Nova predvidevanja o tehnologiji Google Glass

Prispeval  Seto :: 18. januar 2013 ob 17:59 :: Novice
Oceni
(0 glasov)

Lansko leto je Google razburil s svojimi napovedmi projekta Google Glass. Gre za očala, ki v vsebi nosijo vmesnik za mobilne naprave.

 

Zadnje dni pa se v navezi z imenom Google pogosto omenja tudi precej manj znano podjetje Tobii, ki naj bi po govoricah postal Googlov partner. Na letošnjem CES-u so predstavili zelo zanimiv izdelek. Njihov predstavljeni že popolnoma delujoči prototip omogoča upravljanje osebnega računalnika zgolj s pogledom - gre za implementacijo že poznane tehnologije sledenja očem. Tobi Rex (predlagam ogled videa zgoraj), kot se zadeva imenuje, bo v začetku stal slabih 1000 dolarjev. Tobii pa ima med svojimi obstuječimi izdelki tudi očala (2. slika spodaj), ki imajo prav tako vgrajeno tehnologijo sledenja očem in so bila doslej uporabljena za vrednotenje uporabniških vmesnikov. A potencialne možnosti uporabe te tehnologije so mnogo, mnogo širše. Ob takšni tehnologiji bi verjetno naše računalniške miške naj bi kaj kmalu utegnile končati na pokopališčih.

 

Podjetja sicer nista uradno priznala povezovanja, a so se ugibanja o slednjem okrepila včeraj, ko ga Google objavil nov patent za vnašanje števil preko uporabniškega vmesnika, ki naj bi ga preko laserja nekakšna pametna očala (kot sem kar po svoje imenoval takšne zadeve) projecirala kar na roko uporabnika, morda pa tudi na kater čisto poljuben medij (glavna slika). Upravljanje zgolj s pogledom bi omogočilo vzpon brezdotičnih uporabniških vmesnikov na vseh ravneh (domače, mobilne in javne naprave).

Sorodni Video

Galerija slik

Za komentiranje se prosimo prijavite.
na vrh