Kaj to sploh je?

Gre za neke vrste stikalo, ki ga je razvil Paul O'Brien sicer, ustanovitelj portala MoDaCo. To "stikalo" nam uporabnikom omogoči, da lahko izbiramo med najboljšim z obeh svetov! Preklapljamo lahko torej med proizvajalčevim v tem primeru Sense-om in Pure (Google-ovim) Androidom. Z drugimi besedami, omogoča nam, da imamo nameščena dva romov na telefonu (dual bootmo).

Varčevanje z baterijo

Prispeval pitastrudl :: 20. januar 2013 ob 01:34 :: Nasveti

Večina Android uporabnikov se sreča z situacijo, ko je treba opraviti kaksen nujen klic ali pa pricakuješ klic, ampak ti je zmanjkalo baterije. Večina obtoži sam mobilni telefon, češ da ima "slabo" baterijo, ampak to ne velja pri vseh mobilnikih. Sama uporaba mobilnika, je ključna pri porabi baterije.

 

Večina aplikacij, ki jih namestiš na mobilnik, imajo po prednastavljene nastavitve, da se vam avtomatsko osvežujejo brez vaše vednosti v ozadju kot naprimer, uradna aplikacija od Facebook-a. Kar lahko storiš je, da se navigiraš do menija od aplikacije, oziroma opcije, in izključiš avtomatsko osveževanje(sync). Avtomatično osveževanje tudi povzroča, da se procesor periodicno "zbuja", kar dodatno porablja baterijo po nepotrebnem.

 

Velik faktor porabe je tudi zaslon. Vedno je dobro imeti nastavljeno na avtomatično osvetlitev(autobrightness). Veliko novejših Android mobilnikov je opremljenih z AMOLED zasloni, ki so zelo varčni z baterijo, v primeru če je veliko črnih barv na zaslonu, obratno je pa z belimi barvami na zaslonu, ki močno porablja baterijo.

 

Več si lahko preberete v temu namenjeni temi na forumu: Tukaj

Yarvik tablice zaradi licenčnih pogojev nimajo neposrednega dostopa do vsebin na Google Play (aka Andorid Market). Tovrstna omejitev močno okrni možnosti uporabe tablice, saj je večino aplikacij mogoče dobiti ravno na Google Play. V izogib tovrstnim tegobam je na forumu opisan postopek, kako na Yarvik tablicah omogočiti dostop do aplikacij, ki se nahajajo na GooglePlay.

Povezava do navodil objavljenih na forumu: forum/viewtopic.php?p=130475

Razlaga Android CPU governorjev

Prispeval buneech :: 04. april 2012 ob 19:20 :: Nasveti

V kolikor imate na telefonu naložen custom kernel (in posledično tudi rootan telefon), imate možnost spreminjati kako centralni procesor (CPU) ob različnih obremenitvah skalira frekvence. Nekaj standardnih governorjev je vkodiranih v vse kernele, ostali pa so dodatki samostojnih razvijalcev kernelov.

Vrednost SAR - Stopnja specifične absorpcije

Prispeval Mindcircus :: 03. april 2012 ob 19:54 :: Nasveti

Kaj pomeni SAR?
Stopnja specifične absorpcije je pomemben dejavnik v pogovorih o elektromagnetnih sevanjih (EMS) mobilnih telefonov.
Za vsak mobilni telefon mora biti navedena vrednost SAR. Stopnja absorpcije se nanaša na sprejem (absorpcijo) energije zaradi izpostavljenosti EMS. Pojem »specifična« pomeni, da je količina absorbirane energije navedena za kilogram telesne teže. SAR merimo v vatih na kilogram telesne teže (W/kg).

Sem novi uporabik ANDROIDA - kaj sedaj?

Z zgornjim vprašanjem se srečuje veliko novih uporabnikov (prijateljev in znancev), ki so končno prešli iz predpotopnih Nokij ali starih numeričnih telefonov na najnovejši in najboljši operacijski sistem Android. Ob tem se jih veliko sprašuje kaj sedaj, kako mi ta naprava lahko pomaga, kaj vse zmore. Dokler ne preizkusite vsega ali vsaj delno izkusite Android, si sploh ne morete predstavljati kako uporabna je lahko naprava s tem popularnim OSjem.

V tem prispevku bom napisal veliko odgovorov na večkrat zastavljena vprašanja. Zraven pa dodal, kako začeti in kaj se res izplača delati s svojim novim Android telefonom.

V naslednjih korakih vam bom predstavil, kako se root-a in flasha vašega LG Optimus 2X. Postopek je zelo enostaven, vendar zahteva določeno znanje katerega boste zasledili v naslednjih korakih. Vodič je nastal pri rootanju in flashanju svojega telefona tako, da za posledice in napake pri inštalaciji ne odgovarjam saj delate vse na lastno odgovornost!

Nadgradnja za Samsung Galaxy S II

Prispeval LPKA :: 29. maj 2011 ob 11:46 :: Nasveti

Ker sem prejšnji teden kupil novi telefon Samsung Galaxy S 2 (v nadaljevanju SGS2) in me veliko ljudi na tem forumu sprašuje glede nadgradnje telefona, sem spodaj sestavil navodila za nadgradnjo.

Navodila za ROOT-anje Samsung Galaxy Ace GT-S5830

Prispeval soldier :: 03. maj 2011 ob 21:02 :: Nasveti

Predstavljamo vam vodič za pridobitev ROOT dostopa na Samsung Galaxy Ace GT-S5830. Vodič je primeren tudi za vse tiste, ki še niste počeli česa podobnega in ste popolni začetniki.

 
Stran 1 od 2