Telefon na testu: HTC One SV

Prispeval  buneech :: 07. maj 2013 ob 16:45 :: Članki
Oceni
(1 Glasuj)

Na testu sem imel HTC One SV. Trenutno je edini telefon srednjega razreda na našem tržišču, ki omogoča povezovanje z omrežjem četrte generacije LTE. Nažalost sem sam pri operaterju Si.mobil, ki še nima aktivnega LTE omrežja za vse uporabnike, lahko pa povem, da Mobitelovo LTE omrežje dela dobro, kar sem zapisal tudi v testu LTE modema ZTE MF91D.

HTC One SV HTC One SV

Telefon odlikuje:

  • 1,2 gigaherčni dvojedrni procesor
  • 4,3” Super LCD2 zaslon ločljivosti 800x480
  • 1 GB delovnega pomnilnika
  • 8 GB spomina za hrambo podatkov
  • fotoaparat s 5 miljoni točk na zadnji strani in možnostjo snemanja v FullHD (1080p) ločljiivosti
  • fotoaparat z 1,6 miljoni točk na sprednji strani in možnostjo snemanja v HD (720p) ločljivosti
  • NFC
  • možnost razširitve spomina s karticami microSD
  • 1800 mAh baterija

 

Ohišje

One SV je telefon srednjega razreda, kar se tudi opazi pri ohišju. Na telefonu ni opaziti aluminija in recimo keramičnih prevlek, kakor je opaziti pri HTC-jevih telefonih v One liniji.

Ne glede na prej napisano, telefon je zelo tanek in narejen iz kvalitetne plastike. Pokrovček baterije je odstranljiv in se izredno dobro drži telefona. Za dostop do baterije je potrebno nekaj zelo tankega (noht) postaviti med pokrovček in telefon ter zapeljati okoli, da se vsi zatiči sprostijo.

Obenem pa imam pripombo na pokrovček baterije, saj je material oz. prevleka kar drseča. Tako sem imel večkrat občutek, da bo telefon, zaradi debeline (bolj manjko le-te) in pokrovčka baterije, večkrat spolzel iz roke. Tudi prstni odtisi se hitro poznajo na zadnji strani. Pravtako me je motil rob telefona, saj je tipka za vklop na zgornji strani težje dostopna z zadnje strani ob enoročnem upravljanjem s telefonom.

Na sprednji strani je One SV opremljen s tremi kapacitivnimi tipkami, kot je že običajno pri HTC-jevi One seriji, sprednjim fotoaparatom, ter seveda z zaslonom. Na vrhu najdemo tipko za vklop, 3,5 mm vtič za priklop slušalk in dodatni mikrofon za odstranjevanje šumov, na desni strani se nahajata tipki za glasnost. Na dnu telefona sta mikrofon in micro USB priključek za polnjenje in prenos podatkov s PC-jem, leva stran telefona je prazna. Zadnja stran pa je opremljena s fotoaparatom in pripadajočo LED bliskavico, ter zvočnikom na dnu.

Zaslon

Super LCD 2 zaslon odlikuje odlična svetilnost in neverjetni vidni kot. Takoj ob prvi interakciji s prižganim telefonom me je zaslon zares presunil, saj prikaže lepe barve, vidni kot pa je kot že napisano zelo dober. Imel sem občutek, da je vidni kot, brez spremembe barv, okoli 180° v vse smeri.

Zaslon je velikosti 4,3” in ločljivosti 800x480. Tukaj bi pričakoval vsaj qHD resolucijo, torej 960x540, kot pri One S.

Delovanje

Telefon dela tekoče, zatikanja nisem opazil. Takoj po prvem zagonu telefona me je opozoril na nadgradnjo iz 4.0.4 na 4.1.2. Nadgradnja je bila opravljena v nekaj minutah, in nato je tudi Sense 4+ zablestel v svojem delovanju.

Sense 4 se mi zdi velik napredek od prejšnjih verzij, saj sedaj preobleka deluje lažja, in zdi se, da je HTC zelo izboljšal delovanje. Prav tako so iz Sense odstranili funkcije, katere lahko nadomestijo aplikacije s Play Store, in obenem isto delo opravljajo bolje. Na ta način so zmanjšali nepotrebno navlako, obenem pa pohitrili delovanje Sense.

Kamera in zvok

Fotoaparat ob ustrezni osvetlitvi dela dobre slike, ob slabi osvetlitvi pa ne izstopa pri kvaliteti. Ločljivost slik je 5 miljonov točk. Full HD snemanje dela dobro, v kolikor imamo dovolj hitro spominsko kartico ali pa snemamo na vgrajeni spomin telefona. Telefon omogoča tudi zajemanje fotografij med snemanjem.

Zvok preko slušalk je dober, v kolikor pa komu primanjkuje nizkih tonov ima na voljo tudi razširitev Beats Audio. Zvočnik je tudi dokaj glasen, ni pa med najglasnejšimi.

Baterija

Aparat sem imel na testu dlje časa, tako da sem lahko stestiral delovanje baterije. One SV ima baterijo kapacitete 1800mAh, in v Sense vgrajen Power Saver režim delovanja.

Power Saver režim izklaplja prenos podatkov, WiFi in ostale načine povezovanja, v stanju pripravljenosti, vendar le, če meni, da niso potrebni. Z vklopom Power Saver režima boste nekaj malega časa avtonomije dodali, seveda na račun povezljivosti.

Na testu se je telefon dobro izkazal. Z vklopljenim WiFi-jem, HSDPA in Auto Sync, nekaj prebiranja elektronske pošte in brskanja po internetu, je telefon zdržal slaba dva dneva.

Zaključek

Telefon sam po sebi ne bi izstopal, v kolikor ne bi imel vgrajenega LTE modema. V času pisanja je bila izbira LTE opremljenih telefonov na našem trgu zelo omejena (HTC One SV in Sony Xperia Z), in na račun tega One SV izstopa kot nadpovprečno opremljen telefon. Velik plus telefona je poleg LTE tudi Super LCD 2 zaslon.

 

Zahvaljujemo se podjetju Telekom Slovenije za posojilo naprave na test!

Galerija slik

Za komentiranje se prosimo prijavite.
na vrh