[Vodič] Kako izrezati micro-SIM kartico za HTC One X?

[Vodič] Kako izrezati micro-SIM kartico za HTC One X?

Št. objave:#1  OdgovorNapisal/-a Du5aN » 15 apr 2012, 18:14

Tale vodič bo prišel prav predvsem tistim, ki ste že, ali pa še imate namen kupiti mobilnik HTC One X (ali katerega od prihajajočih telefonov ostalih proizvajalcev) in se sprašujete, kako boste svojo SIM kartico vtaknili v telefon. ???

Slika


Potrebovali boste namreč micro-SIM kartico, ki je kot že ime pove, manjša od standardne (mini-SIM) kartice, katera je dandanes večinoma v uporabi. Micro-SIM kartico je kot prvi uvedel Apple za svoj mobilnik iPhone 4/4S in tablični računalnik iPad, tako da če si pred tem imel katero od teh dveh Apple naprav, potem si verjetno že lastiš micro-SIM kartico.

V kolikor pa micro-SIM kartice še nimaš, obstajata dva načina, kako priti do nje:

Prvi način je, da stopiš v enega od centrov svojega mobilnega operaterja in poveš, da potrebuješ micro-SIM kartico (če oseba v centru ne ve, kaj želiš, je morda skrajni čas, da razmisliš o zamenjavi mobilnega operaterja ;D ). Večina mobilnih operaterjev vam bo menjavo mini-SIM kartice za micro-SIM kartico računala okoli 10 eur.

Drugi način pa je, da sam obrežeš svojo standardno SIM kartico v micro-SIM kartico. Se sliši strašljivo in nevarno? Verjemi da ni! Rezanje micro-SIM kartice ni izjemno zahtevna medicinska operacija. Je tako enostavno, kot uporaba luknjača ali spenjalnika za papir.

Slika

  • Korak 1: Nabavi si Micro SIM rezalnik/cutter*. Gre za enostavno napravo, ki na prvi pogled spominja na »luknjač«, le da ima rezila prilagojena za razrez standardnih SIM kartic v micro-SIM format.
  • Korak 2: Z rezalnikom je postopek izreza micro-SIM kartice popolnoma enostaven. Vse kar moraš storiti je, da kartico na pravilen način vstaviš v rezalnik in pritisneš na vzvod rezalnika.
  • Korak 3: Ko zaslišiš »pok« bo nova, zmanjšana (micro-SIM) kartica izpadla na mizo (seveda iz očitnih razlogov ne priporočam, da to počneš nekje zunaj, kot npr. na snegu ali na barki sredi oceana :D ).
  • Korak 4: Iz Micro SIM rezalnika odstrani preostanek (odrezan del), ki ti lahko celo kdaj kasneje služi kot SIM adapter, če si bil pri izrezu SIM kartice dovolj pazljiv.
  • Korak 5: S pomočjo telefonu priloženega pladnja, vstavi odrezano micro-SIM kartico v svoj HTC One X mobilnik (ali katerikoli drug telefon z micro-SIM režo).
  • Korak 6: Vključi svoj novi telefon in si privošči pivo. :)

Slika

* Predlagam da za Micro SIM rezalnik (cutter) pobrskaš na eBayu, kjer ga boš našel že za nekaj $$$. Večina prodajalcev zraven priloži tudi enega ali več standardnih SIM adapterjev, ki omogočajo, da micro-SIM kartico znova uporabiš v telefonih s podporo standardnim SIM karticam.

Pa še video prikaz izreza micro-SIM kartice [zahvala gre androidcentral.com]Kot vidiš, je izdelava micro-SIM kartice povsem enostavno in preprosto opravilo. Pa veliko zabave s tvojim novim telefonom! ;)
VODIČI:
USB gonilniki za SAMSUNG Android mobilnike

SPLETNA SHRAMBA:
Klikni in si ustvari svoj DropBox račun [~16GB+]

Če smatraš da sem ti pomagal, prosim uporabi gumb HVALA!
Slika

Uporabniku Du5aN so se za prispevek zahvalili:
hooks
Uporabniški avatar
Du5aN
VIP
VIP
 
Prispevkov: 931
Pridružen: 29 maj 2011, 11:23
Kraj: Domžale
Prejete zahvale: 300

Naprava: SGS4 Black Edition & SGTab 8.9

Re: [Vodič] Kako izrezati micro-SIM kartico za HTC One X?

Št. objave:#2  OdgovorNapisal/-a mm46 » 29 apr 2012, 20:15

Za tiste, ki nimate dveh levih rok obstaja še en način...škarje :)

Natisnete microsim template (http://www.macnotes.net/files/2010/06/m ... phone4.pdf), ga prilepite na navadno sim in obrežete.
Uporabniški avatar
mm46
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 1426
Pridružen: 13 maj 2010, 09:20
Kraj: Izola
Prejete zahvale: 347

Naprava: iPhone Xs, Google Pixel 2 XL


Vrni se na Vodiči

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov