Huawei P30/PRO

Vse v zvezi s Huawei napravami.

Re: Huawei P30/PRO

Št. objave:#151  OdgovorNapisal/-a n3m0 » 19 avg 2020, 14:12

Rešena težava.
Konektor kjer se priklopi tel je bil zapacan. Ko sem ga očistil, deluje vse normalno.
Lp

Poslano z mojega VOG-L29 z uporabo Tapatalk
Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy Note 10.1
Uporabniški avatar
n3m0
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 379
Pridružen: 27 jan 2012, 23:39
Kraj: Koroška
Prejete zahvale: 12

Naprava: Galaxy S4

Re: Huawei P30/PRO

Št. objave:#152  OdgovorNapisal/-a blinkt » 06 sep 2020, 20:45

Danes namestil v156 s to posodobitvijo se izboljsa delovanje sistema ter baje je baterija na tej verziji precej boljša. Je pa priporočljivo narediti factory reset ali pa vsaj izbrisati cache v recovery modu
Če sem ti pomagal pritisni "HVALA"
Uporabniški avatar
blinkt
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1605
Pridružen: 12 jul 2012, 22:41
Kraj: Velenje
Prejete zahvale: 197

Naprava: Huawei P30 Pro, Acer Iconia,S10+

Re: Huawei P30/PRO

Št. objave:#153  OdgovorNapisal/-a gricko » 12 okt 2020, 21:25

kako se rešite nadležnega poseganja telefona v programe!! ??? imam P30 in.....bom znorel

recimo youtube odpreš v browserju in nastaviš na "namizje", v tem primeru zna youtube delovati tudi pri ugasnenem ekranu....AMPAK, samo nekaj časa, potem se vse skupaj ugasne ??? ??? ( varčevanje predvidevam)

v programu določiš, da lahko teče v ozadju, da ne nadzira porabe in pusti aplikacijo pri miru, pa še vseeno se stvar ugasne!

enako je recimo z internet radiom....nekaj časa deluje, nato se ugasne, ne glede kaj nastavljaš

prokleta jaj..ca od p30.... do sedaj vedno samsung, pa sem si rekel, pa probajmo.....in za enkrat sem razočaran (hardwear je super, softwear pa za moje pojme šepa oz dela preveč po svoje)

senzor prstnih odtisov deluje le, če je vse lepo čisto, malo umazane roke in je konec....še na laptopu za 400€ deluje bolje ::)

LED lučka je.....žalost
odklenit ga je včasih prava umetnost ( ne prstni odtis, ne obraz na koncu šele pin), po drugi strani pa se stvar odklene v žepu ??? ::) ( pa imam ugasneno odklepanje na varni lokaciji oz dokler je telefon pri tebi)...kar nekaj ???
gricko
TeenDroid
TeenDroid
 
Prispevkov: 36
Pridružen: 06 feb 2012, 00:01
Prejete zahvale: 0


Re: Huawei P30/PRO

Št. objave:#154  OdgovorNapisal/-a matej1990 » 13 okt 2020, 10:16

Za delovanje YT appa v ozadju moraš plačati YT Premium ali pa imeti predelan YT app. Tako da to ni posebnost/omejitev mobitela, ampak namenska YT omejitev. YT na mobitelu v ozadju v browserju ne teče, tudi če plačuješ naročnino.

Agresivno zapiranje drugih appov je lahko posledica agresivnosti softwera. Imaš tega precej na netu in Huawei ni edini. Zato pa med drugim dosegajo ti mobiteli dobro avtonomijo. Morda obstaja še kakšen seznam, na katerega nisi dodal appa.

Za internet radio, potrebuješ primeren app in bo zadeva brez delovala v ozadju, tudi ko je ekran ugasnjen. Če ne drugače, se reši zadevo preko permanentnega obvestila, ki ga ponujajo nekateri appi.

Na P30 je senzor optične tehnologije. V prenosniku je navaden kapacitivni. Kapacitivni so še vedno z lahkoto boljši (hitrejši in zanesljivejši), ampak jih je izrinil iz sprednje strani velik ekran.
Odklepanje z obrazom brez namenskega drobovja, kot ga ima iPhone (Face ID) je en velik joke. Folk misli, da ima odklepanje preko kamere enake zmogljivosti, kot namenski IR projektor/kamera. Nope. Kamere v temi/močni svetlobi odpovedo, medtem ko IR dela v ekstremnejših pogojih (ni pa imun na vse). Na primer tudi Huawei Mate 20 Pro ima namenske IR senzorje za odklep obraza.
Smart unlock (odklenjenost na varni lokaciji oz. ob nošenju) ni vsemogočno. Ima svoje omejitve. Zame je veliko bolj zanesljivo delovanje v primeru uparjenosti z bluetooth napravo (trusted device).

Katerega Samsunga pa si imel pred tem?
Uporabniški avatar
matej1990
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 375
Pridružen: 03 nov 2011, 20:07
Kraj: Maribor
Prejete zahvale: 54

Naprava: Pixel 3 XL, Fossil gen 5, Galaxy Tab S5e

Re: Huawei P30/PRO

Št. objave:#155  OdgovorNapisal/-a blinkt » 13 okt 2020, 15:10

Sam osebno uporabljam Youtube Vanced in mi deluje v ozadju brez težav poleg tega je brezplačna zadeva in deluje več kot odlično celo bolje od navadnega youtube-a podpira celo predvajanje v 4K

Za radio uporabljam tole https://play.google.com/store/apps/deta ... rce=fuw.me

Glede prstnega odtisa nimam težav sicer ne uporabljam takšnega načina odklepanja ampak dokler sem nisem imel težav!
Če sem ti pomagal pritisni "HVALA"
Uporabniški avatar
blinkt
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1605
Pridružen: 12 jul 2012, 22:41
Kraj: Velenje
Prejete zahvale: 197

Naprava: Huawei P30 Pro, Acer Iconia,S10+

Re: Huawei P30/PRO

Št. objave:#156  OdgovorNapisal/-a n3m0 » 29 okt 2020, 10:31

Nova posodobitev telemachSlika

Poslano z mojega VOG-L29 z uporabo Tapatalk
Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy Note 10.1
Uporabniški avatar
n3m0
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 379
Pridružen: 27 jan 2012, 23:39
Kraj: Koroška
Prejete zahvale: 12

Naprava: Galaxy S4

Re: Huawei P30/PRO

Št. objave:#157  OdgovorNapisal/-a n3m0 » 22 nov 2020, 09:27

Nova posodobitev telemachSlika

Poslano z mojega VOG-L29 z uporabo Tapatalk
Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy Note 10.1
Uporabniški avatar
n3m0
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 379
Pridružen: 27 jan 2012, 23:39
Kraj: Koroška
Prejete zahvale: 12

Naprava: Galaxy S4

Re: Huawei P30/PRO

Št. objave:#158  OdgovorNapisal/-a blinkt » 22 nov 2020, 18:33

Dobil to posodobitev že v sredo pri T-2 baje konec leta naj bi dobili EMUI 11
Če sem ti pomagal pritisni "HVALA"
Uporabniški avatar
blinkt
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1605
Pridružen: 12 jul 2012, 22:41
Kraj: Velenje
Prejete zahvale: 197

Naprava: Huawei P30 Pro, Acer Iconia,S10+

Re: Huawei P30/PRO

Št. objave:#159  OdgovorNapisal/-a clio24v » 02 jan 2021, 21:33

Zdravo.

Imam vprašanje glede youtube vanced na p30 pro. Dogaja se problem pri vklopljenem internetu kjer piše da aplikacija nima internetne povezave.Poizkusil sem z restartom in ponovnim nalaganjem aplikacije ampak problem še vedno isti.Ko jo prvič zaženem deluje normalno potem pa jo zaprem da ne dela v ozadju in po ponovnem odprtju napiše da ni povezave.Zanima me če je kdo imel isti problem.

Poslano z mojega GM1913 z uporabo Tapatalk
Device : OnePlus 7 PRO 8/256 GB
Rom : OxygenOS 11 GM21BA
Android 11®
Uporabniški avatar
clio24v
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 424
Pridružen: 25 dec 2013, 22:12
Prejete zahvale: 50

Naprava: OnePlus 7 PRO 256GB & Nexus 9 16GB

Re: Huawei P30/PRO

Št. objave:#160  OdgovorNapisal/-a blinkt » 04 jan 2021, 21:12

A maš mogoče Vanced v nastavtivah/baterija/zagon izklopljeno jaz osebno imam MicroG in Youtube Vanced tam izklopljen kar pomeni,da lahko zadeva deluje tudi v ozadju. Poglej pod dovoljen,če ima aplikacija dovoljenje za uporabo interneta. Če uporabljaš kak booster al pa vpn probaj izklopit preden zaženeš vanced
Če sem ti pomagal pritisni "HVALA"

Uporabniku blinkt so se za prispevek zahvalili:
clio24v
Uporabniški avatar
blinkt
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1605
Pridružen: 12 jul 2012, 22:41
Kraj: Velenje
Prejete zahvale: 197

Naprava: Huawei P30 Pro, Acer Iconia,S10+

Re: Huawei P30/PRO

Št. objave:#161  OdgovorNapisal/-a clio24v » 05 jan 2021, 00:19

Mi je uspelo danes porihtat. Zadevo sem še 1x zbrisal in ponovno naložil.Pod prijavo sem dal huawei in ne sign-in.Sedaj dela normalno. Sem si pa pomagal z informacijam iz reddit-a.

Poslano z mojega GM1913 z uporabo Tapatalk
Device : OnePlus 7 PRO 8/256 GB
Rom : OxygenOS 11 GM21BA
Android 11®
Uporabniški avatar
clio24v
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 424
Pridružen: 25 dec 2013, 22:12
Prejete zahvale: 50

Naprava: OnePlus 7 PRO 256GB & Nexus 9 16GB

Re: Huawei P30/PRO

Št. objave:#162  OdgovorNapisal/-a gricko » 04 mar 2021, 23:34

eno vprašanje glede P30

v kakšni obliki pošilja telefon MMSje?
namreč, šele sedaj sem opazil ( so mi povedali), da moji MMSji pridejo v drugačni obliki kot od drugih.

recimo pošljem slikco in text ( pri meni izgleda normalno), prejemnik pa dobi moj MMS v obliki filmčka? cca 5 sekund... na začetku je majhna slikca ( ko jo klikneš se poveča) malo kasneje pa še posebaj text

predvidevam, da so to nastavitve? v telefonu, operater, APN??

ima še kdo podoben primer?

hvala
gricko
TeenDroid
TeenDroid
 
Prispevkov: 36
Pridružen: 06 feb 2012, 00:01
Prejete zahvale: 0


Re: Huawei P30/PRO

Št. objave:#163  OdgovorNapisal/-a gricko » 06 mar 2021, 20:33

nihče nima/ ni imel tega "problema" ?
gricko
TeenDroid
TeenDroid
 
Prispevkov: 36
Pridružen: 06 feb 2012, 00:01
Prejete zahvale: 0


Re: Huawei P30/PRO

Št. objave:#164  OdgovorNapisal/-a Picaso » 06 mar 2021, 21:27

Jest mal probavam pa mi ne rata poslat oziroma prejet takega sporočila.
Tako da ne vem kaj in kako imaš nastavljeno, da ti to pošilja.
Če bi to rekel da pošiljaš iz Samsunga bi še razumel, ker samsungov fotoaparat ima možnost vklopa ali izklopa fotografije v gibanju. Pri P30 pa tega ne najdem. Mora bit nekje drugje neka nastavitev.

ps
No sem našel to tudi na P30, pa če tudi je to vklopljeno, ne pošlje takega sporočila?
Izgleda da je to neka nova funkcija, ki je tudi v google foto.
Ne vem pa, če to kaj vpliva na te tvoje mmse?
Uporabniški avatar
Picaso
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 6664
Pridružen: 12 feb 2012, 11:45
Prejete zahvale: 854


Re: Huawei P30/PRO

Št. objave:#165  OdgovorNapisal/-a gricko » 07 mar 2021, 12:00

ko jaz pošiljam, izgleda čisto normalen format, prejemnik pa dobi filmček? ???
Do sedaj sploh nisem vedel, da tako pošilja, potem me en reče, zakaj tako pošiljam. Ko se pozanimam še pri drugih, mi vsi potrdijo, da od mene dobijo čudne mmsje - čuden format. in to baje že od začetka ???

Ampak to je le v primeru, če je slika in besedilo ( rata filmček), če je samo slika je format normalen

p30 je star 1 leto od Telekoma, posodobitve redno, nič drugega. ???

sploh ne vem, na koga bi se obrnil ( telekom / huawei/servis??) zato sem prvo probal tukaj na forumu, če slučajno kdo ve oz je imel podoben primer
gricko
TeenDroid
TeenDroid
 
Prispevkov: 36
Pridružen: 06 feb 2012, 00:01
Prejete zahvale: 0


Re: Huawei P30/PRO

Št. objave:#166  OdgovorNapisal/-a gricko » 07 mar 2021, 12:08

pa še nekaj sem ugotovil
če pišem SMS in uporabljam šumnike, mi jih ob pošiljanju pretvori v nešumnike ( torej Č,Š Ž in podobno se samodejno pretvori v C,S,Z).

če pa poleg uporabim še sliko, pa ostanejo šumniki ???
gricko
TeenDroid
TeenDroid
 
Prispevkov: 36
Pridružen: 06 feb 2012, 00:01
Prejete zahvale: 0


Re: Huawei P30/PRO

Št. objave:#167  OdgovorNapisal/-a Picaso » 07 mar 2021, 12:57

Kateri android
Uporabniški avatar
Picaso
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 6664
Pridružen: 12 feb 2012, 11:45
Prejete zahvale: 854


Re: Huawei P30/PRO

Št. objave:#168  OdgovorNapisal/-a gricko » 07 mar 2021, 19:06

za šumnike sem našel....my foult.
je v nastavitvah " uporabi preproste znake" in ti v SMS pretvori

android 10
emui tudi 10.1

ampak to z MMSji mi je baje delalo že prej tudi na android 9 ???

dejansko naredi 2 diapozitiva v filmčku dolgem 5 sekund
1 del je slika, drugi del čez 3 sec je besedilo
gricko
TeenDroid
TeenDroid
 
Prispevkov: 36
Pridružen: 06 feb 2012, 00:01
Prejete zahvale: 0


Re: Huawei P30/PRO

Št. objave:#169  OdgovorNapisal/-a Picaso » 07 mar 2021, 19:47

Uporabljaš pa privzeto aplikacijo Messages za sms-mmse?
Imaš vklopljeno funkcijo klepeta, mogoče ta nastavitev kaj vpliva na to?
Jaz ne vem, ker nikoli nisem uporabljal te messages aplikacije. Čeprav sem sedaj testiral preko messages pa ni tako pošiljalo.
Poskusi s kakšno drugo aplikacijo, recimo Textra pa boš videl, če se to še vedno dogaja, da boš vedel ali je to odvisno od aplikacije.
Uporabniški avatar
Picaso
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 6664
Pridružen: 12 feb 2012, 11:45
Prejete zahvale: 854


Re: Huawei P30/PRO

Št. objave:#170  OdgovorNapisal/-a gricko » 07 mar 2021, 20:04

ja, sms / mms se pošilja z privzeto aplikacijo

klepet ni vklopljen

bom probal textra , toliko da vidim, ma očitno so neke nastavitve, če nihče od ostalih uporabnikov p30 nima teh "problemov"

za enkrat hvala za pomoč, če kaj izvem pa sporočim
lp
gricko
TeenDroid
TeenDroid
 
Prispevkov: 36
Pridružen: 06 feb 2012, 00:01
Prejete zahvale: 0


Re: Huawei P30/PRO

Št. objave:#171  OdgovorNapisal/-a gricko » 08 mar 2021, 00:21

Picaso napisal/-a:Poskusi s kakšno drugo aplikacijo, recimo Textra pa boš videl, če se to še vedno dogaja, da boš vedel ali je to odvisno od aplikacije.

v programu textra mi pošilja mmsje ok
berem po tujih forumih, kao da je lahko tudi operater "kriv" za to

čeprav, če mi z drugim programom dela OK, verjetno to nima veze z operaterjem ampak nastavitvami v mobitelu / programu ???
gricko
TeenDroid
TeenDroid
 
Prispevkov: 36
Pridružen: 06 feb 2012, 00:01
Prejete zahvale: 0


Re: Huawei P30/PRO

Št. objave:#172  OdgovorNapisal/-a blinkt » 10 mar 2021, 20:25

A je mogoče kdo prejel EMUI 11 večina držav po evropi so že prejeli posodobitev.
Če sem ti pomagal pritisni "HVALA"
Uporabniški avatar
blinkt
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1605
Pridružen: 12 jul 2012, 22:41
Kraj: Velenje
Prejete zahvale: 197

Naprava: Huawei P30 Pro, Acer Iconia,S10+

Re: Huawei P30/PRO

Št. objave:#173  OdgovorNapisal/-a blinkt » 19 mar 2021, 12:31

Danes prejel EMUI 11 sem pa pri T2 operaterju

Prva izkušnja je zaenkrat pozitivna. Sicer ni nekih velikih sprememb ampak vseeno so opazne, če se poglobiš.

Najbolj se mi dopade več aplikacij hkrati odprtih. Prej so je druga bila odprta čez celotn zaslon in si jo mora premikat ali pa čez polovico ekrana ena čez drugo pa druga apliakcija. Zdaj je poenostavljeno in lahko imaš več odprtih naenkrat.

Dopade se mi tudi nov AOD način kjer lahko ustvarjaš svojega lahko dodaš sliko ali pa celo GIF.

Baterija tu je še prehitro govoriti sicer po XDA veliko pravijo,da je slabša baterija kot prej eni pa zopet govorijo, da je boljša bomo videli.

Dodane so 2 temi, če se ne motim tudi v nastavitvah/baterija je videz drugač ter v galeriji slike ter albume drugač kaže.

Glede drugih zadev še nisem imel časa testirat. Vseeno pa priporočam namestitev
Če sem ti pomagal pritisni "HVALA"
Uporabniški avatar
blinkt
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1605
Pridružen: 12 jul 2012, 22:41
Kraj: Velenje
Prejete zahvale: 197

Naprava: Huawei P30 Pro, Acer Iconia,S10+

Re: Huawei P30/PRO

Št. objave:#174  OdgovorNapisal/-a Picaso » 19 mar 2021, 12:45

Drugače je telemach tudi že dobil. ;)
Bomo raje še mal počakal, pa da vidmo kako bo pri tebi izpadlo :D
Uporabniški avatar
Picaso
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 6664
Pridružen: 12 feb 2012, 11:45
Prejete zahvale: 854


Re: Huawei P30/PRO

Št. objave:#175  OdgovorNapisal/-a gricko » 20 mar 2021, 10:08

tudi telekom .......sem včeraj dobil....bom tudi jaz še počakal, ker baterija mi je važna in če bo sedaj slabše.....

ps: glede MMSjev in diaprojekcije
klical telekom, in baje oni nimajo veze s tem
klical huawei, baje so prvič slišali za to. resetirali aplikacijo na defoult in ni nič drugače

sem pa probal iz različnih aplikacij in mi povsod dela ok le v original "massages" ne

in še nekaj, sem poslal hčerki na samsunga in dobi normalen format, večina ostalih ima huawei telefone in vsi dobijo v diaprojekciji.... isti MMS ??? O0
gricko
TeenDroid
TeenDroid
 
Prispevkov: 36
Pridružen: 06 feb 2012, 00:01
Prejete zahvale: 0


PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Huawei

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov