Napaka
 • JUser::_load: Unable to load user with id: 69

Kako enostavno prenesti glasbo na svoj Android telefon

Prispeval  nejck :: 30. julij 2009 ob 18:21 :: Nasveti
Oceni
(26 glasov)

Ta vodič vam bo korak za korakom prikazal, kako na svoj telefon z operacijskim sistemom Android naložite glasbene datoteke (mp3, ogg, wma, ...) iz vašega PCja.

V vodiču bomo uporabljali operacijski sistem Windows XP, ki je pri nas še vedno najpogostejši. V primeru da je na vašem računalniku naložen kak drug sistem se lahko pojavi manjše odstopanje v korakih, a princip ostane enak.Vsi koraki in zaslonske slike so bile narejene na G1 Android 1.0 telefonu. Na novejših različicah telefona oziroma verziji operacijskega sistema so koraki podobni, če že ne enaki.

1. Za nalaganje glasbe na Android telefon, morate telefon najprej priklopiti na računalnik z priloženim USB kablom. Ko se uspostavi povezava med telefonom in računalnikom boste v "notification bar"-u zgoraj levo zagledali USB ikono.2. Potegnite "notification bar" navzdol. Zagledali boste zapis z napisom "USB connected". Kliknite nanj.3. Prikazalo se vam bo okno, kjer vas telefon sprašuje, če si želite, da računalnik vidi telefon kot odstranljiv pogon. Kliknite "Mount".4. Naslednji korak je odvisen od nastavitev vašega operacijskega sistema. Lahko se vam pojavi okno (kot na spodnji sliki), v katerem izberete, kaj želite z priklopljeno napravo storiti. V tem primeru izberite "Open folder to view files using Windows Explorer" ali "Odpri mapo v raziskovalcu", pritisnite OK in preskočite naslednji korak. V kolikor se vam to okno ne odpre nadaljujte na naslednjem koraku (#5).5. Odprite "My Computer" ali "Moj računalnik". Tam boste načli nov pogon - dvokliknite nanj, da se odpre.6. Sedaj vidite vsebino vaše Android naprave. Poiščite mapo "Music". V kolikor jo ni jo ustvarite.7. V novem oknu odprite lokacijo, kjer imate shranjeno glasbo, ki jo želite prenesti na telefon. Izberite kar želite prenesti ter jih kopirajte (Ctrl+c ali desni klik in "Copy" ali "Kopiraj").8. Vrnite se v okno, kjer ste odprli mapo "Music" ter v njo prilepite datoteke (Ctrl+v ali desni klik in "Paste" ali "Prilepi").9. Sedaj se bo vaša glasba prenesla na telefon.


10. Ko ste končali z kopiranjem glasbe na telefon dvokliknite ikono "Safely Remove Hardware" ali "Varna odstranitev naprav" v "tray"-u (spodaj desno).11. Izberite "USB Mass Storage Device" in pritisnite gumb "Stop" ali "Odstrani".12. Izberite pogon, ki predstavlja vaš Android telefon (v primeru na sliki je bil to pogon F:) in kliknite na gumb "OK".13. Windows bi naj vas sedaj opozoril, da lahko varno odstranite napravo (vaš Android telefon).14. Preden izklopite kabel, na telefonu ponovno odprite "notification bar" in kliknite "Turn off USB storage". (ni potrebno v Cupcake verziji Androida)15. Sedaj kliknite gumb "Turn Off". (ni potrebno v Cupcake verziji Androida)16. Sedaj lahko vaš telefon odklopite od računalnika. Za poslušanje glasbe, ki ste jo dodali odprite aplikacijo "Music".17. Izberete ali izvajalca (Artists), album (Albums), pesem (Songs) ali "playlisto" (Playlists) v kolikor ste kakšno dodali.18. Sedaj boste lahko na vašem telefonu poslušali svojo glasbo.Uživajte v poslušanju glasbe :)

Povzeto po: Ross McKillop (July 29, 2009): http://www.simplehelp.net/2009/07/29/how-to-copy-music-to-your-android-phone-from-windows/

Sorodne vsebine (tag)

4 komentarji

 • Povezava komentarja 24. september 2009 ob 17:35 objavil ziga.urbajs

  drugač je to android 1,1, če ne 1,5 za info.

 • Povezava komentarja 08. november 2009 ob 18:43 objavil nejck

  Še to... v kolikor imate na kartici tudi druge audio datoteke, ki jih ne želite na playlisti (navigacija, ...) enostavno v direktorij dodajte datoteko z imenom .nomedia in predvajalnik bo vsebino direktorija (vključno z vsemi poddirektoriji) preskočil.

 • Povezava komentarja 24. december 2009 ob 15:06 objavil cunder

  zakon je tole

 • Povezava komentarja 25. julij 2010 ob 06:56 objavil logitech

  aha, ali je tole da ti kaže sliko albuma treba priložiti tudi sliko v mapi od muzike?

Za komentiranje se prosimo prijavite.
na vrh