Osma različica Androida tik pred izidom

Prispeval  matjaz :: 11. avgust 2017 ob 19:34 :: Novice
Oceni
(1 Glasuj)

Google je v preteklih dneh izdal zadnjo tj. četrto razvojno različico zaenkrat še beta in ne poimenovane osme verzije Android operacijskega sistema, ki ga trenutno poznamo pod razvojno oznako Android O. Uradni izid je bil iz sredine avgusta zaenkrat prestavljen, pri čemer nov datum še ni znan. Je pa Google napovedal, da bo 21. avgusta razkril uradno ime omenjene osme različice.


Poglejmo si še nekaj napovedanih novosti:

Način slika v sliki (PIP mode)

Tovrstno funkcionalnost že poznamo na iPadu ali nekaterih 3rd Android lucherjih, uporabniku pa naj bi omogočila, da ima odprti dve ločeni aplikaciji eno nad drugo. S tem naj bi Android izboljšal večopravilnost v primerjavi s split-window načinom.

Hitrejši zagon

Google naj bi pohitril zagon sistema in poganjanje aplikacij. Vse to naj bi bilo doseženo na programski ravni in je predvideno tudi na tistih starejših napravah, ki bodo še podpirale omenjeno različico Androida.

Omejevanje aktivnosti v ozadju

Z izboljšanim prioritiziranjem aktivnosti v ozadju, naj bi se zmanjšala poraba baterije.

Potisna obvestila

Tako kot tudi večina predhodnih verzij Androida, tudi osma različica prinaša nekaj sprememb v zvezi s potisnimi obvestili predvsem v obliki večje prilagodljivosti.

Novi kontekstualni meni ob uporabi pritisni-in-drži geste

Eden izmed podanih primerov je, da naj ob kopiranju email naslova ali telefonske številke ne bi več potrebovali kopirati/lepiti, vendar naj bi označene dele direktno iz novega kontekstualnega menija odprli v ciljnem programu.

Prilagodljive ikone

Obetajo se nam bolj poenotene ikone, ki naj bi se animirale celo na uporabniško interakcijo.

Izboljšan zvok

Po novem naj bi bil nativno podprt Sonyjev hi-res bluetooth audio kodek (LDAC).



Med drugim je pričakovati seveda tudi druge bombončke kot recimo nove emojije, ipd.


Vir: techradar.com

 

Za komentiranje se prosimo prijavite.
na vrh