ssd disk pa te fore

Prostor za raznorazne debate...

ssd disk pa te fore

Št. objave:#1  OdgovorNapisal/-a el_diablo » 29 jan 2016, 13:03

lp! rabil bi malo pomoči od računalničarjev. v prenosniku imam M.2 32gb,od tu nalaga windovse. zraven je še 2.5 HDD, na katerem je vse ostalo( aplikacije,filmi,...) zdej pa mene zanima,če ga dam ven in not SSD,je to samo plug and play? pa čudno mi je,da mi 32gb diska ne kaže,kaže samo 500gbHDD,še bolj čudno pa mi je da so na njem neke mape od windovsov(kako,če naj bi bili na m.2??)

če kupim npr. ssd250,bi mogla npr. mozzila hitrej laufat? ker zdej je inštalirana na hdd.

upam da nisem preveč zakompliciral.hvala za pomoč
Uporabniški avatar
el_diablo
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1029
Pridružen: 06 jan 2011, 21:26
Prejete zahvale: 95

Naprava: Note3

Re: ssd disk pa te fore

Št. objave:#2  OdgovorNapisal/-a cult » 29 jan 2016, 13:27

Možn da maš hibrida, vse v tem 500Gb...
Slika
Slika
Uporabniški avatar
cult
VIP
VIP
 
Prispevkov: 2781
Pridružen: 26 mar 2010, 09:31
Kraj: Domžale
Prejete zahvale: 369

Naprava: Samsung A50

Re: ssd disk pa te fore

Št. objave:#3  OdgovorNapisal/-a el_diablo » 29 jan 2016, 13:36

M.2je not.kartica,piše gor 32gb
Uporabniški avatar
el_diablo
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1029
Pridružen: 06 jan 2011, 21:26
Prejete zahvale: 95

Naprava: Note3

Re: ssd disk pa te fore

Št. objave:#4  OdgovorNapisal/-a LPKA » 29 jan 2016, 19:57

m.2 vržeš ven (32gb je premaloker boš imel v enem tednu vse polno) , pa kupi M2, 2280 ali manjšo, odvisno koliko velika ti gre notri, 240gb 100 eur. samsung, pa ti bo trgal gate. namestiš wind10 gor, 500gb pa imaš za podatke ter filme.

2280 oziroma 22XX pomeni, 22mm širina ter 80 mm dolžina kartice. vse pa skoraj delajo 500/ 300 + mb/s.

pa hitrejeso kot SSD namesto HDD, ker se zbudi hitreje, imam sedaj vse variante doma, pa m.2 slot je zmagovalec. kaj ti pa sedaj piše gled partcije pa mislim, da imaš nameščeno na HDD windows ker ti avtomatsko naredi 3 particije. ko enkrat namestiš na HDD,
Enjoy life, eat out more OFTEN! There is allways a way!
Ericsson 1018,Sony Clie PEG-T415 + Siemens S35i,Ericsson T630,Z1010,S500,QTEK 9090,Palm P3300,HTC G1,NEXUS ONE,SGSII,HOX,NOTEII,HTC1,LGG2,MotoG2,
SGS6Edge,SGNOTE5,YOTAPHONE2,SGS7EDGE,SGS8,NEXUS5X,NOTE8,HuaweiM10Pro,
Pixel2XL,PIXEL2,LGG6,SGS9,LGG7,PH-1,PH-1,Mate20PRO,PIX3
Uporabniški avatar
LPKA
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 3029
Pridružen: 07 mar 2009, 17:37
Kraj: Smokuč
Prejete zahvale: 278

Naprava: SGNOTE10/Fenix6Titanium

Re: ssd disk pa te fore

Št. objave:#5  OdgovorNapisal/-a buneech » 29 jan 2016, 23:33

El_diablo, tale 32GB M.2 SSD, k ga maš notr, se uporablja verjetno samo za medpomnilnik oz. cache. Podatki in windowsi so vsi na 500GB HDD-ju, največkrat uporabljane datoteke pa so hkrati tudi na SSD-ju, da se sistem hitreje odziva.

Načeloma lahko narediš kot je LPKA napisal, kupiš večji M.2 SSD (moraš paziti na fizične dimenzije, ker so lahko različni) in ga zamenjaš, nato pa na SSD namestiš Windowse. Potrebno je le preveriti, če podpira uporabo M.2 SSD-ja kot običajen SSD disk - kar verjetno podpira. Mogoče boš moral v BIOSu kaj nastaviti, da boš lahko na SSD namestil windowse.
Essential PH-1
Uporabniški avatar
buneech
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 3560
Pridružen: 13 maj 2010, 13:47
Prejete zahvale: 301

Naprava: Essential PH-1

Re: ssd disk pa te fore

Št. objave:#6  OdgovorNapisal/-a el_diablo » 30 jan 2016, 11:25

hvala.bom nek poštimal ;)
Uporabniški avatar
el_diablo
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1029
Pridružen: 06 jan 2011, 21:26
Prejete zahvale: 95

Naprava: Note3

Re: ssd disk pa te fore

Št. objave:#7  OdgovorNapisal/-a Baek Ryun » 02 feb 2016, 10:28

Če boš windowse na novo nalagal imej priklopljen samo M.2 ssd, da ti vse naloži na ssd..je potem tudi lažje menjat diske, ker veš kje je kaj gor.
Uporabniški avatar
Baek Ryun
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 143
Pridružen: 10 apr 2014, 10:31
Prejete zahvale: 4


Re: ssd disk pa te fore

Št. objave:#8  OdgovorNapisal/-a el_diablo » 03 feb 2016, 09:59

smo pogruntali, da so windovsi na hdd-ju, ssd pa služi za cache(boot, medpomnjenje, pa te fore).

Poslano z mojega SM-N9005 z uporabo Tapatalk
Uporabniški avatar
el_diablo
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1029
Pridružen: 06 jan 2011, 21:26
Prejete zahvale: 95

Naprava: Note3

Re: ssd disk pa te fore

Št. objave:#9  OdgovorNapisal/-a Baek Ryun » 03 feb 2016, 12:26

No saj, ampak ce bos nov sdd kupoval, bos verjetno dal celotne windowse na ssd. Ali pac ne?
Samo to sem hotel povedat, ker je tudi mene zajebalo parkrat, pa mi ni bilo jasno zakaj.
Uporabniški avatar
Baek Ryun
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 143
Pridružen: 10 apr 2014, 10:31
Prejete zahvale: 4


Re: ssd disk pa te fore

Št. objave:#10  OdgovorNapisal/-a el_diablo » 03 feb 2016, 12:33

to je v planu ja, ssd 500gb,pa vse gor

Poslano z mojega SM-N9005 z uporabo Tapatalk
Uporabniški avatar
el_diablo
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1029
Pridružen: 06 jan 2011, 21:26
Prejete zahvale: 95

Naprava: Note3

Re: ssd disk pa te fore

Št. objave:#11  OdgovorNapisal/-a gr33k3 » 03 feb 2016, 18:23

Nabavil sem nov "laptop"

HP ProBook 470 G3 imam 1TB spomina in pa eno prosto režo za SSD m.2 kateri SSD se splača vzet...?

Namen pa imam taki...na SSD disk bi naložil windowse in pa aplikacije/programetako da kakih 120-200GB SSD bi rabil...na HDD pa bi imel videe slike muziko v glavnem nič inštalirano gor...je to uporabno na tak način ?



Poslano z mojega SM-G900F z uporabo Tapatalk
Uporabniški avatar
gr33k3
VIP
VIP
 
Prispevkov: 1558
Pridružen: 31 jan 2011, 16:30
Kraj: Ptuj
Prejete zahvale: 217

Naprava: Samsung Galaxy S7

Re: ssd disk pa te fore

Št. objave:#12  OdgovorNapisal/-a Gi3M0 » 03 feb 2016, 18:30

Edino tako je logicno.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Slika

Uporabniku Gi3M0 so se za prispevek zahvalili:
gr33k3
Uporabniški avatar
Gi3M0
Administrator
Administrator
 
Prispevkov: 5444
Pridružen: 14 jan 2011, 19:23
Kraj: Cukeršpic
Prejete zahvale: 804

Naprava: G955F & SM-R760

Re: ssd disk pa te fore

Št. objave:#13  OdgovorNapisal/-a gr33k3 » 03 feb 2016, 18:36

Torej sem ujel bistvo SSD diskov hehe :-P

Kateri SSD pa se bi najbolj splačalo vzeti...tam 200-250GB imam plac za m.2

Poslano z mojega SM-G900F z uporabo Tapatalk
Uporabniški avatar
gr33k3
VIP
VIP
 
Prispevkov: 1558
Pridružen: 31 jan 2011, 16:30
Kraj: Ptuj
Prejete zahvale: 217

Naprava: Samsung Galaxy S7

Re: ssd disk pa te fore

Št. objave:#14  OdgovorNapisal/-a antonini » 03 feb 2016, 19:24

gr33k3 napisal/-a:Torej sem ujel bistvo SSD diskov hehe :-P

Kateri SSD pa se bi najbolj splačalo vzeti...tam 200-250GB imam plac za m.2

Poslano z mojega SM-G900F z uporabo Tapatalk



Z Samsungom ne moreš zgrešiti:
http://www.mindfactory.de/product_info. ... 04680.html (y)

Uporabniku antonini so se za prispevek zahvalili:
gr33k3
Uporabniški avatar
antonini
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 885
Pridružen: 04 maj 2012, 16:13
Prejete zahvale: 151

Naprava: One+1

Re: ssd disk pa te fore

Št. objave:#15  OdgovorNapisal/-a gr33k3 » 03 feb 2016, 19:36

Hvala !

Poslano z mojega SM-G900F z uporabo Tapatalk
Zadnjič spremenil gr33k3, dne 03 feb 2016, 19:49, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
gr33k3
VIP
VIP
 
Prispevkov: 1558
Pridružen: 31 jan 2011, 16:30
Kraj: Ptuj
Prejete zahvale: 217

Naprava: Samsung Galaxy S7

Re: ssd disk pa te fore

Št. objave:#16  OdgovorNapisal/-a gr33k3 » 03 feb 2016, 19:38

Kje v sloveniji se najbolj splača naročit ?

Poslano z mojega SM-G900F z uporabo Tapatalk
Uporabniški avatar
gr33k3
VIP
VIP
 
Prispevkov: 1558
Pridružen: 31 jan 2011, 16:30
Kraj: Ptuj
Prejete zahvale: 217

Naprava: Samsung Galaxy S7

Re: ssd disk pa te fore

Št. objave:#17  OdgovorNapisal/-a el_diablo » 03 feb 2016, 19:40

gkej da boš pravo dolžino vzel, da ne bo predolg. drugač pa najcenej boš na bolhi dobil.

Poslano z mojega SM-N9005 z uporabo Tapatalk

Uporabniku el_diablo so se za prispevek zahvalili:
gr33k3
Uporabniški avatar
el_diablo
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1029
Pridružen: 06 jan 2011, 21:26
Prejete zahvale: 95

Naprava: Note3

Re: ssd disk pa te fore

Št. objave:#18  OdgovorNapisal/-a gr33k3 » 03 feb 2016, 20:00

Hvala!

Kako vem katero velikost rabim...iščem po spletu ampak nič kaj ne najdem, imam pa
HP ProBook 470 G3

EDIT: sem ugotovil, da imam M.2 2280

Bi pa vzel popolnoma nov disk...recimo tega.

https://www.mimovrste.com/ssd-diski/cru ... 3?v=740507

Uporablja/pozna kdo crucial diske ?

Poslano z mojega SM-G900F z uporabo Tapatalk
Uporabniški avatar
gr33k3
VIP
VIP
 
Prispevkov: 1558
Pridružen: 31 jan 2011, 16:30
Kraj: Ptuj
Prejete zahvale: 217

Naprava: Samsung Galaxy S7

Re: ssd disk pa te fore

Št. objave:#19  OdgovorNapisal/-a el_diablo » 03 feb 2016, 20:13

mislim da so tri različne dolžine, 80mm naprimer je za mojega hp 820 predolg. poguglaj crucial scanner, pa ti preveri kaj imaš not in s katerimi komponentami ga lahko nadgradiš.

Poslano z mojega SM-N9005 z uporabo Tapatalk

Uporabniku el_diablo so se za prispevek zahvalili:
gr33k3
Uporabniški avatar
el_diablo
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1029
Pridružen: 06 jan 2011, 21:26
Prejete zahvale: 95

Naprava: Note3

Re: ssd disk pa te fore

Št. objave:#20  OdgovorNapisal/-a Gi3M0 » 03 feb 2016, 21:40

V hp 450G1 imam SSD disk velikosti normalnega malega diska,se pravi 2,5".
Slika
Uporabniški avatar
Gi3M0
Administrator
Administrator
 
Prispevkov: 5444
Pridružen: 14 jan 2011, 19:23
Kraj: Cukeršpic
Prejete zahvale: 804

Naprava: G955F & SM-R760

Re: ssd disk pa te fore

Št. objave:#21  OdgovorNapisal/-a dvihtelic » 03 feb 2016, 22:04

Ja samo potem imaš samo ssd disk,edino kar lahko narediš je potem namesto dvd roma daš caddy in pa disk in imaš dva diska


Sent from my iPhone using Tapatalk
Uporabniški avatar
dvihtelic
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1319
Pridružen: 24 dec 2010, 17:32
Prejete zahvale: 92

Naprava: Note 4 & Tablet Z & Tab S

Re: ssd disk pa te fore

Št. objave:#22  OdgovorNapisal/-a gr33k3 » 03 feb 2016, 22:07

@dvihtelic za mene to misliš ?

Poslano z mojega SM-G900F z uporabo Tapatalk
Uporabniški avatar
gr33k3
VIP
VIP
 
Prispevkov: 1558
Pridružen: 31 jan 2011, 16:30
Kraj: Ptuj
Prejete zahvale: 217

Naprava: Samsung Galaxy S7

Re: ssd disk pa te fore

Št. objave:#23  OdgovorNapisal/-a dvihtelic » 03 feb 2016, 22:09

Nasplošno in tudi zate velja. Sem inel v hp 450 G2 tako narejeno in imam casdy se zmeraj doma


Sent from my iPhone using Tapatalk
Uporabniški avatar
dvihtelic
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1319
Pridružen: 24 dec 2010, 17:32
Prejete zahvale: 92

Naprava: Note 4 & Tablet Z & Tab S

Re: ssd disk pa te fore

Št. objave:#24  OdgovorNapisal/-a gr33k3 » 03 feb 2016, 22:13

Torej ven vzameš DVD vstaviš "adapter" in potem lahko imaš SSD + HDD če prav razumem

Poslano z mojega SM-G900F z uporabo Tapatalk
Uporabniški avatar
gr33k3
VIP
VIP
 
Prispevkov: 1558
Pridružen: 31 jan 2011, 16:30
Kraj: Ptuj
Prejete zahvale: 217

Naprava: Samsung Galaxy S7

Re: ssd disk pa te fore

Št. objave:#25  OdgovorNapisal/-a Gi3M0 » 03 feb 2016, 22:43

Tocno tako,dvd rom ven,caddy noter z diskom in je to to,jaz sicer imam 240 ssd v laptopu in 2 exterca


Sent from my iPhone using Tapatalk
Slika
Uporabniški avatar
Gi3M0
Administrator
Administrator
 
Prispevkov: 5444
Pridružen: 14 jan 2011, 19:23
Kraj: Cukeršpic
Prejete zahvale: 804

Naprava: G955F & SM-R760

Naslednja

Vrni se na Kofetkanje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost