[Debata] Android CPU governorji razloženi

Forum je namenjen splošnim nasvetom v povezavi z Android napravami.

[Debata] Android CPU governorji razloženi

Št. objave:#1  OdgovorNapisal/-a buneech » 02 apr 2012, 20:29

V razglasu imate razloženo delovanje CPU governorjev. Ta tema je namenjena za debato in izmenjavo mnenj in izkušenj.

Prosim, da vkolikor pišete izkušnje o uporabi različnih governorjev, da dopišete še kateri telefon, ROM in kernel uporabljate. Če je kernel prišel poleg ROMa, dopišite še to. :)

Torej, da začnem debato. Trenutno uporabljam smoothass governor, izgleda ok, v idle je zadovoljiva poraba baterije. Danes se mi je prvič reštartal, je pa res, da je obenem laufala navigacija z GPS in google music. Tako da je še v testiranju pri meni.
Telefon: SE Xperia Mini
ROM: MiniCMSandwich RC3 Android 4.0.4
Kernel: Priložen k ROMu.
Essential PH-1

Uporabniku buneech so se za prispevek zahvalili:
krop
Uporabniški avatar
buneech
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 3560
Pridružen: 13 maj 2010, 13:47
Prejete zahvale: 301

Naprava: Essential PH-1

Re: [Debata] Android CPU governorji razloženi

Št. objave:#2  OdgovorNapisal/-a pitastrudl » 02 apr 2012, 22:06

Jaz imam stock miui rom na telefonu Desire HD. Za nastavljanje governerja uporabljam app system tuner pro. Za normalno uporabo uporabljam interactive za med tem ko je telefon ugasnjen pa ondemand.

Na voljo imam samo ta osnovne governerje, kot so powersave,interactive,performance in userspace in conservative. Je to povezan z kernelom? Ce je bi vas prosil za link do dobrega kernela za stock miui (ta najnovejsa verzija)

Sent from my Desire HD using miui on tapatalk
ROM: SlimKat 4.4 Kernel: Alucard kernel
Uporabniški avatar
pitastrudl
VIP
VIP
 
Prispevkov: 4145
Pridružen: 29 apr 2011, 20:32
Kraj: Ljubljana
Prejete zahvale: 673

Naprava: Samsung Galaxy SIV

Re: [Debata] Android CPU governorji razloženi

Št. objave:#3  OdgovorNapisal/-a buneech » 04 apr 2012, 10:18

Je povezano s kernelom. Nažalost ne vem kakšni so kej dobri za Desire HD, mogoče če na XDA pogledaš.
Essential PH-1
Uporabniški avatar
buneech
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 3560
Pridružen: 13 maj 2010, 13:47
Prejete zahvale: 301

Naprava: Essential PH-1

Re: [Debata] Android CPU governorji razloženi

Št. objave:#4  OdgovorNapisal/-a pitastrudl » 04 apr 2012, 11:08

sem si dal tega. baje je zlo znan. drugega nisem našel http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1085725

Sent from my Desire HD using miui on tapatalk
ROM: SlimKat 4.4 Kernel: Alucard kernel
Uporabniški avatar
pitastrudl
VIP
VIP
 
Prispevkov: 4145
Pridružen: 29 apr 2011, 20:32
Kraj: Ljubljana
Prejete zahvale: 673

Naprava: Samsung Galaxy SIV

Re: [Debata] Android CPU governorji razloženi

Št. objave:#5  OdgovorNapisal/-a gr33k3 » 04 apr 2012, 20:14

Trenutno uporabljam smartass v2 guvernor...in sme zelo zadovoljen z delovanjem telefona (igre ,ne laga ,avtonomija baterije) je pa res ,da se mi je telefon večkrat restartal (ko sem hotel inštalirat kaki apk ,ali sem zagnal google chrome...ali pa se je restartal kar tako...sedaj je dva dni že mir xD
z trenutnim kernelom imam 509 MB rama max frekvenca (CPU) je nastavljena na 1400Mhz minimum na 200Mhz...
frekvence in guvernore si nastavljam z aplikacijo ki sem jo dobil z romom ( Dark Knight ROM Control)

Telefon: Galaxy S 1
ROM: Dark Knight 4
Kernel: Devil2_0.62

Kernel ni prišel z romom ampak sem ga sam namestil posebej.

prosil bi če bi mi kdo povedal kako si naj kaj nastavim ,da bo vreji delalo in da se nebo restartal...

EDIT: kak sem malo pohvalil se spet restarta ko hočem namestit kaki apk :(
Uporabniški avatar
gr33k3
VIP
VIP
 
Prispevkov: 1558
Pridružen: 31 jan 2011, 16:30
Kraj: Ptuj
Prejete zahvale: 217

Naprava: Samsung Galaxy S7

Re: [Debata] Android CPU governorji razloženi

Št. objave:#6  OdgovorNapisal/-a cink40 » 04 apr 2012, 20:34

Najprej spremeni rom. DK glih ni stabilna zadeva..Sam imam Slim3.1, odkar naložil se mi ni sesul. - kot prej tudi 3.0 ne. Sam imam gor midnight hugeram kernel.

sent from the Outer Space
cink40
 

Re: [Debata] Android CPU governorji razloženi

Št. objave:#7  OdgovorNapisal/-a cink40 » 04 apr 2012, 20:37

Pa 509Mb rama ne moreš imeti razpoložljivega. (Max 400Mb z devilom bm, kjer ne dela 720p snemanje)..Da se ti sesuva je v prvi vrsti kriva zgornja nastavljena f 1400, nastavi na ene 1200 pa probaj.

sent from the Outer Space
cink40
 

Re: [Debata] Android CPU governorji razloženi

Št. objave:#8  OdgovorNapisal/-a gr33k3 » 04 apr 2012, 21:23

ok...hvala za informacije...bom jutri probal ta slim ROM...ali predlagate kaj drugega ?



glede rama...očitno sem narobe razumel...v benchmarku mi pri RAM kaže 510 torej je to mišljena neka ocena xD se opravičujem
Uporabniški avatar
gr33k3
VIP
VIP
 
Prispevkov: 1558
Pridružen: 31 jan 2011, 16:30
Kraj: Ptuj
Prejete zahvale: 217

Naprava: Samsung Galaxy S7

Re: [Debata] Android CPU governorji razloženi

Št. objave:#9  OdgovorNapisal/-a pitastrudl » 04 apr 2012, 23:10

probaj miui , meni je najboljši pa sm. ze testiral tam 4 rome.

Sent from my Desire HD using miui on tapatalk
ROM: SlimKat 4.4 Kernel: Alucard kernel
Uporabniški avatar
pitastrudl
VIP
VIP
 
Prispevkov: 4145
Pridružen: 29 apr 2011, 20:32
Kraj: Ljubljana
Prejete zahvale: 673

Naprava: Samsung Galaxy SIV

Re: [Debata] Android CPU governorji razloženi

Št. objave:#10  OdgovorNapisal/-a buneech » 05 apr 2012, 14:12

@gr33k3: Verjetno kaže 510MB skupno. Načeloma bi lahko bil governor kriv, ampak če imaš overclockanega, potem je najbol, da najprej znižaš frekvenco in poskusiš.
Essential PH-1
Uporabniški avatar
buneech
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 3560
Pridružen: 13 maj 2010, 13:47
Prejete zahvale: 301

Naprava: Essential PH-1

Re: [Debata] Android CPU governorji razloženi

Št. objave:#11  OdgovorNapisal/-a gr33k3 » 05 apr 2012, 18:13

Tako sem namestil Ta ROM SLIM 3.1 in midnight hugeram...vse super gladko...ampak nastopila nova težava... :(

preden sem namestil novi rom ,sem naredil backup z aplikacijo titanium backup...sedaj namestim titanium backup in mi ne dovoli patchat na PRO...TB Patcher mi napiše ,da nimam ROOTanega fona...v titanium backup mi pa kaže ,da imam root xD

je možno dobiti kje že skrekan apk ??...ker če ni pro verzija moram vsaki backup posebej nalagat...in zanima me še to...pri titnium ko backupam vse user apps in system data...in potem ko restoram te backupe...pri katerih aplikacijah moram izbrati restore app+data in pri katerih samo data ??

ker če dam kar pri vseh app+data mi potem meče ven same errore(žal se je program...ustavil ali pa android.process.media...)

Hvala in opravičujem se za offtopic...najboljše bi bilo ,da pogovor nadaljujemo v tej temi--->http://slo-android.si/forum/viewtopic.php?f=30&t=4690 ,ki sem jo ustvaril ,da not napišem ko imam kake probleme xD
Uporabniški avatar
gr33k3
VIP
VIP
 
Prispevkov: 1558
Pridružen: 31 jan 2011, 16:30
Kraj: Ptuj
Prejete zahvale: 217

Naprava: Samsung Galaxy S7

Re: [Debata] Android CPU governorji razloženi

Št. objave:#12  OdgovorNapisal/-a gr33k3 » 05 apr 2012, 18:13

buneech napisal/-a:@gr33k3: Verjetno kaže 510MB skupno. Načeloma bi lahko bil governor kriv, ampak če imaš overclockanega, potem je najbol, da najprej znižaš frekvenco in poskusiš.

sem frekvenco nastavil na 1200 ker je to navišja frekvenca ki jo sedanji rom in kernel dovoljujeta...in dela super =)
Uporabniški avatar
gr33k3
VIP
VIP
 
Prispevkov: 1558
Pridružen: 31 jan 2011, 16:30
Kraj: Ptuj
Prejete zahvale: 217

Naprava: Samsung Galaxy S7


Vrni se na Splošni nasveti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov