Po čem si bomo zapomnili CES 2013?

Prispevala  vezalka :: 16. januar 2013 ob 20:50 :: Novice
Oceni
(2 glasov)

V Las Vegasu je te dni minil še en mednarodni Consumer Electronics Show (CES). CES vsako leto organizirajo pri združenju Consumer Electronics Association (CEA), ki ga sestavlja več kot 2000 podjetij. Obiskovalci so si tako v januarju lahko ogledali kar nekaj novosti različnih proizvajalcev. Predvsem pa je CES tokrat minil predvsem v znamenju pametnih telefonov in tablic.

TELEFONI

 

Experia Z 1Experia ZL

Glavni zvezdi tedna sta bili po mnenju mnogih Sony Experia Z in Experia ZL – telefona odporna proti prahu in vodi.
Huawei 1Huawei 2

Podjetje Huawei je bilo pozornosti deležno predvsem zaradi Ascend Mate ter Ascend 2D naprave. Prvi predstavlja 16 cm veliko hibridno napravo med telefonom in tablico, drugega pa sestavlja Huawei-eva trenutno najboljša tehnologija.
Samsung

Mnogi so bili nad Samsungom razočarani, saj je v okviru pametnih telefonov predstavil le izboljšano oziroma osveženo različico Galaxy S II telefona – Galaxy S II Plus. Po specifikacijah ostaja telefon zelo podoben svoji prvotni verziji, glavna razlika je predvsem v posodobljenem operacijskem sistemu.
Alcatel

Alcatel je najavil šest novih telefonov: Scribe X, Scribe HD-LTE, One Toucg Idol Ultra, X'Pop, S'Pop, T'Pop. Poleg tega pa so najavili še 5 tabličnih računalnikov.
Grand S

S 6,9 mm naj bi se telefon Grand S podjetja ZTE ponašal z naslovom trenutno najtanjšega telefona.TABLICE

 

Lenovo tablica IdeaCentre Horizon

Na sejmu je največjo pozornost med tablicami, zaradi svoje velikosti, prav gotovo pobrala Lenovo tablica IdeaCentre Horizon. V dolžino meri kar 68,58 cm oziroma 27 palcev.
Vizio

Podjetje Vizio predstavilo prvo tablico, ki vsebuje 4 jedrni Tegra 4 procesor.
Samsung

Mnogi so bili nad Samsungom razočarani, saj je v okviru pametnih telefonov predstavil le izboljšano oziroma osveženo različico Galaxy S II telefona – Galaxy S II Plus. Po specifikacijah ostaja telefon zelo podoben svoji prvotni verziji, glavna razlika je predvsem v posodobljenem operacijskem sistemu.
Polaroid

Polaroid je sicer podjetje, ki znano predvsem po izdelavi instantnih kamer, na sejmu pa so predstavili tri nove tablice. Od tega je za najmlajše zanimiva predvsem tablica poimenovana Kids Tablet, ki je namenjena ravno njim.OSTALE ZANIMIVOSTI SEJMA

Poleg tega so bili na sejmu predstavljeni še nekateri zanimivi gospodinjski pripomočki kot sta npr. Samsungov hladilnik z Android sistemom in aplikacijo Evernote ter Panasonicov Androidni kuhalnik riža. Prav tako so imeli obiskovalci priložnost ogleda novega Polaroidnega fotoaparata Polaroid iM1836, ki je prvi Androidni fotoaparat z zamenljivimi lečami.

Letošnji CES sejem je torej že mimo, če pa vas pot februarja slučajno zanese v Barcelono, imate tam možnost ogleda kongresa Mobile World Congress-a (MWC), ki se bo odvil med 25. in 28. februarjem.

Vir: GSM Arena in Mobitel Tehnik

 

Sorodni Video

Galerija slik

1 Komentar

  • Povezava komentarja 16. januar 2013 ob 21:14 objavil matjaz

    Več sem pričakoval od samsunga, vsaj kak namig o morebitnem SGS 4. Sicer pa Xperia Z itak zgleda božansko, sam cena bo pomojem temu primerna.

Za komentiranje se prosimo prijavite.
na vrh