Opustili Cisco Cius android tablico

Prispeval  matjaz :: 28. maj 2012 ob 10:10 :: Novice
Oceni
(0 glasov)

Cisco Cius je lani jeseni predstavljena 7'' tablica 1.6GHz Atom procesorjem, giga rama in Androidom 2.2 Froyo, mišljena predvsem za "poslovne uporabnike", saj je bila naprodaj le preko Ciscovega partnerskega omrežja po ceni 750 dolarjev + 350 dolarjev za stacionarnemu telefonu podoben dok. Ta prodaja se ni najbolje obnesla, zato jo je Cisco ta teden potihoma ukinil, v zameno pa bodo svoje komunikacijske programe raje ponudili za obstoječe tablice.


Ugotavljajo namreč, da med podjetji več ni interesa za nakup namenskih naprav, ampak svojim zaposlenim preprosto dovoljujejo uporabo lastnih naprav (BYOD - bring your own device). S tem podjetje prihrani precej denarja, morebitne varnostne in komunikacijske probleme pa lahko premestijo z namestitvijo specializiranih programov na tablice. Trend je prisoten že od začetka finančne krize, pravijo, tako da so do danes "minili že trije božiči" in s tem tri priložnosti za nakup Applovega iPada in drugih tablic.

Njihovi rešitvi za internetne klepete (Cisco Jabber) in videokonference (Cisco WebX) sta že na voljo za iPad.

Tablica se torej seli v zgodovino, je pa prav škoda, da preostalih izvodov ne bodo ponudili tudi splošni javnosti, tako kot sta to storila HP s TouchPadom oz. RIM s Playbookom. Kar se pa tiče iPada, pa lahko zgleda pričakujemo manjšo (7'') različico še letos, seveda še pravočasno za božične nakupe.

Vir slo-tech.com, napisal Mandi.

 

Sorodni Video

Za komentiranje se prosimo prijavite.
na vrh