Nova Motorola Moto X

Prispeval  Mtd :: 01. avgust 2013 ob 21:47 :: Telefoni
Oceni
(2 glasov)

Motorola predstavila težko pričakovan, Moto X. Je motorolin prvi pametni moblini telefon, z operacijskim sistemom Android, ki je bil zasnovan in potem tudi dejansko v celoti izdelan "onkraj luže" se pravi v ZDA.
Ali je mobilnik dejansko vreden nakupa?

 

Na to vprašanje, si bo pa moral odgovoriti vsak sam.
Motorla Moto X je, po specifikacijah sodeč telefon, ki ga v današnjem času uvršačmo nekje v zgornjo polovico Mid range telefonov. Dejstvo je, da je mobilnik kar se tiče povezave med software-om in hardware-om odlično "optimiziran" kar pomeni, da bo vrjetno deloval brez zatikanja, zagotovo pa v njegov plus govori tudi kamera z 10 megapikslov, in 4.7 palčni AMOLED ekran z polno RGB matrico in HD - 720p resolucijo pri 720 x 1280 pixlih z 316 PPI-ji. 
Mobilnik je namenjen širši populaciji, ki pa za zmogljiv mobilni telefon ni pripravljena odšteti ogromno denarja.
Specifikacije
:

Dimenzije: 129.3 x 65.3 x 10.4 mm.
Zaslon:
AMOLED z 720 x 1280 pixli in , 4.7 inči (~312 ppi) novi Gorilla Glass.
Prostor: 16 ali 32gb brez možnosti razširitve z Sd kartico.
Kamera: 10mpx zadaj z
1.4 µm pixel size, geo-tagging-gom, touch focus-om, detekcijo obraza, panoramo, HDR, in spredaj 2mpx kamra, ki snema video v FullHD-ju (1080p) zadnja kamera ina flash.
OS: Android JellyBean 4.2.2
Procesor:
Qualcomm MSM8960Pro Snapdragon z 2gb rama.
CPU:
Dual-core 1.7 GHz Krait.
GPU:
Adreno 320
Baterija:
Li-Ion 2200 mAh baterija.
Podpira: NANO Sim in LTE
Dimenzije & Zaslon
:

Nov Motorolin pametni mobilnik je velik 129mm, širok 65.3mm in debel 10.4mm, velikost ekrana je 4.7 inčev (enako kot trenutni Google.ov flagship Nexus 4) Ekran je AMOLED, vendar z popolno RGB matrico. Ne S3/S4/Note II nimajo popolne RGB matirce. Za zaščito ekran je zaščiten tudi z  torej ni noben presež ne v velikosti, kot tudi ne v debelini telefona. Lahko bi rekli, da ima glede na trenutni trend, ki vlada na trgu dokaj standardne dimenzije.
Procesor:

Procesor, ki poganja Motorolin Moto X je Qualcomm-ov Snapdragon procesor 800 z dvema Krait-ovima jedroma, ki "tiktakata" na frekvenci 1.7ghz telefon pa ima, kot tudi večina 2013 modelov 2gb rama.Kamera:

Pri kameri so se pri Motoroli odločili za do zdaj še ne videno resolucijo kamere na Androidni platformi. Gre za kamero ki je sposobna zajemanja video posnetkov v Full HD resoluciji, ter zajema slik velikosti 3648 x 2736 pixlov (10mpx). Kamera na sprednji strani, ki je namenjena konferenčnim klicem, je pa tudi sposobna zajema FullHD (1080p) videa pa ima resolucijo 2mp. Zanimive lasnosti kamere, ki so povezane z software-om so: HDR, zajem panorame, burst shot (hitro slikanje), in detekcija obraza. Na zadnji strani se nahaja tudi flash, tako da zajem videa in fotografij ponoči ne bi smel biti noben problem.


 


Baterija:

Kar se tiče Li-Ion-ove baterije, ki je velika "le" 2200mAh, bo vrjetno zdržala cel dan uporabe, za povprečnega uporabnika, za katerega je ta telefon v prvi vrsti tudi namenjen.Cena
:

Glede cene, še za 1x ni točnega podatka, glede na speficikacije in glede nato, da je v celoti izdelana v ZDA, kjer je delavna sila vrjetno plačana več kot na Kitajskem in podobnih državah, bi lahko pričakovali, da bo cena novega Motorolinega smartphonea nekje v rangu cene Nexusa 4. Seveda, pa gre tukaj zgolj za ugibanje. 
Znano je tudi, da se bo telefon, podobno kot S4, in HTC One, prodajal na Play Store-u, po bolj ugodni ceni, kot zgoraj omenjena modela, ki jih poganja pure Android


Software
:

Motorla, na prvi pogled deluje, kot da bi bila opremljena z stock 4.2.2 verzijo Androida, a temu ni čisto tako. Čeprav ima on screen tipke, kot tudi Nexus linija naprav, ima dodanih nekaj Software-skih sprememb, kot so recimo UI kamere, in prednaložena nadvse uporabna Migrate aplikacija, s pomočjo katere lahko prenesemo iz starega mobilnega telefona, ki pa mora imeti verzijo Androida najmanj 2.2+, sporočila, dnevnik klicev, kontakte, glasbo z google play aplikacije, glasnost, in svetlost ekrana. Zanimiva funkicja je še Active Display, ki nam zraven ure pokaže še, če smo prejeli kakšen nov SMS, mail, ali glasovno pošto


 Personalizacija
:

Moto X je uporabniku prijazna naprava. Izbere si lahko; barvo za sprednjo stran, na voljo sta dve, črna in bela. Veliko več izbire pa ima pri barvi, zadnje strani, izbira lahko namreč med kar 18 različnimi možnostmi. Kasneje bo bilo možno naročiti tudi mobilnik z leseno zadnjo stranjo, vsekakor zelo zanimivo!


Za komentiranje se prosimo prijavite.
na vrh