Ali si kdo lasti Yuneec Mantis Q

Prostor za raznorazne debate...

Ali si kdo lasti Yuneec Mantis Q

Št. objave:#1  OdgovorNapisal/-a blinkt » 23 jul 2019, 21:57

Lep pozdrav vsem

(Če ta tema ne spada sem prosim admine naj jo prestavijo)

Zanima me ali je kdo kupil dron Yuneec Mantis Q sprašujem zato, ker potrebujem par informaciji. Sam osebno sem ga par dni nazaj kupil in imam nekaj vprašanj za ze obstoječe uporabnike, ki si ga lastijo.
Če sem ti pomagal pritisni "HVALA"
Uporabniški avatar
blinkt
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1533
Pridružen: 12 jul 2012, 22:41
Kraj: Velenje
Prejete zahvale: 191

Naprava: Note 3, Acer Iconia, Note 8

Re: Ali si kdo lasti Yuneec Mantis Q

Št. objave:#2  OdgovorNapisal/-a DennisDee » 24 jul 2019, 00:46

Vprašaj. Če noben ne ve, mogoče lahko kaj z brskamo. Drugače, si pogledal na forum od Yuneec-a?
https://yuneecpilots.com/forums/mantis-q.42/
DennisDee
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1240
Pridružen: 22 dec 2010, 11:44
Prejete zahvale: 143

Naprava: Samsung Galaxy S6

Re: Ali si kdo lasti Yuneec Mantis Q

Št. objave:#3  OdgovorNapisal/-a blinkt » 24 jul 2019, 04:48

@DennisDee

Sem pogledal pa tudi tam nisem našel odgovora

Gre se za to, da bi rad izvedel katero verzijo prodajajo pri nas CE ali FCC, ker FCC omogoca vecji domet nekje do 1,5km medtem pa CE le 500 metrov sicer eni pravijo, da gre tudi 800.

Poleg tega sem testiral zadevo in jo ne spravim dlje kot pa 300 metrov...nato izgubim signal in dron se vrne nazaj.

Glede verzije pa nikjer nic ne pise niti na samem dronu niti v njihovi aplikaciji za telefon.

Poslano z mojega SM-G975F z uporabo Tapatalk
Če sem ti pomagal pritisni "HVALA"
Uporabniški avatar
blinkt
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1533
Pridružen: 12 jul 2012, 22:41
Kraj: Velenje
Prejete zahvale: 191

Naprava: Note 3, Acer Iconia, Note 8

Re: Ali si kdo lasti Yuneec Mantis Q

Št. objave:#4  OdgovorNapisal/-a DennisDee » 24 jul 2019, 08:57

V EU prodajajo CE verzijo. Zamenjati žal ne moreš na Mantisu, nasplošno na yunecovih dronih ne moreš. Na papirju gre CE do 800m, ampak je žal to na papirju. V realnem svetu je ogromno dejavnikov, ki to lahko spremenijo: motnja signalov, število satelitov, naseljenost,...

Obstaja ena mogoča rešitev, ni pa 100%, da bo delalo. Če imaš kakšne antena Boosterje doma, bi mogoče lahko pridobil nekaj metrov, spet odvisno.

Na mojem dronu (Fimi X8) na papirju piše do 5km. Eni so dosegli tudi 6km, spet drugi samo 800-900m. Sam sem letel do zaklenjenega 1km, ker več niti nisem rabil in sem hotel dejansko preiskusiti, kako se dron obnaša ko pride do omejitve, ki jo določi uporabnik. Če si nekje iz Lj ali okolice, se lahko en dan dobiva in pogledava. Če nimaš boosterjev, ti mogoče lahko jaz zrihtam za izposojo, toliko da potestiramo.
DennisDee
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1240
Pridružen: 22 dec 2010, 11:44
Prejete zahvale: 143

Naprava: Samsung Galaxy S6

Re: Ali si kdo lasti Yuneec Mantis Q

Št. objave:#5  OdgovorNapisal/-a matej1990 » 24 jul 2019, 18:04

Na starih modelih: yuneec typhoon q500 4k je bila le software razlika med EU in USA verzijo. Če si preimenoval FW fajl v višjo verzijo, si lahko nato brez težav namestil USA FW update na EU dron. USA FW je povečal moč oddajanja in sprejemanja signala. Če to deluje na njihovih novejših dronih ne vem. Jaz sem to informacijo zasledil na forumih.

Na ta kontroler sem tudi namestil booster antene, ki so pomagale z dometom, ampak čudežne tudi niso. Bolj kot v dometu, je ponavadi težava v ovirah, ki preprečijo dober prenos signala. Slično kot pri radiju, vendar je tukaj vse še bolj očitno zaradi zahtevnosti prenosa slike v živo.

Kar se dometa tiče. Nazivni domet velja v idealnih pogojih. To pomeni da je med dronom in kontrolerjem direktna linija brez kakršnihkoli ovir. Torej vmes je lahko le zrak. Nobenih gora, stavb, dreves,... Nič. Torej ves čas mora biti prosta oz. vidna linija. Če bi vzel daljnogled bi moral videti drona.
No, da je vse skupaj še bolj pestro, lahko prenos prekinejo kakšni drugi signali. Se mi je že zgodilo z DJI mavic pro, da sem hotel posneti jahto. Dron je bil ves čas v direktni, vidni liniji cca 800m proč in mi je kar naenkrat, ko sem prišel do jahte, popolnoma prekinilo signal. Ne samo video feed, ampak kar prekinilo signal s komandami. Predvidevam da je radar na jahti ali kaj drugega totalno prekinil signal. Na srečo sem imel nastavljeno return to home funkcijo, sicer bi dron bil sedaj na morskem dnu.
Uporabniški avatar
matej1990
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 243
Pridružen: 03 nov 2011, 20:07
Kraj: Maribor
Prejete zahvale: 41

Naprava: Pixel 3 XL, Huawei Watch, Pixel C

Re: Ali si kdo lasti Yuneec Mantis Q

Št. objave:#6  OdgovorNapisal/-a blinkt » 24 jul 2019, 18:32

@DennisDee

Ne nisem iz LJ oziroma okolice. Škoda, da se ne, da kak predelat oziroma zamenjat firmware, da bi namestil ameriskega za foro

@matej1990
Mozno ja, da je blo mogoce firmware zamenjat ampak zdaj pri tem ti prek aplikacije zazna novo verzijo in jo prenese ter namesti na dron bi pa zelo rad povecal domet na vsaj tistih 800 moetrov kolikor pise pa tudi z 600 ali 700 bi bil zadovoljen
Če sem ti pomagal pritisni "HVALA"
Uporabniški avatar
blinkt
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1533
Pridružen: 12 jul 2012, 22:41
Kraj: Velenje
Prejete zahvale: 191

Naprava: Note 3, Acer Iconia, Note 8


Vrni se na Kofetkanje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost