Pametna športna ura Amazfit Stratos 2

Prispeval  matjaz :: 24. november 2018 ob 18:37 :: Članki
Oceni
(5 glasov)

Amazfit Stratos 2 je pametna športna ura podjetja Huami, ki preseneča z dodelanim videzom in ugodno ceno.

Za vse, ki še ne poznate podjetja Huami, gre za hčerinsko podjetje kitajskega proizvajalca elektronskih naprav Xiaomi, uro pa so nam v test poslali s spletne trgovine Mishop.si.



Oblikovanje, videz in glavne lastnosti

Ura je izdelena iz keramike, nerjavečega jekla in ojačana s prevleko iz steklenih vlaken kar daje vtis kvalitetne izdelave. Slednje lahko tudi potrdim, saj sem z njo po tednu nošnje nenamenoma odbil rob ometa, pa se na uri razen barve beleža ni poznalo ničesar. Pašček je iz silikona, kar je priročno za pranje, še predvsem po končanih športnih aktvivnostih. Premer ima 46mm in je ravno prave velikosti, da se lepo poda tudi na večje roke in za razliko od raznih FitBit sledilcev, ne deluje miniaturno. Vgrajene ima tudi 3 polno funckionalne gumbe, ki poudarijo vtis resne ure.


Slika 1: dodelan izgled
Slika 2: 3 fizični gumbi
Slika 3: svetlobni merilnik srčnega utripa



Stratos ima 3.4cm velik 2.5D zaslon iz trpežnega gorilla stekla s 320x300 točkami resolucije, kar venomer ne zagotavlja popolnoma gladkih grafičnih podob na zaslonu, še predvsem je sledenje pogosto opaziti pri obvestilih. Svetlost reflektivnega zaslona je po mojem mnenju zadovoljiva tudi takrat, ko je slednje nastavljeno, da avtomatsko prepoznava jakost svetlobe v okolici. Žal pa nekoliko razočara sama odzivnost touch zaslona in hitrost premikanja po menijih.

Preostale lastnosti vredne omembe so: 4GB spomina za shranjevanje, 512MB delovnega spomina, vgrajen zvočnik in nenazadnje odpornost na vodo do 50m globine.

Sledenje športnim aktivnostim

Glaven ponos ure je podpora sledenju številnim različnim športom med katerimi najdemo: hojo, različne vrste teka, kolesarjenje, triatlon, plavanje v bazenu, plavanje v morju, sobno kolesarjenje, hribolazenje, tenis in nogomet.

Stestiral sem le nekatere iz med njih na osnovi česar lahko rečem da GPS z GLONASS (ruski satelit s hitrejšim lociranjem pozicije) deluje dobro, ko se enkrat uspešno poveže, kar pa včasih traja malenkost dlje. Nekoliko manj natančen je privzeti merilnik srčnega utripa, še predvsem pri intenzivni vadbi. Tvorstne pomanjkljivosti sem že navajen od ostalih špornih ur. Seveda Stratos podpira tudi povezavo z merilnim pasom, s katerim se tudi natančnost merjena utripa opazno izboljša.

Različni načini vam ponujajo različne podatke o športni aktivnosti, najbolj bogato opremljeni so seveda plavanje, tek, kolesarjenje in tenis. Medtem ko hribolazenje in nogomet, ne ponujata nekih posebnih informacij, le splošne (čas, srčni utrip in pri hribolazenju tudi gpx pot).

Vredno je omeniti tudi možnost povezave Amazfit aplikacije s Strava računom in tako deljenjem svojih treningov in aktivnosti z ostalimi športnimi navdušenci.

Pametne funkcionalnosti

Poleg sledenja špornim aktivnostim ura ponuja tudi ostale standardne funckionalnosti pametnih ur, kot je prejemanje obvestil, štoparico, nastavitev alarma, kompas, vremensko napoved in predvajalnik glasbe.

Prejemanje obvestil je na žalost omejeno le na prejemanje, tako ni mogočega odgovarjanja na sporočila ali javljanja na klice. Predvajalnik glasbe preko bluetootha na slušalke je prijeten dodatek, saj tako ne potrebujemo nositi s seboj telefona. A je na žalost nekoliko omejen, saj med vadbo, ko je športna aktivnost v teku, ni mogoče upravljati s predvajalnikom glasbe.

Baterija

Napravo poganja baterija velikosti 280mAh, ki preverjetno zagotavlja nad 20ur delovanja z vključenim GPS sledenjem in tudi do 5dni delovanja v stanju pripravljenosti. V povprečju pa sem uro polnil 2x tedensko.

Zaključek

Ura ravno prave velikosti in privlačnega izgleda. Ob nekajtedenski uporabi se je izkazala kot dober nadomestek vsakdanje in športne ure v enem, ki je vsaj v našem primeru bila zelo odporna na udarce in praske. Malo manj je navdušil njen led zaslon in odzivnost operacijskega sistema a je na drugi strani spet presenetila z zelo zadovoljivo avtonomijo baterije. Amazfit Stratos 2 se v marsikaterem pogledu funkcionalno in oblikovno brez težav postavi ob bok uram bolj priznanih proizvajalcev (Garmin, Samsung, Fitbit,..) a jih pri ceni večinoma opazno prekosa..

DEBATA NA FORUMU

Galerija slik

Za komentiranje se prosimo prijavite.
na vrh