Prispevki uporabnika matjaz!

Mnogo je dobrih, a le eden je naj … Mobilnik leta 2019

02. december 2019 ob 19:13 :: Objavljeno v Novice

Zopet je prišel čas leta, ko nas obiščejo dobri možje, ko se po mestih prižigajo lučke, trgovine pa pripravljajo velike popuste. To pa je poleg naštetega tudi čas za tradicionalni izbor "mobilnik leta", ki letos na našem portalu poteka že petnajstič. Kot vsako leto lahko za vaš glas z malo sreče prejmete lepo nagrado.

EU še ni odpisala Huaweija za gradnjo omrežij 5G

30. marec 2019 ob 14:07 :: Objavljeno v Novice

Medtem ko je ZDA prepovedala, da bi Huawei gradil omrežja 5G, češ da je podjetje pretesno povezano s kitajsko vlado in kot tako predstavlja nevarnost za ameriško nacionalno varnost in strateške interese, v Evropi prepovedi za zdaj ne bo. Kljub pritiskom iz ZDA se Evropska komisija ni odločila za prepoved Huaweijeve opreme, je pa izrazila zaskrbljenost. Priporočila je skupen pristop k varnostnim tveganjem, v dokumenti pa ni izrecno omenila Huaweija. Nemčija je v preteklosti že dejala, da Huaweiju ne bo branila dostopa do trga, kar je močno razhudilo ZDA.

Amazon se pridružuje skupini podjetij, ki nameravajo v nizki orbiti postaviti konstelacijo več sto ali tisoč satelitov, s katerimi bi nudili dostop do interneta. SpaceX velikopotezno načrtuje 12.000 satelitov, ostali pa nekoliko manj. Glavni igralci so poleg SpaceX-a še Facebook, OneWeb, Telesat in Iridum, brca pa še kup manjših zagonskih podjetij. Sedaj dobivajo resno konkurenco, saj je Amazonova podružnica Kuiper Systems LLC pri Mednarodni zvezi telekomunikacije (ITU) vložila tri prijave za določitev tirnic (1, 2, 3).

Telefoni z luknjo za selfije v zaslonu

12. januar 2019 ob 18:25 :: Objavljeno v Novice

Nov trend so telefoni, ki imajo zaslon tako do skrajnosti raztegnjen do roba, da zmanjka prostora za sprednjo kamero. Zato proizvajalci zaslon prevrtajo in v luknjo namestijo sprednjo kamero. Prvi tak telefon, ki bo prispel v Evropo, bo kitajski Honor View 20, medtem ko Huawei Nova 4 in Samsungov Galaxy A8s še nimata potrjenega prihoda v Evropo.

Mnogo je dobrih, a le eden je naj … Mobilnik leta 2018

27. november 2018 ob 18:16 :: Objavljeno v Novice

Bliža se konec leta, zima je po toplem novembru počasi potrkala na vrata, na našem portalu pa je prišel čas za že tradicionalni izbor "mobilnik leta", katerega na portalu mobile.si izbirajo že štirinajsto leto zapored. Kot vsako leto lahko za vaš glas z malo sreče prejmete lepo nagrado.

Pametna športna ura Amazfit Stratos 2

24. november 2018 ob 18:37 :: Objavljeno v Članki

Amazfit Stratos 2 je pametna športna ura podjetja Huami, ki preseneča z dodelanim videzom in ugodno ceno.

Za vse, ki še ne poznate podjetja Huami, gre za hčerinsko podjetje kitajskega proizvajalca elektronskih naprav Xiaomi, uro pa so nam v test poslali s spletne trgovine Mishop.si.

Koliko bodo stale Google mobilne aplikacije v EU

23. oktober 2018 ob 18:05 :: Objavljeno v Novice

Ta teden je veliko prahu dvignila Googlova najava, da bo začel proizvajalcem mobilnih telefonov zaračunavati prednamestitev mobilnih aplikacij, ker je EU od Googla zahtevala, da neha pogojevati njihovo namestitev kot komplet. Sedaj imamo več neuradnih informacij, o kolikšnih zneskih se pogovarjamo.

Google oddaljeno spreminjal nastavitve telefonov

28. september 2018 ob 18:46 :: Objavljeno v Novice

V resnici ne bi smelo biti presenečenje, a vendarle je Googlov zadnji spodrsljaj dvignil nenavadno malo prahu. Uporabniki telefonov Google Pixel in nekaterih drugih telefonov (vsaj Essential Phone, Nokia 7+ (P beta) in OnePlus 6 (P beta)) z Androidom 9 Pie so minuli teden začudeni ugotovili, da se je funkcija Battery Saver vključila sama od sebe. To se običajno zgodi, ko je baterija skoraj prazna, v tem primeru pa se je to zgodilo vsem telefonom, tudi praznim. Kar je bilo sprva videti kot hrošč ali pomota uporabnikov, je bil v resnici Googlov ponesrečen preizkus.

Google Pixel 3

10. oktober 2018 ob 17:53 :: Objavljeno v Novice

Google je naznanil naslednik svoje blagovne znamke mobilnih telefonov Pixel, ki se pričakovano imenuje Pixel 3. V ZDA bo naprodaj od 18. oktobra dalje, drugod po svetu pa bo na voljo z novembrom.

Android Messages za pošiljanje SMS-ov prek spleta

06. julij 2018 ob 17:49 :: Objavljeno v Novice

Ko sedimo za računalnikom lahko izza zaslona, z izjemo klicev, postorimo skoraj čisto vse, kar bi lahko na Androidnem telefonu. Moderne aplikacije za komunikacijo (WhatsApp, Messenger, Viber ipd.) imajo namizne odjemalce, ki se znajo sinhronizirati s telefonom. Nekoliko se je zataknilo le pri pošiljanju kratkih sporočil (SMS), kjer tovarniške aplikacije niso imele namiznega odjemalca. To se je sedaj spremenilo, saj je Googlova aplikacija Android Messages prispela na internet, s tem pa na namizne in prenosne računalnike ter tablice.

Stran 1 od 19