Prispevki uporabnika frenk27!

LG Optimus Nexus

02. oktober 2012 ob 17:45 :: Objavljeno v Telefoni

Kot kaže bo podjetje LG Electronics za Google pripravilo enega od petih naslednikov izjemno priljubljenega pametnega mobilnega telefona Nexus. Ta bo temeljil na osnovi supermobilnika Optimus G, ki se lahko pobaha z zmogljivostjo brez primere. Ta namreč za preračunavanje podatkov uporablja zmogljiv štirijedrni procesor Snapdragon frekvence 1,5 gigaherca. Pri tem mu je v pomoč še hitri sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov.

Pametni mobilni telefon LG Optimus Nexus bo kot nalašč tako za delo kot za preživljanje prostega časa. Ta bo za prikazovanje slik namreč uporabljal 4,7-palčni oziroma 11,9-centimetrski zaslon True HD IPS Plus ločljivosti 1.280 x 768 slikovnih točk. Prikazovalnik slik bo za nameček grajen na osnovi tehnologije »in-cell«. Tu sta zaslon s tekočimi kristali in tipala za dotik združena v eno plast. Zaradi tega je zaslon tanjši od običajnih in ob manjši porabi energije nudi boljšo berljivost pri neposredni izpostavljenosti sončni svetlobi.

Preostala strojna oprema prav tako ne bo od muh. Ta bo namreč obsegala še digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov točk, spletno kamero ločljivosti 1,3 milijona točk in zmogljivo baterijo kapacitete 2,100 mAh. Slednja naj bi imela kar 60-odstotkov daljšo življenjsko dobo v primerjavi z obstoječimi rešitvami. Na mobilniku bo pričakovano nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.1 Jelly Bean.

Samsung N7100 Galaxy Note II

11. september 2012 ob 02:23 :: Objavljeno v Novice

Superiorni Samsung Galaxy Note 2 ugledal luč sveta

 

 

Dobra novica za vse, ki obožujete pametne mobilne telefone z gigantskimi zasloni. Podjetje Samsung je namreč na konferenci IFA 2012 predstavilo težko pričakovani mobilnik Galaxy Note 2. S predstavitvijo novosti je podjetje Samsung ponovno pokazalo, da tako rekoč nima tekmecev na področju pametnih mobilnih telefonov. Novinec je namreč dovolj kompakten, da ga lahko držimo v eni roki in hkrati dovolj velik, da lahko na njem brez težav opravljamo vsakodnevna opravila, kot so deskanje po svetovnem spletu, prebiranje elektronske pošte, pisanje sporočil in še bi lahko naštevali.

 

Na pametnem mobilnem telefonu Samsung Galaxy Note 2 (model N7100) bomo stežka kaj spregledali, saj za prikazovanje slik uporablja 5,5-palčni oziroma 14-centimetrski Super AMOLED zaslon ločljivosti 1.280 x 720 slikovnih točk. Ker večji prikazovalnik slik porabi več dragocene električne energije, so inženirji računalniškega giganta novost opremili s baterijo kapacitete 3.100 mAh. Ta zagotavlja dovolj energije še zmogljivemu štirijedrnemu procesorju Exynos frekvence 1,6 gigaherca in pomnilniku kapacitete dveh gigabajtov.

 

Ker je mobilnik Samsung Galaxy Note 2 dejansko tablični računalnik v malem, ne preseneča, da ima za shranjevanje podatkov na voljo do 64 gigabajtov vgrajenega pomnilnika. Ta je razširljiv preko kartic microSD (do 64 gigabajtov). Novost je kot nalašč za zajemanje nepozabnih trenutkov in opravljanje spletnih videokonferenc, saj je opremljena z digitalnim fotoaparatom ločljivosti osem milijonov točk in kameri ločljivosti 1,9 milijona točk. Ta ima zagotovljeno podporo tako za »klasična« mobilna omrežja 3G kot hitra 4G (LTE). Na njem je pričakovano nameščen Android 4.1 Jelly Bean.

 

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Note 2 meri 151,1 x 80,5 x 9,4 milimetrov in tehta kar 180 gramov. Ta bo na voljo tako v titansko sivi kot snežno beli barvi. Samsung Galaxy Note 2 bo na prodajne police zašel konec leta. Verjamemo, da bo novinec letos naprodaj tudi pri nas.

Bob poraba

13. avgust 2012 ob 19:33 :: Objavljeno v Slovensko programje

S pomočjo aplikacije Bob Poraba je mogoč enostaven vpogled tekoče porabe pri bob operaterju. Prikaz porabe je omogočen trenutno za naročnike paketa in sicer videti je mogoče skupno porabo minut, minut v omrežju bob, med omrežji in v stacionarno omrežje. Razen tega prikaže število poslanih SMS/MMS-ov ter ceno v primeru prekoračitve zakupljenih količin. Deluje preko SMS storitve in ne potrebuje dodatnih nastavitev. Program pošilja SMS izključno na vašo zahtevo na št. 4545 in  ne dostopa do drugih sporočil, briše le odgovor, tako da se sms-i ne kopičijo. Minimalna verzija je Android 2.0.

Takoj.Info

03. julij 2012 ob 20:20 :: Objavljeno v Slovensko programje

Takoj.Info edinstvene informacije na dlani

Nekje smo na poti. Naenkrat smo lačni, žejni, zaželeli smo si dobro kavico ali še skočiti v trgovino. Kje je zvečer kakšen dober žur? Ali je še odprto? Do izbrane lokacije nas vodi navigacija. To je lahko eden izmed scenarijev, pri katerem je v pomoč nova aplikacija Takoj.info. Najdete jo lahko na Google play. Na spremljajoči spletni strani www.takoj.info lahko najdete vso vsebino, v primeru da nimate mobilnika.

Namestitev Google Play aplikacij na Yarvik tablico

22. junij 2012 ob 19:33 :: Objavljeno v Nasveti

Yarvik tablice zaradi licenčnih pogojev nimajo neposrednega dostopa do vsebin na Google Play (aka Andorid Market). Tovrstna omejitev močno okrni možnosti uporabe tablice, saj je večino aplikacij mogoče dobiti ravno na Google Play. V izogib tovrstnim tegobam je na forumu opisan postopek, kako na Yarvik tablicah omogočiti dostop do aplikacij, ki se nahajajo na GooglePlay.

Povezava do navodil objavljenih na forumu: forum/viewtopic.php?p=130475

Moje Kartice

15. junij 2012 ob 11:56 :: Objavljeno v Slovensko programje

Aplikacija Moje Kartice shrani klasične plastične kartice (npr. kartice ugodnosti, članske kartice), ki so opremljene s črtno kodo v digitalno obliko. Za lažjo prepoznavo so prednaložene slike najbolj razširjenih kartic v Sloveniji.

Pri dodajanju kartice črtno kodo ročno prepišemo, pri večini mobitelov z boljšimi fotoaparati lahko le to tudi odčitamo s čitalcem črtne kode, dopišemo lahko še ime lastnika, izberemo ponudnika, na koncu dodamo še poljubno besedilo. Seznam vnesenih kartic se izpiše na osnovnem zaslonu, po izbiri posamezne kartice, se le za prikaže s črtna koda s številko, ponudnikom in grafičnim simbolom ponudnika.

Click Me 4 Olympic

13. junij 2012 ob 08:59 :: Objavljeno v Tuje programje

Igra Click Me 4 Olympic je enostavna igra, ki pa ima zanimiv pristop s tem, da je online, multiplayer po državah in ne po uporabnikih. Se pravi, da izberete državo za katero igrate in lestvica prikazuje vrstni red, tako da veste katero državo premagujete.

Izklop

28. februar 2012 ob 12:24 :: Objavljeno v Slovensko programje

Mobilna aplikacija popularne spletne strani Izklop.com!

 

  • Poenostavljeno gledanje YouTube, Vimeo in Genspot videoposnetkov
  • Prilagojen vmesnik za tablice
  • Poenostavljeno igranje Bringler iger
  • Filtriranje po kategorijah
  • Odstranitev nadležnega Izklop iframe-a
  • Avtomatsko preusmerjanje na YouTube v primeru, da tuja stran vsebuje YouTube filmček (Slovenske novice, Moški.si ...)

Unripe Tomato

02. februar 2012 ob 15:41 :: Objavljeno v Slovensko programje

Unripe Tomato je miselna igra v kateri je potrebno nezrelega paradajzka pripeljati do sonca. Pri tem je potrebno paziti na različne elemente, ki ti lahko na poti pomagajo ali pa jo naredijo težjo. Za čim boljši rezultat je potrebno spotoma pobirati zvezdice (do 3 na stopnjo). V nadaljevanju igre se pojavijo novi elementi in tako povečujejo izziv.

Parkirišča

07. november 2011 ob 19:13 :: Objavljeno v Slovensko programje

Aplikacija Parkirišča omogoča pregled prostih parkirnih mest na ljubljanskih parkiriščih, pregled podatkov o zasedenosti posameznega parkirišča in pregled zaseženih vozil.

Poleg tega je v aplikaciji tudi cenik za odstranitev lisic in odvoz vozil s pajkom ter pomembni kontaktni podatki za posamezne službe ljubljanskih parkirišč.

Stran 1 od 2