Mobitel je kot vodilni slovenski mobilni operater z namenom spodbude in uveljavljanja domačega znanja v sodelovanju z družbo HTC pripravil nagradni natečaj M:Android. Ta domače razvijalce poziva k razvoju lastne aplikacije za mobilne telefone Android. Zagotovljene so bogate denarne nagrade, zmagovalca natečaja pa poleg glavne nagrade v višini 10.000 EUR čaka tudi izjemna priložnost obiska korporacije HTC v Londonu.

Aplikacija Vreme SLO

Prispeval matjaz :: 16. junij 2010 ob 18:48 :: Sponzor

Slika

Slovensko podjetje IK Teh d.o.o., je pripravilo zanimivo aplikacijo za spremljanje vremenskih razmer po Sloveniji. Aplikacija Vreme SLO je seveda izdelana za platformo Android, in zbira natančne vremenske podatke za področje Slovenije. Podatke o vremenu pridobiva iz spletnih virov Agencije RS za okolje. V aplikacijo je zajetih vseh 49 vremenskih postaj v Sloveniji. Aplikacija vključuje vremensko napoved po pokrajinah, običajno vremensko napoved v besedi ter radarsko sliko padavin, ki je animirana. Za hiter dostop do vremenskih podatkov lahko uporabnik določi svoj kraj, ki se pojavi na prvem zaslonu aplikacije. Aplikacija je zaenkrat še v beta fazi, kar pomeni da bomo najverjetneje kmalu deležni prve posodobitve, na voljo pa je tudi že na marketu.

Android Invazija

Prispeval matjaz :: 15. junij 2010 ob 22:20 :: Sponzor

Android Invazija ni nov hollywoodski znanstveno-fantastični film, čeprav bi si ga po 3D izkušnji z Avatarjem želeli, ampak je najbolj hype ponudba za mlade v tem trenutku.

Rezultati razpisa "Izzivamo ideje!"

Prispeval Seto :: 02. junij 2010 ob 16:20 :: Sponzor

Na prvem slovenskem razpisu za razvoj aplikacij Android je strokovna komisija najbolje ocenila napredni mobilni iskalnik Odpiralni časi, aplikacijo za celostni pregled dogodkov W'sup in aplikacijo Vodič po Ljubljani. Si.mobil je včeraj, 1. junija, v prostorih Kiberpipe v Ljubljani ustvarjalcem najboljših desetih aplikacij podelil nagrade v skupni vrednosti 20.000 evrov. Na Si.mobilovem razpisu Izzivamo ideje je sodelovalo 32 novih aplikacij, ki bodo uporabnikom kmalu brezplačno dostopne na portalu Android Market.

Si.mobil kot prvi slovenski operater spodbuja k razvoju aplikacij za platformo Android. Najboljše aplikacije bo Si.mobil nagradil in jih podprl pri vstopu na trg.
Si.mobil želi z razpisom prepoznati lokalne razvijalce aplikacij za pametne telefone in jih podpreti pri njihovem vstopu na trg. Na ta način Si.mobil spodbuja k ustvarjanju vse bolj bogate zbirke dostopnih aplikacij, prilagojenih potrebam in željam slovenskih uporabnikov.