Telefon na testu: HTC One X+

Prispeval  pitastrudl :: 26. marec 2013 ob 20:47 :: Članki
Oceni
(1 Glasuj)

Tokrat sem testiral HTC One X+, enega boljših telefonov z Androidom, kar jih ponuja HTC.  Zelo verjetno ste že slišali za njegovega predhodnika, HTC One X. Njegov naslednik One X+ ima pa nekaj izboljšav in sicer ima:

  • Hitrejši procesor (štirijedrni 1.7Ghz)
  • Večjo kapaciteto baterije (2100mAh)
  • Veliko več pomnilniškega prostora (32GB/64GB verzije)
  • Odpornejši zaslon(Corning Gorilla glass 2)

 

Te novosti so popeljale mobilnik tudi za vrat konkurenčnemu Galaxy S3.

 

Zunanjost

 

Sam telefon je pokrit z izvrstnim mat materjalom, ki je na občutek zelo »prijemajoč«.  Robovi so zaobljeni. Malce je nerodno postavljen gumb za vklop, saj bi bilo veliko bolje če bi bil ob strani. Enako velja za micro-USB vhod, ki je pri strani. To je malo nenavadno, ampak je obenem bolj stvar okusa.  Spredaj telefon prekriva SLCD-2 zaslon z resolucijo 1280x720 pri 312 ppi (pixlov na inč). One X+ ima enojno sestavo ohišja, česar slabost je, da ne omogoča možnsti zamenjave baterije. Zato bodo nekateri morda potrbovali dodaten prenosni polnilec.

 

Ekran ob straneh ni omejen z robovi, kar doda samemu telefonu zelo dober občutek ob uporabi.  Spodaj opazimo tri kapacitativne gumbe. Čeprav je zadnji gumb za nedavne aplikacije nepotreben, saj jih lahko enostavno odpremo s pridržanjem gumba za domov.  Na hrtbni strani ima telefon 4 majhne luknje, ki so pravzaprav kontakti za polnilno postajo, preko katere lahko tudi prenašate zvok v avtoradio ali zvočnike.

 

Delovanje

 

HTC je One X+ opremil s Sense 4.1+, ki prinese veliko optimizacij. Kar se tiče odzivnosti , se je še kar izkazal. Bilo je sicer malo opaznega zatikanja med premikanjem po namizju, ampak le zelo za kratek čas. Pri hitrem preskakovanju med aplikacijami ni bilo nobenih težav.  Sam sistem ima integrirano »lebdečo« tipkanje  v tipkovnici, ki ponudi hitrejše tipkanje s pomočjo predlogov.

 

Zvok in kamera

 

Zvok je zelo čist in oster, zahvaljujoče integriranemu Beats Audio. Ker ni bilo presenečenj in jih tudi nisem pričakoval, je kamera. Ta je na nivoju svojega predhodnika. Telefon ima 8 megapikselno primarno kamero in 1.6-MP sprednjo kamerco. Telefon je zmožen snemati video pri 1080p pri 28fps.

 

Zaključek

 

Velik plus gre izbranem materjalu, saj je zelo prijeten na otip, kot tudi trpežen. Malo me moti to, da se hitro naberejo prstni odtisi po ohišju, še posebej če je črne barve.  Nekoliko bolj me je razočarala baterija, saj je komaj zdržala čez dan; in to po le malo bolj zmerni uporabi. Sam sistem je odziven, moram pohvaliti tudi kamero, saj se funkcija Burst mode zares odreže odlično. Če na kratko zaključim, telefon je zelo soliden. Je pa res, da je na naš test prispel nekoliko pozno, saj nova konkurenca že trka na vrata.

 

Avtor testa je pitastrudl. Sprva je sicer posnel video, a je bilo s posnetkom zaradi probleme s kamero nekaj narobe, zato je test tokrat narejen v pisni obliki. Slike so v nekoliko slabši kvaliteti, saj so vzete iz video posnetka.

Sorodni Video

Galerija slik

1 Komentar

  • Povezava komentarja 30. marec 2013 ob 17:28 objavil akoya

    hvala za test lepo je spisan

Za komentiranje se prosimo prijavite.
na vrh