam, bomo vidl... :)

Upam da v katerega od naslednih dodajo še multitouch... čeprav je zaenkrat samo mod... :)
Nejc
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1032
Pridružen: 16 maj 2010, 07:51
Prejete zahvale: 93

Naprava: Samsung S7

Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#7  OdgovorNapisal/-a cult » 27 avg 2010, 09:47

samsungovci ne vejo kaj bi radi... spet je nov link za firmware-e downloadat... in pa ja... moraš biti spet registriran...
http://samfirmware.webs.com/WEBPROTECT-i5700.htm
Slika
Slika
Uporabniški avatar
cult
VIP
VIP
 
Prispevkov: 2781
Pridružen: 26 mar 2010, 09:31
Kraj: Domžale
Prejete zahvale: 369

Naprava: Samsung A50

Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#8  OdgovorNapisal/-a Nejc » 04 sep 2010, 23:13

Nejc
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1032
Pridružen: 16 maj 2010, 07:51
Prejete zahvale: 93

Naprava: Samsung S7

Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#9  OdgovorNapisal/-a cult » 05 sep 2010, 09:26

thx... sem kopiral tudi v prvi post
Slika
Slika
Uporabniški avatar
cult
VIP
VIP
 
Prispevkov: 2781
Pridružen: 26 mar 2010, 09:31
Kraj: Domžale
Prejete zahvale: 369

Naprava: Samsung A50

Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#10  OdgovorNapisal/-a cult » 05 okt 2010, 07:35

samo update-ani linki v prvem postu...
Slika
Slika
Uporabniški avatar
cult
VIP
VIP
 
Prispevkov: 2781
Pridružen: 26 mar 2010, 09:31
Kraj: Domžale
Prejete zahvale: 369

Naprava: Samsung A50

Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#11  OdgovorNapisal/-a pernek » 03 nov 2010, 20:28

Pozdravljeni!

Imam eno težavo z jezikom. Namestil sem zadnjji fw. (I570EXXJH6 - avgust 2010 - zadnji ) nobenih težav z namestitvijo vendar težava je v tem da nimam slo jezika. A ve kdo kje bi lahko bila težava?.

Lp
pernek
BabyDroid
BabyDroid
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 13 jul 2010, 09:25
Prejete zahvale: 0


Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#12  OdgovorNapisal/-a chaos66 » 07 nov 2010, 21:34

Ja, ko ti instalira maš nemški jezik. Pojdi v nastavitve, izberi Gebietsssheme und Tex, klikneš tam, pa se ti odpre menu za jezike Gebietsscheme auswahlen. Klikneš tja in izbereš slo jezik in to je to.
Če sem ti slučajno mičkeno pomagal pritisni "hvala"
Uporabniški avatar
chaos66
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 530
Pridružen: 22 jul 2010, 11:17
Kraj: Tržič
Prejete zahvale: 104

Naprava: huawei mate 10 pro

Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#13  OdgovorNapisal/-a BigOne » 09 nov 2010, 23:09

Ki dobim novi OPS file za XXJH6???

pa še to.. dol sn cukno tanovi FW torej XXJH6 prek megaupload ampak ko hočem odpred rar mi zahteva geslo, ga ve gdo?? -.-
BigOne
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 173
Pridružen: 16 jul 2010, 14:48
Prejete zahvale: 0


Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#14  OdgovorNapisal/-a cult » 10 nov 2010, 06:42

Pass = samsung-firmwares.com
OPS maš na vrhu
Slika
Slika
Uporabniški avatar
cult
VIP
VIP
 
Prispevkov: 2781
Pridružen: 26 mar 2010, 09:31
Kraj: Domžale
Prejete zahvale: 369

Naprava: Samsung A50

Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#15  OdgovorNapisal/-a BigOne » 10 nov 2010, 15:52

pa velja za ta FW?

pa pass ni pravilen ..
BigOne
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 173
Pridružen: 16 jul 2010, 14:48
Prejete zahvale: 0


Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#16  OdgovorNapisal/-a cult » 10 nov 2010, 16:08

PASS je pravilen :D

evo še brez gesla...
http://db.tt/NiJMSBG
JC3 OPS paše poleg
Slika
Slika
Uporabniški avatar
cult
VIP
VIP
 
Prispevkov: 2781
Pridružen: 26 mar 2010, 09:31
Kraj: Domžale
Prejete zahvale: 369

Naprava: Samsung A50

Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#17  OdgovorNapisal/-a BigOne » 10 nov 2010, 16:18

meni napiše da ni pravilen, pravkar sem začel z nadrgradnjo... prišel sem do 12. točke kjer priše da more pisati v rumenem okvirju ala: 1 (COM9) meni pa piše 1(COM4), lahko nadaljujem??? spodi pa je vse vreji
BigOne
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 173
Pridružen: 16 jul 2010, 14:48
Prejete zahvale: 0


Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#18  OdgovorNapisal/-a KarinM » 10 nov 2010, 16:19

BigOne napisal/-a:meni napiše da ni pravilen, pravkar sem začel z nadrgradnjo... prišel sem do 12. točke kjer priše da more pisati v rumenem okvirju ala: 1 (COM9) meni pa piše 1(COM4), lahko nadaljujem??? spodi pa je vse vreji


to nima veze, je sao št. v kerem usb-ju maš kabl
Htc: spica, legend, wildfire, wildfire s, one x
Samsung: sgs1, sgs3, ace ,g.mini, sgs 4 mini
Lg: 4x hd, LG g2
Uporabniški avatar
KarinM
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1246
Pridružen: 01 okt 2010, 13:28
Prejete zahvale: 18

Naprava: Lg g2

Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#19  OdgovorNapisal/-a BigOne » 10 nov 2010, 16:23

Hvala! sem naštimal vse tako kot mora bit ampak ko stisnem start mi napiše: CHECK IMAGE FILES?????
BigOne
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 173
Pridružen: 16 jul 2010, 14:48
Prejete zahvale: 0


Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#20  OdgovorNapisal/-a cult » 10 nov 2010, 16:35

če maš samo en TAR file, ga daš pod ONE PACKAGE in še kljukico pri ONE PACKAGE na levi
Slika
Slika
Uporabniški avatar
cult
VIP
VIP
 
Prispevkov: 2781
Pridružen: 26 mar 2010, 09:31
Kraj: Domžale
Prejete zahvale: 369

Naprava: Samsung A50

Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#21  OdgovorNapisal/-a BigOne » 10 nov 2010, 16:36

kaj pa ko sem mel samo kljukico označeno pri one package? zaj sn še pa ostale naklikal :rolleyes:
BigOne
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 173
Pridružen: 16 jul 2010, 14:48
Prejete zahvale: 0


Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#22  OdgovorNapisal/-a buneech » 10 nov 2010, 16:37

Pa če imaš Windows 7 ali pa Visto, je dobro zagnati z možnostjo Run as Administrator.
Essential PH-1
Uporabniški avatar
buneech
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 3560
Pridružen: 13 maj 2010, 13:47
Prejete zahvale: 301

Naprava: Essential PH-1

Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#23  OdgovorNapisal/-a BigOne » 10 nov 2010, 16:39

uporabljam xp-je..

sem zapr program pa še enkrat naštimav se tak ko more bit

spodaj mi pa piše:
Download Start...
<0> Create File...
<1> StartThread Detected : 1
<2> StartThread Detected : 0
<3> StartThread Detected : 0
<4> StartThread Detected : 0
<5> StartThread Detected : 0
<6> StartThread Detected : 0
<7> StartThread Detected : 0
<8> StartThread Detected : 0
<1> setup connection...


pa semizdi da to nikamor negre :S
BigOne
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 173
Pridružen: 16 jul 2010, 14:48
Prejete zahvale: 0


Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#24  OdgovorNapisal/-a cult » 10 nov 2010, 16:40

tkole mora bit...
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
cult
VIP
VIP
 
Prispevkov: 2781
Pridružen: 26 mar 2010, 09:31
Kraj: Domžale
Prejete zahvale: 369

Naprava: Samsung A50

Samsung Spica i5700 - kako fleshamo

Št. objave:#25  OdgovorNapisal/-a BigOne » 10 nov 2010, 16:42

Imam tak ampak se nikamor ne premakne -.-

kak naj grem zaj ven iz tega download moda da bi še enkrat probau?
BigOne
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 173
Pridružen: 16 jul 2010, 14:48
Prejete zahvale: 0


Naslednja

Vrni se na Galaxy Spica

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost