[Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Forum je namenjen splošnim nasvetom v povezavi z Android napravami.

[Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#1  OdgovorNapisal/-a pitastrudl » 04 nov 2012, 02:09

Lep pozdrav in dobrodošli k novem vodiču. Predstavil vam bom način, kako prepoznati in optimizirati svojo porabo baterije. .

Slika

Veliko se da narediti če imate odklenjen oziroma ROOTan telefon. Seveda bom razdelil vodič za ne-odklenjene in odklenjene(rootane) telefone. Tretji del pa predstavi 4 aplikacije, ki vam lahko pomagajo pri omejitvi porabe baterije.

  Glavni razlogi za nadpovprečno porabo baterije so velikokrat:
 • Ne-skromna uporaba telefona
 • Večje število aktivnih aplikacij v ozadju, kot so Facebook,Gmail itd.
 • Napaka v programski opremi

Del vodiča za neodklenjene/odklenjene telefone!

NE UPORABLJAJTE TASKKILLERJEV

 • Od verzije android 2.2 in naprej je integrirani avtomatični taskkiller, ki avtomatično pobija aplikacije, ko sistem rabi več RAM-a. Uporaba taskkillerja bo samo povečala porabo.

 • V nastavitvah pod kategorijo Baterija, ali pod "O telefonu" in tam izberite status porabe, vam pokaže stolpični prikaz porabo posameznih aplikacij. Kliknite zgoraj na manjši graf, ki je prikazan in odprl se vam bo povečan graf, ki pokaže grafični prikaz porabe baterije.

  Na kratko razloženo, Awake pomeni, da telefon ni v načinu mirovanja in se v ozadju izvjajao aplikacije, ki porabljajo baterije. Tam kjer je modro obarvano pomeni, da telefon ni v načinu mirovanja. Tukaj nas predvsem zanima, če je telefon v mirujočem stanju, ko je ekran izključen.

  V spodnji sliki, rdeč kvadrat, prikazuje, da telefon ni v mirujočem stanju z izključenim ekranom.
  Slika

  V tem primeru moramo poskrbeti, da ne povzroča tega kakšna aplikacija.

 • Če imaš Task manager ali Upravitelj opravil že inštaliran, ko si kupil telefon ,lahko z njim pobijaš aplikacije, ki si jih sam zagnal.Seveda, aplikacije tečejo zaradi tega ker hočejo osveževanje. To osveževanje(sync)moraš izključiti v nastavitvah posamezne aplikacije.

 • Task killer lahko uporabljaš v primeru če ukineš procese, ki veš da se ne bodo nazaj zbudili ampak je vseeno bolje, da Task killerja vseeno ne uporabljaš
_____________________________________________________________________

Zaslon

Slika

 • Pri LCD zaslonih je najbolj pomembna svetlost ekrana. Čim večja je, več porabi baterije.

 • Pri AMOLED zaslonih je tipično, da je črna barva najmanj potratna. Svetlost tudi igra veliko vlogo.

 • Za zaslon si nastavite avtomatično osvetlitev.Čas do zakasnitve tudi naštimajte na 30 sekund. V poštev vzemite,da ekran porablja največ baterije.

 • Inštaliraj Lux auto-brightness. Ta aplikacija omogoča, da znižaš svetlost pod minimalno dovoljeno mejo. Z tem pridobiš malo več na bateriji. Predvsem uporabno v temi.

 • Uporabljaj normalne wallpaperje in ne live wallpaper, ker porablja veliko baterije! .
_____________________________________________________________________

Povezave

Slika

 • Vtipkaj *#*#4636#*#* in izberi GSM auto (PRL) pod Phone info. To naj bi malo zmanjšalo porabo Celice oziroma mobilnega signala. Če se bo kaj zalomilo, dajte nazaj na prejšno nastavitev.

 • V programih, ki uporabljajo osveževanje (Sync) itd...jih obvezno izkljucite in osvežujte le,ko je pomembno. Na primer, v Gmail izkljucite obvestila, v Dropbox izkljucite Camera Upload in še in še. Seveda izključite tudi sync, ki se ga ponavadi najde Nastavitve>accounts&sync>izključi sync. Vključite ga po potrebi za kratek čas.

 • Obvezno si izključite Mobilni internet,WiFi in Gps, ko jih ne uporabljate. Če pa že mislite imeti Mobilni internet imeti vključen pa dajte pod nastavitve>brežična omrežja>mobilno omrežje>uporabljaj 2g in odkljukajte. 2g porabi manj baterije kot 3g. HTC uporabniki izkljucite "Always-on mobile data" pod nastavitvami Omrežij.

 • Veliko telefonov ima po privzetih nastavitvah nastavljeno pri klicanju, da lahko z obracanjem telefona na ekran, priziga zvocnik med klicom kot tudi da medtem ko se klic odvija, da se glasnost zviša če je v žepu. Vse kar se tiče z senzorji lahko izključite pri klicanju, razen tega da se vam ekran ugasne med klicom.
_____________________________________________________________________

Launcher

Slika

 • Predlagam naslednje launcherje saj se jih da zelo veliko prilagoditi, da porabijo čim manj baterije, z tem da izključite vse effekte. Vsi drugi npr SPB shell so pa zelo požrešni glede baterije zaradi efektov.

 • Uporabljaj čim manj widgetov. Lahko tudi uporabljaš power control widget,da lazje izklapljas wifi,gps itd. Vibracije so tudi del neopazne porabe baterije tako, da jih kar vse izključite.
  Vsi, ki imate ICS(android 4.0) verzije ali novejše(pogledaš pod Nastavitve>vizitka telefona) uporabljite Nova Launcher, dobite ga na google playu. Klikni me!


  Vsi, ki pa imate gingerbread 2.3 ali 2.2 pa uporabljite ADW Launcher Klikni me!
_____________________________________________________________________

Zapomni si! Veliko aplikacij trdi, da lahko zmanjšajo porabo baterije, ampak to ni res. Večina jih je samo avtomatični taskkillerji, ki povečajo porabo.

Drugo

 • Tudi pod nastavitve>Baterija>statistika porabe, vidite koliko katera aplikacija porablja baterijo. Predlagam, da če ni nujna jo kar zbrišete. Seveda to je odvisno če jo uprabljate ali je telefon pri miru, koliko porablja baterije. Priporočeno je tudi da telefon ni ogrevan oziroma topel, še posebej ko se polni. Poskrbite, da se ne pregreva medtem, ko se polni. Se pravi izključi vse medtem, ko se polni(to v primeru če se pregreva).

 • HTC uporabniki!,
  V settings>power> izkljucite fast boot.
  Ne uporabljaj HTC Sense račun!


 • Zadnje kar nardite je da kalibrirate baterijo. Teh vodičev je polno za kalibracijo. Kalibracija bo pomagala pri tem, da vam pokaže prave procente baterije, ker se zna zgoditi, da kdaj napačne procente kaže.
  1.Sprazni telefon
  2.Napolni ga do 100%
  3. Sprazni telefon
  4. Napolni ga do 100%
  5. Sprazni telefon.
  6. Napolni ga do 100%
  Naredi to 1-2x na mesec.
_____________________________________________________________________

 • Ne prazni baterije konstantno do nule, to povzroca velik napor za baterijo.

 • Ne imej telefona konstantno priključenega na kabel.

 • Visoke temperature lahko poskodujejo bateriji(tudi hitreje se prazni).

 • Če misliš ohraniti baterijo, jo hrani nekje na hladnem.

 • Zadnja možnost je da povrnite telefon na tovarniške nastavitve, in odkrijete krivca za veliko porabo baterije tako, da posamezno aplikacijo instalirate in pregledate, če jo res le ta tako porablja. Tudi ni dobro če imate preveč neuporabnih aplikacij inštaliranih, ker je možno da jih je veliko aktivnih.

 • Lahko ga pa tudi odkleneš(ROOT-aš). Vodiči so na googlu ali na temu forumu.

Upam da vam je pomagalo. V temo lahko tudi napišete kak predlog :)


Tags: baterija vodič poraba baterije slaba poraba android vodič nasvet kako zmanjšati porabo
Zadnjič spremenil pitastrudl, dne 29 dec 2013, 19:38, skupaj popravljeno 15 krat.
Razlog: visualne posodobitve, malo dodatkov itd.
ROM: SlimKat 4.4 Kernel: Alucard kernel

Uporabniku pitastrudl so se za prispevek zahvalili: 29x
AnzeGxchaos66dejrad1980dvihtelickduhKrLomarkic22matjazprimouslapnik in 19 drugih uporabnikov
Uporabniški avatar
pitastrudl
VIP
VIP
 
Prispevkov: 4145
Pridružen: 29 apr 2011, 20:32
Kraj: Ljubljana
Prejete zahvale: 673

Naprava: Samsung Galaxy SIV

Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#2  OdgovorNapisal/-a pitastrudl » 04 nov 2012, 02:09

Del vodiča za ROOTane telefone!

Slika

Procesor


Slika

 • Procesor zna zelo veliko nabijati porabo baterije, ko je aktiven. Z ROOTom lahko določiš kako se bo procesor obnašal.

 • Eden od stvari, ki upravlja obnašanje procesorja je Governer. Več o tem si lahko preberete Tukaj!
 • Za normalno uporabo predlagam governer Smartassv2, interactive ali ondemand. Zdaj odvisno je, katere governerje vsebuje vaš kernel. Z programom Cpu Adjuster, ki ga dobite Tukaj boste lahko kontrolirali obnašanje vašega CPUja.

 • Odvisno od vašega CPUja je dobro imeti 2 profila. Ni dobro imeti screen of profil preveč nizko frekvenco ali governer powersave, ker ti lahko zmrzne telefon, in se ne bo zbudil!

 • Eden je:

  Screen off
  120-500mhz
  Governer=conservative


  Screen on
  340-1024mhz
  Governer=ondemand

 • Zdaj odvisno je, kakšne governerje imate na voljo. Namesto ondemand lahko date interactive ali interactivex. Dober je tudi ondemandx, ki je bolj prijazen bateriji.

 • Ultimativen je pa smartassV2, ki ne potrebuje profilov, samo nastimate ga, ker ima vgrajen sistem, ki prepozna, kdaj je ekran ugasnjen in ga sam zmanjša počasi. I/O Scheduler lahko naštimate Sio ali pa Noop, obadva sta prijazna bateriji.

 • Pomni, da če flašaš novi ROM boš moral to spet narediti.

Kernel

Slika

 • Ni pri vseh kernelih isto, ampak je vedno boljše imeti CFS kernel kot BFS, ker je CFS veliko bolj stabilen in prijazen bateriji.

 • Možno je tudi omejiti dotok elektrike do procesorja, kar zmanjša porabo baterije, ampak se komaj opazi. Vrednosti se vse da zmanjšati(undervolt) za 150mV, ampak je potem obnašanje sistema zelo nestabilno, tako da predlagam da zmanjšate za 25-50mV. Pomni, da če flašaš novi ROM boš moral to spet narediti. To lahko narediš z tole Aplikacijo.

RAM

Slika

 • Če je RAM zafilan, še ne pomeni, da ti lahko žre baterijo. Možno je da več aplikacij samo čaka da jih spet poženeš, ampak v veliko primerih ni tako. V android od 2.2 verzije je vgrajen avtomatski taskmanager, ki pokensla aplikacije, ko potrebuje system več rama.

 • Te spremenljivke lahko spremenimo. Inštaliraj si tole Aplikacijo. Najbolje je da nastaviš na optimum. Enako velja za to, da moraš to še 1x nastaviti če namestiš na novo ROM.

Povezave in senzorji

Slika


 • Glede mobilnega interneta, se da spremeniti v sistemu, da ne porablja 3g tako veliko baterije, če ne želite uporabljat 2g. Inštaliraj program Klikni me!
  Izberi Battery saver in klikni apply tweak, in ko napiše da je končal, rebootaj telefon. Pomni, da če flašaš novi ROM boš moral to spet narediti.
 • V nekaterih ROMih je naštimano, da Wifi skenira na zelo kratek interval, kar samo žre baterijo. Z Root explorerjem, ki se ga dobiti Tukaj, se navigiraj do /system/build.prop , notri imas wifi_scan_interval.
  Ponavadi je nastiman tam okol 30-60, kar ni prevec dobro,zato nastimamo wifi_scan_interval=180.
 • Zdaj se bo počasneje osveževal wifi, ampak bo veliko manj baterije požrlo. Dobro je tudi ugašati wifi, ko ga ne uporabljaš.

 • Pri veliko aparatih, so novejši Radio/modem na voljo. Seveda pogledaš na http://www.xda-developers.com za svoj telefon pravi radio in postopek za inštalacijo. Novi Radio ali starejši lahko pripelje do boljše in efektivne porabe baterije.
 • Pri Tabličnih računalnikih, je velik faktor porabe tudi mobilne storitve, ki ga vecina ne uporabljajo. Če ne uporabljaš tablice za mobilno povezavo ali klice, lahko odstraniš:
  • Prvo kot prvo inštaliraj File Expert
  • Nato zaženi File Expert in seveda dovoli superuser pravice.
  • Navigiraj se do /data/data folderja in najdi datoteko com.android.phone.
  • Pritisni in drži na datoteko, izberi File operations in pritisni Delete.
  • Potem pojdi nazaj na prvi folder( / ) in pojdi do /system/app/.
  • Pritisni Menu gumb na tablici in izberi "Mount", "Mount as Read Write".
  • Pobrskaj dol dokler ne najdeš Phone.apk, in kot pri 4. koraku jo izbriši.
  • Zapri program in rebootaj tablico.

Build.prop nastavitve
 • telefon zniža porabo baterije, ko je ugasnjen telefon(hibernacija)
  pm.sleep_mode=1
 • enajbla varčni način, ko je potrebno.

  ro.ril.disable.power.collapse=0

 • zviša interval in z tem tudi bateije ne žre preveč.
  wifi.supplicant_scan_interval=180
Zadnjič spremenil pitastrudl, dne 10 feb 2013, 20:54, skupaj popravljeno 5 krat.
ROM: SlimKat 4.4 Kernel: Alucard kernel

Uporabniku pitastrudl so se za prispevek zahvalili: 4x
BigSmokedvihtelicZasavczsvetec
Uporabniški avatar
pitastrudl
VIP
VIP
 
Prispevkov: 4145
Pridružen: 29 apr 2011, 20:32
Kraj: Ljubljana
Prejete zahvale: 673

Naprava: Samsung Galaxy SIV

Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#3  OdgovorNapisal/-a pitastrudl » 04 nov 2012, 02:10

Uporaba aplikacij za prepoznavo porabe baterije


Deep Sleep Battery Saver

Slika

 • Aplikacija služi temi, da omeji porabo baterije, medtem ko je telefon v mirovanju in prisili aplikacije, da mirujejo.

 • Izkaže se pri tem, da omeji aplikacije v ozadju pri delovanju in medtem,ko je ekran ugasnjen, izključi WiFi in Mobilni internet in ga avtomaticno spet prizge, ko je ekran prizgan(to seveda, če je bilo kateri od teh dveh sprva prizgan)
Better battery statsMerjenje porabe v "spanju" telefona


Ker se aplikacije rade osvežujejo kar same od sebe, se zna poznati na bateriji. Z tole Aplikacijo si boš izmeril porabo v spanju. Inštaliraj jo, tam pod AutoUpdate daj 0, in tudi naštimaj, da ti logira v file. Na home tudi daj widget, da vidis porabo. Izključi čim več syncanja aplikacij, intervale osveževanja izključi povsod. Telefon rebootaj, in ga pusti 2 uri pri miru. Na SD kartici se ti bi moral ustvariti datoteka z imenom currentwidget.log. Notri so zapisani zapisi porabe v mA. Med "spanjem" je normalno 4mA-10mA, kar je več od tega se zna zgoditi, da je nekaj narobe. V dveh urah je najbolje če ti je baterija padla za 1-3% baterije. Z normalno uporabo(nič igranja iger, pa brez 3gja) bi moral imeti porabo 150-250mA, igranje pa 300-400mA.
2011/02/01 03:48:12,-5mA, il 55%
2011/02/01 03:53:20,-3mA, il 55%
2011/02/01 03:57:54,-66mA, il 55%
2011/02/01 04:07:46,-5mA, il 55%
2011/02/01 04:08:51,-5mA, il 55%
2011/02/01 04:18:44,-7mA, il 55%
2011/02/01 04:23:20,-3mA, il 55%
2011/02/01 04:33:13,-3mA, il 55%
2011/02/01 04:38:19,-3mA, il 54%
2011/02/01 04:48:12,-3mA, il 54%
2011/02/01 04:53:20,-3mA, il 54%
2011/02/01 04:58:12,-3mA, il 53%
2011/02/01 05:08:20,-3mA, il 53%
2011/02/01 05:18:13,-8mA, il 53%
2011/02/01 05:28:05,-5mA, il 53%
2011/02/01 05:37:58,-5mA, il 53%
2011/02/01 05:48:44,-5mA, il 53%

Tako zgleda normalna poraba, če se večje številke večkrat pojavlajo, imaš nek app, ki požira preveč baterije.
ROM: SlimKat 4.4 Kernel: Alucard kernel
Uporabniški avatar
pitastrudl
VIP
VIP
 
Prispevkov: 4145
Pridružen: 29 apr 2011, 20:32
Kraj: Ljubljana
Prejete zahvale: 673

Naprava: Samsung Galaxy SIV

Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#4  OdgovorNapisal/-a jamieK » 04 nov 2012, 09:24

Svaka cast

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
SAMSUNG preberi od zadi naprej pa ti bo vse jasno xD
Uporabniški avatar
jamieK
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 6266
Pridružen: 14 okt 2011, 21:35
Kraj: Dark Chest of Wonders
Prejete zahvale: 161

Naprava: Blackberry passport, n900, s2

Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#5  OdgovorNapisal/-a antonini » 04 nov 2012, 09:49

Advanced Task Killer Pro sem namestil kakšen teden nazaj in se mi baterija hitreje troši... :O

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Uporabniški avatar
antonini
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 885
Pridružen: 04 maj 2012, 16:13
Prejete zahvale: 151

Naprava: One+1

Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#6  OdgovorNapisal/-a greenmen » 04 nov 2012, 09:51

Probaj odstraniti in boš videl razliko. ;)
Slika

Če ti je prispevek v korist klikni gumb Slika

Uporabniku greenmen so se za prispevek zahvalili:
Mtd
Uporabniški avatar
greenmen
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 8430
Pridružen: 27 sep 2010, 16:40
Kraj: Bela krajina
Prejete zahvale: 1206

Naprava: Pixel 4 XL PRODAM!

Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#7  OdgovorNapisal/-a antonini » 04 nov 2012, 10:01

Glihkar odstranil in še nekaj appov zraven katere redko uporabljam. Poročam, če bo kaj bolje;-)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Uporabniški avatar
antonini
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 885
Pridružen: 04 maj 2012, 16:13
Prejete zahvale: 151

Naprava: One+1

Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#8  OdgovorNapisal/-a pitastrudl » 04 nov 2012, 10:03

antonini napisal/-a:Advanced Task Killer Pro sem namestil kakšen teden nazaj in se mi baterija hitreje troši... :O

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2


zaradi teg aker ti tudi pomoje sam pobija aplikacije, in se potem tudi aplikacije same zaganjajo, in se z tem tudi hočejo ponovno osveževati, kar ti še več baterije požre.
ROM: SlimKat 4.4 Kernel: Alucard kernel
Uporabniški avatar
pitastrudl
VIP
VIP
 
Prispevkov: 4145
Pridružen: 29 apr 2011, 20:32
Kraj: Ljubljana
Prejete zahvale: 673

Naprava: Samsung Galaxy SIV

Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#9  OdgovorNapisal/-a antonini » 04 nov 2012, 11:15

Se mi je zdelo daj povezano s tem... zdaj se fila baterija pa bom videl, če je kakšno izboljšanje :-)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Uporabniški avatar
antonini
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 885
Pridružen: 04 maj 2012, 16:13
Prejete zahvale: 151

Naprava: One+1

Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#10  OdgovorNapisal/-a KrLo » 04 nov 2012, 20:15

Pohvala za napisano..
Drugace pa najbolse je da se navadis da ga vsak vecer das na polnilec in je.
Pa izogibas se task killerjev pa je to to.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Uporabniški avatar
KrLo
Administrator
Administrator
 
Prispevkov: 28687
Pridružen: 30 sep 2010, 10:15
Kraj: Murska Sobota
Prejete zahvale: 4809


Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#11  OdgovorNapisal/-a pitastrudl » 04 nov 2012, 20:23

hehe, to je res, samo je toliko majhnih stvari, ki se spregledajo, da zna narediti dosti veliko razliko.
ROM: SlimKat 4.4 Kernel: Alucard kernel
Uporabniški avatar
pitastrudl
VIP
VIP
 
Prispevkov: 4145
Pridružen: 29 apr 2011, 20:32
Kraj: Ljubljana
Prejete zahvale: 673

Naprava: Samsung Galaxy SIV

Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#12  OdgovorNapisal/-a markic22 » 04 nov 2012, 20:42

Super prispevek. Zanima me samo nekaj, in sicer kaj točno naredi opcija "Fast boot"?. Že iz imena je sicer razvidno da pohitri zagon nečesa, kaj točno stori in koliko koristna je pa ne vem.
Uporabniški avatar
markic22
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 1966
Pridružen: 26 maj 2011, 10:42
Kraj: Ljubljana/Novo mesto
Prejete zahvale: 427

Naprava: Galaxy Note 3 & Galaxy Note 4

Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#13  OdgovorNapisal/-a .com » 04 nov 2012, 20:47

Fast boot je namenjen hitremu zagonu hox-a... samo to

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Telefon: | Samsung Galaxy S4 |CM 12 5.0.2 |

Uporabniku .com so se za prispevek zahvalili:
markic22
Uporabniški avatar
.com
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 609
Pridružen: 15 avg 2012, 14:05
Kraj: malo tu, malo tam
Prejete zahvale: 79

Naprava: N96 :P

Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#14  OdgovorNapisal/-a pitastrudl » 04 nov 2012, 21:02

to imajo htcji, pac gre za neko hibernacijo. Raje izkljuci to.

Sent from my Desire HD using Tapatalk 2
ROM: SlimKat 4.4 Kernel: Alucard kernel

Uporabniku pitastrudl so se za prispevek zahvalili:
markic22
Uporabniški avatar
pitastrudl
VIP
VIP
 
Prispevkov: 4145
Pridružen: 29 apr 2011, 20:32
Kraj: Ljubljana
Prejete zahvale: 673

Naprava: Samsung Galaxy SIV

Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#15  OdgovorNapisal/-a antonini » 07 nov 2012, 21:49

Moram reči, da se pozna izboljšanje, potem ko sem odstranil vso "nesnago" z tel. Trenutno mi "laufa" že dobrih 13ur in mi je ostalo še 28%:-)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Uporabniški avatar
antonini
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 885
Pridružen: 04 maj 2012, 16:13
Prejete zahvale: 151

Naprava: One+1

Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#16  OdgovorNapisal/-a pitastrudl » 07 nov 2012, 22:36

Koliko si imel čas prižgan ekran vse skupaj? Pomni, da ekran največ porablja, pri tvojem(ker ima amoled) pazi da nimaš odprto veliko belih površin, ker amoled na črni barvi skoraj nič ne troši, na beli pa več. Tudi bolje je imeti autobrightness kot manualno stimat.
ROM: SlimKat 4.4 Kernel: Alucard kernel
Uporabniški avatar
pitastrudl
VIP
VIP
 
Prispevkov: 4145
Pridružen: 29 apr 2011, 20:32
Kraj: Ljubljana
Prejete zahvale: 673

Naprava: Samsung Galaxy SIV

Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#17  OdgovorNapisal/-a antonini » 07 nov 2012, 22:51

pitastrudl napisal/-a:Koliko si imel čas prižgan ekran vse skupaj? Pomni, da ekran največ porablja, pri tvojem(ker ima amoled) pazi da nimaš odprto veliko belih površin, ker amoled na črni barvi skoraj nič ne troši, na beli pa več. Tudi bolje je imeti autobrightness kot manualno stimat.

Zaslon je porabil 64% baterije in nastavljeno imam autobrightness... hvala še enkrat z nasveti in pomoč:-)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Uporabniški avatar
antonini
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 885
Pridružen: 04 maj 2012, 16:13
Prejete zahvale: 151

Naprava: One+1

Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#18  OdgovorNapisal/-a SG2 » 08 nov 2012, 00:59

Tole je kr vredu rezultat v mirovanju ??? ;D

http://shrani.si/f/p/EY/14HmRV8n/screen ... 24-10-.jpg
SG2
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 329
Pridružen: 19 maj 2011, 16:51
Prejete zahvale: 11

Naprava: Samsung galaxy S10+

Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#19  OdgovorNapisal/-a KrLo » 08 nov 2012, 01:03

si ga sploh odklenil v 10 urah ? :) sigurno pa je že dosežek da se pri 10 urah ne spremeni niti za procent baterija :)
Uporabniški avatar
KrLo
Administrator
Administrator
 
Prispevkov: 28687
Pridružen: 30 sep 2010, 10:15
Kraj: Murska Sobota
Prejete zahvale: 4809


Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#20  OdgovorNapisal/-a pitastrudl » 08 nov 2012, 01:18

to nevem ce bi sploh verjel...da bi to dosegel bi moral met 0 aplikacij gor, undervoltan kokr se da da je stabilno, downclockat na 345mhz, pa se airplanemode. ker ti bi celica 100% nekaj baterije porablo.
ROM: SlimKat 4.4 Kernel: Alucard kernel
Uporabniški avatar
pitastrudl
VIP
VIP
 
Prispevkov: 4145
Pridružen: 29 apr 2011, 20:32
Kraj: Ljubljana
Prejete zahvale: 673

Naprava: Samsung Galaxy SIV

Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#21  OdgovorNapisal/-a SG2 » 08 nov 2012, 01:30

heheh kako minutko za screen shotom je padla baterija na 99 %... zadnic se mi je po 10 urah spraznila za 8-9 % pa sem spraznil baterijo do konca jo izklopu iz telefona za 15 mins jo nafilu do konca in je poraba v mirovanju ista kot prej...
SG2
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 329
Pridružen: 19 maj 2011, 16:51
Prejete zahvale: 11

Naprava: Samsung galaxy S10+

Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#22  OdgovorNapisal/-a primoz2500 » 08 nov 2012, 02:22

Je mozno tole....Se mi je ze naredlo da sem mel po 1 uri vklopljenega wifija 100% ( sicer ni bil povezan je bil pa vklopljen ) drugega nic nisem delal razen budilka vjutro
Uporabniški avatar
primoz2500
VIP
VIP
 
Prispevkov: 7224
Pridružen: 08 apr 2011, 13:52
Kraj: Laporje
Prejete zahvale: 976

Naprava: XIAOMI Poco F1

Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#23  OdgovorNapisal/-a calvooo » 06 dec 2012, 14:51

Uporaben vodič.
Naj pa še omenim launcher ki sem ga pred kratkim odkril in je odličen. 360 launcher pro, imate ga na XDA forumu. Dela brez zatikanja in kar mi je najboljše; ima vgrajen ram cleaner in ne porablja rama (v running servisih ga ni :) ). Ne vem zakaj.. so že kitajčki spet kej pogruntal ;D .
Uporabniški avatar
calvooo
BabyDroid
BabyDroid
 
Prispevkov: 15
Pridružen: 14 apr 2012, 09:30
Prejete zahvale: 3

Naprava: Samsung S3 mini (VANIR Kitkat)

Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#24  OdgovorNapisal/-a klemenSLO » 06 dec 2012, 15:15

Zame jeBistvo,da ko telefona ne uporabljam da jasno ne kuri baterije. Ponoci v 8 urah pade 2-3 %.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
klemenSLO
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 370
Pridružen: 07 jun 2011, 21:59
Prejete zahvale: 32

Naprava: LG G2

Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#25  OdgovorNapisal/-a klemenSLO » 06 dec 2012, 18:01

:smile:
klemenSLO
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 370
Pridružen: 07 jun 2011, 21:59
Prejete zahvale: 32

Naprava: LG G2

Naslednja

Vrni se na Splošni nasveti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov