HTC: Jelly Bean potrebuje več kot 512 MB pomnilnika

Prispeval  matjaz :: 15. november 2012 ob 21:29 :: Novice
Oceni
(0 glasov)

Pri HTC-ju so na svoji spletni strani objavili vprašalnik, v katerem odgovarjajo na pogosta vprašanja lastnikov njihovih mobilnih telefonov, kdaj in kako bodo deležni nadgradnje na Android 4.1 oz. Jelly Bean. V oči bode predvsem ena podrobnost, nadgradnje namreč ne bo za naprave, ki imajo samo 512 MB pomnilnika. S tem odpadeta HTC One V in Desire C, če se osredotočimo zgolj na novejše naprave, ki so še vedno naprodaj. Situacija je še nekoliko bolj zabrisana, ko pride do naprav iz leta 2011. Pri HTC-ju se še odločajo, če bi sploh ponudili nadgradnje, do končne odločitve pa bo prišlo v začetku prihodnjega leta (glede na pretekle izkušnje je bolj verjetno, da nadgradnje ne bo).

Za nadgradnje na zadnje različice bo potrebno očitno kupiti najboljše kar proizvajalec ponuja. Za nadgradnje na zadnje različice bo potrebno očitno kupiti najboljše kar proizvajalec ponuja.

Za takšno potezo so se odločili, ker se nameravajo osredotočiti predvsem na pomembnejše naprave, kamor nedvomno spadata One X in One S, poleg nekaterih novih mobilnikov (Butterfly J na Japonskem oz. njegov brat dvojček Droid DNA za ameriški Verizon tukaj nedvomno izstopata s svojim 5-palčnim 1080p zaslonom). Če se razlog za nepodporo nekoliko slabšim napravam skriva v prezahtevnem operacijskem sistemu, ki preobremeni pomnilnik, je za to nedvomno kriva preobleka Sense, saj Jelly Bean popolnoma normalno teče v obliki čistega Androida (AOSP, Android Open Source Project) na napravah s prav 512 MB pomnilnika.

VIi: slo-tech.com, spisal Primož Resman

4 komentarji

 • Povezava komentarja 17. november 2012 ob 11:18 objavil Stric

  Kripli so... Nikoli več HTC-ja..

 • Povezava komentarja 17. november 2012 ob 23:51 objavil madpanter

  Super moj desire s ima 786mb rama pa so komaj ics spacali

 • Povezava komentarja 21. november 2012 ob 11:25 objavil rudibr

  Jaz sem se po dveh letih (prej sem bil na Nokiji) dokončno odpovedal HTC Desire HD, ker so mi samo letos trikrat zamenjali plato in šele letos sem izvedel, da ne bo nadgradenj sistema. Zdaj sem šel na Samsung! Po štirih dneh mi niti malo ni žal!

 • Povezava komentarja 12. februar 2013 ob 11:24 objavil urosven

  htc je zakon

Za komentiranje se prosimo prijavite.
na vrh