Prve fotografije vzdržljivega mobilnika Samsung Galaxy S4 Active

Prispeval  daniel25 :: 25. maj 2013 ob 12:36 :: Novice
Oceni
(0 glasov)

Zanesenjaki spletne strani GSM Arena so pred kratkim javnosti razkrili tako prve fotografije vzdržljivega mobilnika Samsung Galaxy S4 Active kot podatke o njegovi strojni opremi. Novost naj bi bila na stari celini naprodaj že konec junija.

 

V prvi polovici maja so se na svetovnem spletu pojavile govorice, da naj bi podjetje Samsung že konec junija ponudilo v prodajo posebno različico pametnega mobilnega telefona Galaxy S4, ki bo odporen na prah, udarce, padce ter celo vlago in vodo. Tu seveda govorimo o vzdržljivem mobilniku Samsung Galaxy S4 Active s tovarniško oznako GT-I9295, ki bo zdaleč najbolj pisan na kožo tistim, ki večino svojega časa preživijo ob morju, reki ali v naravi. Govorice o novem mobilniku južnokorejskega giganta pa so pred kratkim ponovno oživeli zanesenjaki spletne strani GSM Arena, saj so javnosti razkrili tako prve fotografije novinca kot podatke o njegovi strojni opremi.

 

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S4 Active bomo na prodajnih policah trgovin takoj prepoznali, saj bo opremljen s črnim in rdeče obarvanim ohišjem ter tremi fizičnimi gumbi na sprednji stranici. Zaslonska slika strojne opreme pa prikazuje, da bo novinec opremljen s 4-jedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 600 frekvence 1,9 gigahercev, vgrajeno grafično kartico Adreno 320, dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s 16-gigabajti prostora, ki bo razširljiv preko pomnilniške kartice microSD. Za zajem fotografij bo na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 8 milijonov točk, medtem ko bo za prikazovanje slik po vsej verjetnosti na voljo 5-palčni (12,7-centimetrski) zaslon ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk. Na vgrajenem pomnilniku pa naj bi bil nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.2.2 Jelly Bean s Samsungovim všečnim grafičnim vmesnikom TouchWiz.

 

Naj tu kot zanimivost še dodamo, da bo ohišje pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S4 Active po vsej verjetnosti kovinsko in da »ukradene« fotografije novinca prihajajo iz sosednje Hrvaške. Samsung naj bi novinca najavil še pred koncem meseca maja.

 

Vir: Računalniške novice

Za komentiranje se prosimo prijavite.
na vrh