Pridruži se prvemu 24-urnemu finančno-tehnološkemu Hackathon v regiji Adriatik

Prispeval  matjaz :: 27. november 2015 ob 21:55 :: Novice
Oceni
(0 glasov)

Pridruži se FinTech Hackathonu 5. in 6. decembra 2015 bo v ABC HUB-u (BTC City, Letališka 3, Ljubljana – pod Emporiumom) potekal prvi 24-urni finančno-tehnološki Hackathon v regiji Adriatik, ki ga organizira podjetje Halcom. Slovenski in tuji programerji bodo na dogodku razvijali dodatne funkcionalnosti rešitve za hitro in preprosto plačevanje položnic, Hal mBills in jo tako še nadgradili.

 

 

Imate radi dobre izzive?

Hackathon, v IT industriji poznan tudi kot »hack day«, je dogodek, ko organizator vzpostavi spodbujajoče okolje za junior in senior programerje ter podobne profile IT razvijalcev z namenom, da z intenzivnim ekipnim sodelovanjem v izredno kratkem, omejenem času (tokrat bo to 24 ur) sprogramirajo inovativno rešitev na s strani organizatorja določeno temo.

Sodelujoči na letošnjem Hackathonu se bodo posvetili aplikaciji Hal mBills ter dobili priložnost, da razvijejo novo, zanimivo in “out of the box” funkcionalnost. Hal mBills je aplikacija, ki omogoča plačevanje računov preko mobilnega telefona. Ključne lastnosti aplikacije so:

1. Prejemanje e-računov v aplikacijo s strani izdajatelja.
2. Plačevanje e-računov s pomočjo svoje mobilne denarnice.
3. Vkolikor oseba nima sredstev na mobilni denarnici, se plačilo računa izvede s pomočjo »direct debit mandata« z njegovega bančnega računa.
4. V primeru, da izdajatelj še ni pridružen sistemu Hal mBills, lahko uporabnik plača vsako položnico s pomočjo funkcije »photo pay«.

Tehnični opis API-ja ter mnoge druge informacije lahko najdete na strani www.hackathon.si/api.

Nagrade?

Najbolj preprečljive rešitve bodo nagrajene, najboljše ekipe pa bodo imele možnost nadaljevati z razvojem svoje rešitve v sklopu Halcom Studia, v Halcomu pa tudi ne izključujejo naknadni odkup.

 

Kako se prijaviti?

Na dogodku bodo med seboj tekmovale ekipe z 2 do 5 člani. Prijavite se lahko že formirane ekipe, ali kot posamezniki in svojo ekipo najdete na dogodku.

Prijavnico najdete na strani www.hackathon.si/register.

Število mest je omejeno, zato se čimprej prijavite ter si zagotovite mesto. Dogajanje bo pestro, za sodelujoče pa bo poskrbljeno s hrano in pijačo, prostori za sprostitev, trening predstavitev in kratke oddihe.


Ostale podrobnosti o dogodku, urnik  dogajanja in zaželjene tehnične informacije najdete na spletni strani www.hackathon.si.

Sledi temi na forumu.

Za komentiranje se prosimo prijavite.
na vrh