Kako namestiti in uporabljati Any Soft Keyboard s šumniki

Prispeval  nejck :: 29. julij 2009 ob 08:36 :: Nasveti
Oceni
(6 glasov)

Oglejte si kako namestiti in uporabljati Any Soft tipkovnico s šumniki in slovenskim slovarjem.Za nalaganje te aplikacije potrebujete omogočeno namestitev aplikacij iz zunanjih virov (ne le marketa).


Naloži tipkovnico z naslova: http://seto.slo-android.si/AnySoftKeyboard-popup_fix.apk

Izberite gumb "Install". Ko dobite opozorilo, da tipkovnica uporablja funkcionalnost vibriranja le to potrdite.

Po tem, ko se namestitev Any Soft Keyboard tipkovnice zaključi pojdite v nastavitve telefona in izberite "Locale&text".


 

V meniju obkljukate "Any Soft Keyboard". Priporočeno je, da odkljukate Android keyboard, da bo aktivna le ena tipkovnica, ni pa to potrebno.

 

 

Odprl se bo generičen dialog, ki vas bo opozoril, da to dejanje lahko omogoča sledenje vašim vnosom preko te tipkovnice. Opozorilo lahko mirno ignorirate, saj aplikacija nima dostopa do omrežja, prav tako pa je aplikacija odprtokodna in lahko kodo in delovanje vsak natančno pregleda.

 

 

Pritisnite OK, da se strinjate z možno "nevarnostjo".

V kolikor ste v nastavitvah prej izklopili android tipkovnico, se bo Any Soft tipkovnica prikazala takoj ko se boste znašli na vnosnem polju, v kolikor pa ste pustili omogočeni obe tipkovnici pa morate Any Soft tipkovnico še omogočiti in sicer tako da odprete aplikacijo, ki vsebuje kakršnokoli vnosno polje, se postavite nanj in držite kolešček približno 3 sekunde.

 

 

Odprlo se vam bo okno v katerem izberete "Input Method"...

 

 

... in potem "Any Soft Keyboard".

To je to! V osnovi se bo odprla Angleška ter Hebrejska tipkovnica, za drug tip pa se postavite v nastavite, izberite "Locale&text", potem "Any Soft Keyboard setting". Potem v spodnjem delu menija izberete tipe, ki jih želite. Šumniki so dosegljivi preko angleškega "layouta".

 

 

Menjava "layouta", v kolikor imate izbranih več je mogoča s pomočjo "swipe"-a.

 

 

Enostavno s prstom potegnete z ene strani ekrana na drugo in tipkovnica se bo menjala. Iz leve na desno se bo zamenjala črkovna tipkovnica, z desne na levo pa se bo prikazala numerična tipkovnica (v zgornjem delu tipkovnice sta dve mali tipki z puščico, kjer si vedno lahko ogledate kaj se bo prikazalo po "swipe"-u v določeno stran. (do nastavitev na gornji sliki pridete z izbiro "Layout change method" v nastavitvah)

 

Efekti:
* "Vibrate on key-press": Telefon na kratko zavibrira ob vsakem pritisku na tipkovnico.
* "Sound on key-press": Ob vsakem pritisku na tipkovnico zaslišimo zvok tipkalnega stroja.

Fizična tipkovnica:
HTC G1 vključuje fizično tipkovnico, ki jo je tudi možno uporabljati v lastnem jeziku. Izgled fizične tipkovnice bo podoben kot trenutno izbran na "on-screen" tipkovnici. Izglede na fizični tipkovnici menjamo z tipkama ALT+SPACE.

Dostop do šumnikov:

Dostop do šumnikov je omogočen tako na fizični kot na vitrualni tipkovnici in sicer z daljšim pritiskom na tipko z podobnik sičnikom (c->č, s->š, z->ž).

Lep pozdrav in uživajte v pisanju šumnikov z Androidom ;)

na vrh