Pametna ura Huami Amazfit Verge

Novice, testi, članki in nasploh prispevki iz sveta mobilnih tehnologij.

Pametna ura Huami Amazfit Verge

Št. objave:#1  OdgovorNapisal/-a buneech » 29 jan 2019, 10:35

Amazfit Verge je prva pametna športna ura podjetja Huami z OLED zaslonom.

Huami je podjetje pod okriljem Xiaomi, Amazfit pa je njihova znamka, ki se z določenimi artikli še povezuje z znamkami Xiaomi in Mi, z drugimi pa poskušajo prodreti na trg s svojo znamko. Uro so nam na test poslali s spletne trgovine Mishop.si.

Oblika, videz in glavne lastnosti

Ura je izdelana iz plastike, bolj športnega videza kot Amazfit Stratos. Ima popolnoma okrogel OLED zaslon in eno tipko na ohišju. Zaslon je res fantastičen, ima zelo žive barve, v primerjavi s transflective LCD zaslonom, kot ga najdemo v urah Pace, Stratos in Bip. Vendar pa to za sabo prinese nekaj pomanjkljivosti, kot recimo, da porabi več baterije in da zaslon ni vedno prižgan.

Slika
Slika 1: Športni izgled ure

Slika
Slika 2: Edini gumb na uri

Slika
Slika 3: Merilnik srčnega utripa

Verge ima popolnoma okrogel 3,3cm velik zaslon ločljivosti 360x360, prekrit z Gorilla Glass 3 steklom. Ima 512MB RAM in 4GB internega pomnilnika, na katerega lahko tudi prenesemo glasbo in jo, z uporabo bluetooth slušalk, poslušamo med vadbo.

Sledenje športnim aktivnostim

Kot Stratos ima Verge vgrajeno sledenje kar nekaj športnih aktivnosti, vendar pa pri Verge manjka plavanje, saj ura ni toliko zatesnjena, samo IP67. Obenem tudi nima Firstbeat integracije za bolj detaljno statistiko o opravljenih športnih aktivnostih.

Sledenje sem preizkusil le na smučanju, sledenje je delovalo dobro. GPS signal je ura našla zadovoljivo hitro, tako da ni izpustila nobenega spusta po strminah. Prepoznalo je tudi vožnjo s sedežnicami in vlečnicami, ter jih izpustilo pri statistiki.

Pametne funkcionalnosti

Kot vse dosedanje pametne ure proizvajalca Huami, se lahko tudi na Verge nastavi posredovanje obvestil. Kar pa naredi uro Verge posebno sta vgrajena zvočnik in mikrofon. Na račun tega lahko opravljamo telefonske klice, alarmi tudi zvonijo, ne samo vibrirajo. Zaradi tega pa, kot omenjeno že prej, izgubimo podporo sledenju plavanja. Pri telefonskih klicih so mi sogovorniki sporočili, da so me slišali in da se je dalo normalno pogovarjati, a da pa vendar ni tako čist zvok, kot bi govoril direktno preko telefona.

Prisoten je tudi NFC za plačila, vendar trenutno to deluje le z dvema storitvama na Kitajskem.

Baterija

Baterija velikosti 390mAh poskrbi, da je potrebno uro polniti približno vsakih 5 dni, odvisno od nastavljenih obvestil, celodnevnega merjenja srčnega utripa in pogostosti uporabe merjenja GPS ter srčnega utripa pri športnih aktivnostih.

Zaključek

Ura je bolj športnega izgleda kot večina ostalih pametnih ur. Zaradi večje baterije je malce debelejša, kar pa se ne opazi, ko je ura na roki. Zaslon odtehta debelino ure, ker izstopa po živahnih barvah.

Dobra alternativa Amazfit Stratos, v kolikor ne potrebujete zatesnjenosti za plavanje in bi radi imeli zaslon z bolj živahnimi barvami ali pa vgrajen zvočnik in mikrofon za telefonske pogovore. Vsekakor pa je zelo zmogljiva pametna ura, sploh za ta cenovni rang.
Essential PH-1

Uporabniku buneech so se za prispevek zahvalili:
markic22
Uporabniški avatar
buneech
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 3560
Pridružen: 13 maj 2010, 13:47
Prejete zahvale: 301

Naprava: Essential PH-1

Vrni se na Novice in prispevki

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost