11 Android aplikacij, ki jih morajo imeti poslovneži

Prispeval  Matej Podlesnik :: 06. september 2010 ob 16:00 :: Nasveti
Oceni
(3 glasov)

Android postaja vse popularnejši tudi pri uporabnikih, ki mobilne naprave uporabljajo za delo. Čas je, da tudi mi osvežimo spomin in omenimo le nekaj najpomembnejših. Na Android Marketu je vsak dan več aplikacij, zato ločevanje plevela od semena postaja vedno težje opravilo. Da bi vam le tega olajšali, bomo našteli 11 aplikacij, ki bi jih moral imeti vsak poslovnež na svojem androidnem telefonu.

 

1. Scan2PDF Mobile

Scan2PDF spremeni kamero vašega telefona v skener, zajete slike pa nato pretvori v PDF format. Dokumenti so tako hitro pripravljeni za posredovanje po elektronski pošti. Na voljo je brezplačna demo verzija, cena za celoten program pa znaša $14,99.

2. Recordoid Dictaphone

Ta aplikacija vaš mobilnik spremeni v diktafon. Z lahkoto lahko posnamete pogovore, dodate opombe in vse skupaj posredujete naprej. Aplikacija omogoča tudi dodajanje lokacije posnetka in prikaz na zemljevidu. Tudi ta aplikacija je brezplačno na voljo v okrnjeni različici, cena celotnega programa pa je $1,99.

 

3. Intuit GoPayment

Aplikacija vam omogoča, da plačilo s kreditno kartico prejmete kar preko telefona brez potrebe po dodatni strojni opremi. Po izvršeni transakciji lahko elektronski račun pošljete vaši stranki kot SMS sporočilo ali elektronsko pošto. Naročnina na aplikacijo znaša $12,95 mesečno + stroški transakcij.

4. Gmote

Če želite vaš računalnik upravljati kar s telefonom, je to aplikacija za vas. Z njeno pomočjo lahko upravljate predstavitve, filme in glasbo. Na voljo imate ukaze, ki jih lahko najdete na daljinskem upravljalniku (predvajaj, pavza, naprej, nazaj, nastavitev glasnosti). Vgrajen pregledovalnik datotek vam omogoča izbiro datoteke, ki jo želite predvajati. Celoten program je na voljo brezplačno.

5. Tripit

Tripit je vaš organizator poslovnih potovanj oziroma poti. Potrditvene e-maile s podatki potovanja preprosto poredujete na njihov elektronski naslov in Tripit vam bo pripravil vse podrobnosti, ki jih potrebujete za vašo poslovno pot. Do načrta vašega potovanja lahko dostopate preko spleta ali pa ga shranite na mobilnik. Osnovna verzija programa je brezplačna, Pro različica stane $69 na leto, za Business različico pa bo potrebno odšteti kar $399 letno, uporablja pa jo lahko 10 oseb.

6. Universal Translator

Če se odpravljate v tujino in niste ravno vešči jezika, vam ta aplikacija lahko olajša delo. Kar boste povedali v vašem jeziku, bo aplikacija nato prevedla v jezik, ki ga želite. Cena aplikacije je $1,99.

7. Twidroid

Znan tudi kot Twidroyd - Twitter klient za android. Na voljo je v brezplačni in pro različici, ki stane $3,99.

8. RoadSync

Aplikacija je namenjena predvsem podjetjem, ki uporabljajo Microsoft-ov Exchange. RoadSync vam omogoči sinhronizacijo vašega telefona z Exchange strežniki vašega podjetja. Sinhronizirate lahko elektronsko pošto, kontakte in koledar. Na voljo je 14-dnevna poskusna različica, nadaljna uporaba pa vas bo stala $9,99.

9. Zagat to Go

Če bi se z vašimi poslovnimi partnerji radi tudi sprostili, vam bo v pomoč Zagat to Go. Aplikacija vsebuje ocene opise restavracij, hotelov, trgovin in nočnih zabavišč po svetu. V pomoč vam je tudi GPS, ki poišče točke v bližini. Cena aplikacije je $9,99.

10. LogMeIn

Z LogMeIn lahko dostopate do računalnika in ga upravljate kar preko vašega androidnega telefona. S pomočjo te aplikacije vam ne bo več potrebno skrbeti, če ste pozabili kakšno pomembno datoteko, saj vam bo vsebina računalnika vedno na voljo. Cena aplikacije je $29,99.

11. MyBackup Pro

Aplikacija vam omogoča izdelavo varnostnih kopij, le te lahko shranite na pomnilniško kartico ali pa jo posredujete na spletni strežnik. Shranite lahko tudi APK namestitvene datoteke. V primeru izgube podatkov, vam bo tako vsa vsebina ponovno na voljo. Aplikacija tudi omogča avtomatsko izdelavo varnostnih kopij. Cena aplikacije je $4,99.

Vir

 

6 komentarji

 • Povezava komentarja 06. september 2010 ob 20:50 objavil FallenAngel

  Matej p. hvala za dodan clanek, a se bojim da si krsil pravice od avtorja ki ga je res spisal
  Upam da ne bo kakega kreganja. lp

 • Povezava komentarja 06. september 2010 ob 21:24 objavil MPodlesnik

  Dragi Matija :) Avtor spletne strani uporaben.net je moj sošolec T.P. ki je tudi na forumu. Avtorske pravice pa so zakupljene. Ne skrbet :)

 • Povezava komentarja 07. september 2010 ob 06:34 objavil Seto

  Hehe, tut jaz sem naprej hotel zavrnt prispevek zaradi tega, vendar če avtorja portala želita deliti nekatere prispevke z nami tudi nimam nič proti. Prispevki so namreč kvalitetni tako s strokovnega kot tudi slovničnega vidika.

 • Povezava komentarja 07. september 2010 ob 19:27 objavil Nejc

  Cool, ampak recimo Twidroid se čist super nadometsti s Twitter aplikacijo, ne vem zakaj bi poslovnež moral imeti neko plačlivo aplikacijo, če mu ne ponuja nič kaj posebnega več kot tista zastonj? ;)

 • Povezava komentarja 07. september 2010 ob 19:29 objavil Phantom

  Nek se vidi razkoš pa to :P :)

 • Povezava komentarja 23. september 2010 ob 13:29 objavil aleshorvat

  Paypal mobile, brezplačna aplikacija za enostavno pošiljanje denarje za uporabnike paypala!

Za komentiranje se prosimo prijavite.
na vrh