Samsung predstavil Galaxy S8

Prispeval  matjaz :: 31. marec 2017 ob 20:28 :: Novice
Oceni
(0 glasov)

Samsung je predstavil prihajajoč telefon Galaxy S8, ki pride na prodajne police 21. aprila. Pravzaprav prideta dva, saj bo na voljo v osnovni verziji s 5,8-palčnim zaslonom in kot S8 Plus s 6,2-palčnim. Uradnih podatkov o cenah še ni, ker jih bodo operaterji oblikovali po svoje, pričakujemo pa 700-750 evrov oziroma 800-850 evrov v prosti prodaji. Telefonoma se že na daleč vidi, da sta naslednika v popularni seriji Galaxy S, zato pri dizajnu revolucije ni. Kovina, steklo in malo plastike. Zaslon je nategnjen skoraj do skrajnega roba telefona, da celo na vrhu ni več prostora za napis Samsung, na dnu pa kapacitivnih gumbov Domov in za premik. Robovi so zaobljeni.

Zaslon je v razmerju 18,5:9, zaradi česar je telefon ožji, a višji od predhodnika - ločljivost je 2960x1440 (QHD+). Poleg različnih zaslonov se modela razlikujeta le še v bateriji, ki ima v manjšem kapaciteto 3000 mAh, v večjem pa 3500 mAh, ker tudi potrebuje več. Telefon pride v črni, zlati, srebrni, modri in zeleni. V notranjosti, ki je vodoodporna po standardu IP68, najdemo bodisi Qualcomm Snapdragon 835 ali Exynos 8895, 64 GB prostora, 4 GB pomnilnika ter enako kamero kot v S7 (12 milijonov točk in leča f/1.7). Nova pa je pomožna kamera z osmimi milijoni točk, ki ima tudi avtofokus. Operacijski sistem je Android 7.0, kmalu pa pride tudi Android 7.1.

In potem je tu še Bixby, kakor se imenuje Samsungov ekvivalent Applove pomočnice Siri. Z njo se lahko pogovarjate, zmore pa še kaj več. Če na primer fotografiramo kip svobode, bo Bixby to prepoznala in nam kaj povedala o tej znamenitosti. Bixby ni toliko pomočnica kakor je način upravljanja s telefonom z glasom. Lahko ji rečete, naj pokaže vse vaše fotografije iz Barcelone, eno odpre in jo obrne ali uporabi kakšen filter. Bixby to razume in stori, če pritisnemo gumb, ki jo aktivira.

Naslednja pomembna novost pa je DeX. To je programska oprema, ki omogoča uporabo telefona s klasičnim monitorjem, tipkovnico in miško, če ga vključimo v dock. Na zaslonu tedaj vidimo prilagojeno namizje telefona, problem pa so aplikacije. V celozaslonskem načinu delujejo Samsungove in nekaj večjih (Adobove in Microsoftove), sčasoma pa naj bi jih čedalje več.

Vir: slo-tech.com, spisal Matej Huš

 

Galerija slik

Za komentiranje se prosimo prijavite.
na vrh