Android 4.4 Kitkat odkrit

Prispeval  pitastrudl :: 03. november 2013 ob 15:44 :: Novice
Oceni
(0 glasov)
Novi kitkat mo┼żicelj pred Googlom Novi kitkat mo┼żicelj pred Googlom http://www.droid-life.com/wp-content/uploads/2013/09/kitkat-android.jpg

 

Nedavno se je na svet priplazila┬ánova verzija┬áAndroid sistema, 4.4 Kitkat. Zaenkrat se bo novo predstavljeni┬áLG Nexus 5 bahal z novim Kitkat-om. V prihodnjem tednu, se bo Kitkat prikazal tudi pri nekaterih Nexus napravah. ┼Żal Galaxy Nexus I9250 ne bo prejel posodobitve.

 

Kaj je novega pri 4.4 Kitkat?

Vedno je tako, da se izidi novej┼íih Android verzij izda na novej┼íih napravah, ki spadajo v Nexus dru┼żino. Tokrat se je Google potrudil z predelavo same interakcije s porabnikom, bolj┼ía podpora napravam starej┼íega izida in optimizacija klju─Źnih elementov samega Android sistema.

 

Veliko boljši izkoristek zaslona

Aplikacije in igre lahko zdaj zavzamejo celoten zaslon. Med uporabo aplikacije se skrije statusna vrstica in navidezne tipke. Za hitrej┼íi dostop, je Google dodal nove bli┼żnjice, preko katerih lahko dostopate do sistema, medtem ko uporabljate aplikacijo ali igro. Samo podrsajte ob kateremukoli robovu ekrana in se vam bo sistem prikazal.

 

Senzorji

Android sistem je znan po po┼żre┼ínosti baterije, saj nekatere aplikacije zahtevajo konstantno bele┼żenje direktno iz senzorjev po nedolo─Źenih intervalih. Zdaj Kitkat omogo─Źa razvijalcem in samem sistemu, branje iz senzorjev po dolo─Źenem intervalu, so─Źasno. Vsi senzorji v napravi bodo bele┼żili natanko ob enaki instanci in z tem tudi prihranili pri porabi baterije. Dodana je tudi podpora novemu M7 modulu, ki se predstavi z novimi senzorji, ki bele┼żijo korake med hojo, tekom in plezanjem.

 

Izboljšano delovanje

Optimizacija, ki je dele┼żna pri Kitkat, ni bila skromna. Poganjali ga bodo lahko tudi naprave z ni─Ź manj kot 512MB delovnega pomnilnika oz. RAM-a. Naprave, ki so bile izdane manj kot tri leta nazaj, bodo sposobne poganjati Kitkat. Seveda je odvisno od proizvajalca in njegovih posodobitev.

Kitkat spremeni celotno delovanje glavnih komponent in predstavi razvijalcem aplikacij novi API, ki jim omogo─Źa razvoj hitrej┼íih in manj po┼żre┼ínih aplikacij. Nekaj novih optimizacij so tudi Dallvik JIT code tuning, kernel samepage merging oz. KSM, swap to zRAM in drugih dodatkov, ki pripomorejo k bolj┼íem delovanju delovnega pomnilnika naprave.

 

Tiskanje v oblaku

Dodatno je bilo predstavljeno "tiskanje v oblaku", ki omogo─Źa uporabnikom tiskanje z katerokoli aplikacijo. Predstavljen je bil tudi novi API za razvijalce aplikacij, ki jim omogo─Źi vnesti to funkcijo v svojo aplikacijo. Novi dodatek tudi poskrbi za varnost podatkov med prenosom.

 

Snemalnik zaslona

Mo┼żnost, ki je bila v pretekolsti mogo─Źa samo z root dostopom, je zdaj navoljo v novem Kitkat-u. Snemanje zaslona se shrani v obliki .mp4 datoteke direktno na napravi. Snemalnik se prilagodi velikosti ekrana in orientacijo. Z snemalnikom lahko v ┼żivo oddajate sliko ali jo pa prenesete na va┼í osebni ra─Źunalnik.

 

Vgrajena podpora napravam z IR oddajnikom

Novej┼íe naprave z IR oddajnikom bodo imele dodano podporo z strani Googla, ki bo razvijalcem omogo─Źilo dostop do novega APIja in poenostavilo vgradnjo IR podpore razli─Źnim aplikacijam 

 

 

Sorodni Video

frame>
Kitkat 4.4
na vrh